Bábätko v rodine a problém so škôlkou u prvého dieťaťa

katka_0602
27. nov 2015

Ahojte. Chcem sa opytat ci mate niekto podobnu skusenost pripadne ako riesit. Narodilo sa nam babatko v rodine. Dcerka 3,5 rocna pred tym uz rok chodila do skolky. Aj po narodenu babatka nebol prvy mesiac problem. Ale teraz si stale rano vymysla ze v skolke je zle. Raz ze jej nuekto vynadal, potom ze je jej za nuekym smutno.. Place vzdy ked spomenueme skolku. Som sa rozpravala aj s ucitelkami a ze citlivo vnima prichod surodenca. Aj ja si myslim, ze jej doslo ze ja som s babatkom doma a ze ona musi do skolky. Inak sestrucku hladka, pomaha pri prebalovani, spieva jej aj hrka s hrkalkami. Neviem ako riesit. Doma ju nechavat nechcem, predsa sa v skolke s detickami viac vysanti.. Mate nuekto skusenost?

monicm
27. nov 2015

@katka_0602 Mám, aj my sme si tým prešli. Možno nám pomohlo, keď som mu vysvetlila, že doobeda sa musím starať o bábo ale aj o byt a tak by som na neho nemala veľa času. Ale že poobede sa budem venovať už len im a keď bude bábo spinkať, tak len a len jemu. A tak sme to aj robili. Naozaj som sa poobede venovala len deťom. Neupratovala, nevarila, max. tak prichystala rožok. Prípadne sme si niečo napiekli. Miloval skladať sevu a tak sme stále skladali. Určite nezačni nechávať doma, teda nie v prípade, že tie príznaky nie sú horšie, len by sa všetko zhoršilo. A keď prídu vianoce a prázdniny, povedz, že je to výnimočná situácia, ideálne je, keď bude doma aj partner, povieš, že ste na to dvaja. Aby to nezačalo od znova. Ale občas nepomôže nič, len pretrpieť a počkať, kým dieťa samé pochopí.