ahojte cakame prirastok chlapceka a od dcerky bude vekovy rozdiel 3 roky. Viac by som si k dievcatku asi zelala sestru ze sa vedia spolu pohrat, bojim sa ze s chlapcom si casom nebude az tak rozumiet ked on bude inklinovat k autam a dcera uz bude predsa starsia.
Ako vychadzaju spolu vase deticky? alebo vy ked ste boli malí?
S bratom sme boli nerozluční (dvojičky), až v puberte sme mali každý inú partiu. Buď rada za zdravé dieťa, nerieš pohlavie. Aj dve dievčatá, aj dvaja chlapci si kvôli povahám nemusia sadnúť.
To či budú či nebudú vychádzať nezávisí od pohlavia ale od povahy.. ja mám dvoch bratov jeden je odo mňa o tri roky mladší s tým sme sa ako deti normálne hrali aj vadili ako súrodenci a druhý je odo mňa o 14 rokov mladší a teraz keď sme už všetci viac menej dospelí resp. Na hrane dospelosti vychádzam lepšie s mladším lebo má podobnú povahu a zhodujeme sa v názoroch
Celé detstvo som sa viac hrala s bratom a to som mala aj sestru a to vekovo bližšie.V dospelosti som viac v kontakte so sestrou.Vobec v tom nevidím problém.
medzi mnou a bratom bol rozdiel 3 roky ( brat starsi ), a cely zivot sme boli nerozlucna dvojka. Ako deti sme sa hravali spolu cele dni, neskor sme mali spolocnu partiu a spolu sme chodievali von, v neskorsej puberte , ked sme zacali chodit po diskotekach a baroch a chatach tak vzdy len spolu. Dokonca sme aj brigadovali spolu v jednom bare a bolo to super. Teraz sme dospely a mame obaja vlastne rodiny. Stale mame super vztah, lubime sa, stretavame sa a pomahame si.
Mam 5r dceru a 2r syna a uzasni su. Pohraju sa,maju sa radi,aj sa pohasteria. Syn sa hra aj s babikami,dcera aj s autickami,nemaju problem medzi sebou
Mala som rovnako starého bratranca a hrávali sme sa spolu radi a často. Raz som bábikami a kočíkom inokedy s autami, ako starší sme xhytali ryby (do sietky) 😂 na potoku a opísali na ohni, pozerali hviezdy 🙂 Dodnes mi je ako brat. Mam aj sestru a tiež si fajn rozumieme. Zakezi ozaj od povahy, riesis hlúposti 😉. Kamoska ma brata aj sestru, rozumeli si všetci spolu 🙂. Druha kamoska mala perfektný vztah s bratom až kým prišlo k odkúpenie rodičovského domu, od vtedy sa nebavia. Buďte šťastní, Lubeník, zdravi. To je dôležité.
Ja s bratom rozdiel ani nie dva roky, povahovo sme si nesadli, išli sme sa “zožrať” celé detstvo až do dospelosti, teraz sa už znesieme, ale žijeme ďaleko od seba, takže moc nie sme v kontakte. Kamarátka mala staršiu sestru o 3 roky, tiež si nesadli povahovo, nikdy neboli kamošky a pretrvalo to až do dospelosti, s oveľa mladšou sestrou si rozumeli viac….
Dcéra je od syna staršia o 10 rokov, rôzne pohlavia, veľký vekovy rozdiel a kámoši od samého začiatku až dodnes a to má dcéra 26 a syn 16. Hocikedy idu niekde spolu, syn k nej chodi aj na prespávačky…
Takže myslím si, že nezáleží na pohlaví, ani vekovej blízkosti, jednoducho niekedy si povahy sadnú a niekedy nie.
súrodenecký vzťah je vysoko individuálna záležitosť, vôbec nezáleží od rozdielu veku, alebo pohlavia. Poznám rôzne variácie "skladačiek detí" a aj sa nenávidia, alebo by za seba aj dýchali, alebo vôbec nemajú potrebu kontaktovať sa 🤷♀️
Mame 3 chlapcov a starsi dvaja od mala superia, bitky a pod.
Ako dievca Ti s malym mozno viac pomoze, moje skusenosti su take, ze dievcatka sa o mojich zaujimali uz ked boli babatka, moji o malych bratov nie.
Kludne kazdy moze mat svoje zaujmy a hracky, ale budu sa vediet spalu zahrat nejake neutralne hry.
Ja mam 2 starsich bratov a neskor sme vela hrali spolocenske hry. V mensom veku mi bol blizsi mladsi z bratov, neskor som si dobre rozumela s bratom o 6r starsim, chodili sa bicyklovat...
Mám syna o 3,5r staršieho od dcérky. Prvý rok som ho ani do škôlky nedala a potom len doobeda. Bol covid vtedy, aj som chcela nech spolu trávia čas. Malo to zmysel. Dcérka má 3,5r, syn bude mať 7. Majú ozaj krásny vzťah. Kiežby im taký vydržal. Vedia sa pohasterit, ale aj parádne zahrať. Brat je veľký vzor, dcéra sa nechá do každej hry vtiahnuť. Našťastie je vcelku pokojný chlapček, takže aj hry su prezitelne 😃 Ale teda je veľmi starostlivý a myslím,že sú si pre seba veľkým darom.
Možno aj dievča bude mať rado autíčka. Moja sa ako malá bála bábik. Mali sme doma asi milión áut, motorku, sadu náradia....
Ako deti sme sa furt bili. Teraz sme v pohode. Medzi nami je rok
Ale mám aj brata o 8 rokov mladšieho s tým som sa hrala lebo mi ho bolo ľúto že brat sa s ním nehra
Ja mám dvoch mladších bratov a nikdy som si s nimi nerozumela a trvá to doteraz. Takže záleží aj od povahy, nielen pohlavia.
Mam syna a dcéru, rozdiel 2.5 roka, syn je starší, vedia sa spolu super hrať. Ked sa syn hra s autami, dcéra sa zabaví s iným, napríklad hačkuje a spolu sa hrávajú kadečo možné, rôzne hry, puzzle ,lego, rôzne situácie...Maju zvieratká tak aj s nimi, alebo rozprávajú si jeden druhému za zvieratko...ich fantázia nemá hraníc.
@autorka ahoj, ja ta vyvediem z omylu🙂. Mam dceru, starsia od brata o 2,5 roka, v podstate podobne, ako budes mat doma ty. Su to skvelu priatelia, ktori spolu travia vsetok cas doma, aj vonku. Syn by ore sestru spravil cokolvek, ked je ona sama doma bez neho, uz jej chyba, uz aby bol doma a mohli sa spolu hrat. Cele dni sa spolu hraju, vymyslaju, tvoria, smeju sa. Iste, aj sa pohadaju, velakrat je to na 5 minut a uz ich pocut opat sa smiat. Dokazu sa na 2 hodiny v detskej izbe zavriet a kreslit, tvorit, vymyslat hry. To vymysla dcera, syn sa prida. Alebo vymyslat aktivne veci, v ton sa tahaju opacne. Od mala im to spolu ladi, ja hovorim, ze vdaka synovej povahe🙂, no maju zasluhu na tom obaja. Od narodenia syna to tak je.
Nehovorim, ze kazdy den je idylicky, ale vzdy je viac slnecnych chvil, ako zamracenych. Vidiet medzi nimi lasku. Dcera ma cerstvych 9, syn aktualne 6.
Tes sa🙂
rozdiel 2 roky, dcera je starsia, ale to ako sa oni vedia spolu zahrat...je to ina hra ako keby boli rovnakeho pohlavia, ale su ochotnejsi robit kompromisy - raz sa hraju "chalansku hru" inokedy "babsku". dcera sa zahra aj na avengers, ale na oplatku syn sa minule s nou hral s Barbie. za mna su skvela dvojka, je to naozaj o povahe. ja som sa so sestrou aj pobila
Rozdiel 3 roky mame v rodine 2krat. V obidvoch prípadoch dievčatá "veľké" sestry ochraňovali bratov a viedli ich, boli aj skriepky . Sestry boli pre obidvoch bratov velmi dôležité. 🙂 hlavne nech sa narodi zdrave dieťa.
Somariny riešiš. To aký budú mať vzťah závisí od teba ako rodiča a nie od pohlavia.
Pohlavie nič nezaručí, ja mam dve baby, tiež som si naivne myslela, že súper, bolo asi tak do 1 ročníka, kedy som videla mladšiu naposledy v satočkach, ona hra fudbal, najradšej tepláky, rada športuje a častuje staršiu divnými výrazmi, staršia je kľudnejšia, rada v tichosti tvorí. Ja len dúfam, že keď budu staršie budú naj sestry, v rodine nemáme ďalšie deti.
Môj brat je o tri roky mladší. Áno, často som sa hrávala aj sama, ale vedeli sme sa zahrať aj spolu, s legom napr. Zhruba od 12 rokov sme si už tak nejak išli každý svoje. Zbytočne to riešite, ako to je, tak to je. Zbytočne máte predsudky, ako to bude a kto bude k čomu inklinovať.
Mam 9 rocnu dceru a 7 rocneho syna. Obcas sa hravaju spolu, ale vacsinou kazdy sam, nakolko bavi oboch nieco ine.
Sme traja súrodenci, sestra o 7 rokov staršia, brat o 7 rokov mladší. Vždy som si viac rozumela s bratom, sestra mala vždy tendenciu mi prikazovať, zakazovať, poúčať (drží ju to dodnes, má 52 rokov), brat býva 120 km od nás, pravidelne sa spolu stretávame, chodíme na výlety občas aj na dovolenku, sestra býva 5 km od nás a vidíme sa 2x ročne, keď ja nezavolám, nenapíšem, ona určite nie.
Medzi mnou a bratom a mnou a sestrou su neceele 3 roky a necelych 6 rokov. V detstve som sa viac hrala s bratom, no len ked sme sa fakt nudili 😅 Teraz si viac rozumiem so sestrou.