Aký máte vekový rozdiel medzi vašimi detičkami?

pimpulienka
23. sep 2011

Prosim napíšte mi vekovy rozdiel, pozitiva i negativa, ktore vyplývaju z rozličneho veku vašich ratolesti 🙂 Proste ako vidite vy idealny odstup na ďalšie dieťatko. Ďakujem krásne

ellit
23. sep 2011

Tu na koniku najdes temy, ktore sa venuju vekovemu rozdielu deticiek. Podla mna sa neda presne napisat, aky vekovy rozdiel je naj, pretoze kazdemu vyhovuje nieco ine. A aj knizky a casopisy radia nieco ine. Mat malinky rozdiel medzi detmi ma mozno tu vyhodu, ze to mas mozno rychlejsie za sebou 🙂 , deticky ked ti povyrastu, aj sa spolu zahraju, ale to len v pripade, ak maju medzi sebou pekny vztah. Vraj je najlepsi rozdiel tie tri roky, je to mozno pravda, lebo ja mam rok a pol rozdiel a bolo vidno, ze starsi Sebi ma este velmi potreboval a ja som sa uz musela venovat Samkovi. Hlavne chlapci potrebuju tie tri roky urcite byt so svojou maminou sami. Ja svoje rozhodnutie nelutujem, ale urcite by som asi pockala viac. Bolo ohromne vidiet Sebiho, ako sa po druhych narodeninach nemil, dospieval....vela veci chapal viac. Teraz ma Samko rok a pol a tolko mal Sebi ked sa Samko narodil.....neverim niekedy, ako to take babo zvladlo vsetko pochopit a priat. Teaz su partaci, su aj skripky, hlavne ich vyvolava Samko, lebo aj ked je mensi, chce vsetko opakovat po Sebim 🙂 A hlavne ide tam aj o to, ci ti ma kto pomoct s detmi. Ja som na nich od rano do vecera sama, ale da sa to. Prvy rok je vraj najtazsi, ale ja mam pocit, ze taraz je to tazsie, ale v dobrom. Samko beha, skace a vsade sa stvera, chce byt ako Sebi, ale nieje tak obratny, takze je viac padov a modryn. A velky rozdiel ma tiez podla mna svoje pozitiva, starsie dietatko mas uz aspon v skolke, kym ty si doma s babatkom. Ja som bola doma s oboma a je to fuska 🙂 takto sa ani jednemu nevenujes naplno a ak ti nahodou starsi nespinka, tak ako mne, tak si nemas sancu cez den ani s tym babom trosku lahnut, no a v noci si tiez hore. Takze aj unava je vacsia. Ja by som preto volila aspon tie tri roky rozdiel, viac uz nie.....nech zase niesu daleko od seba. Ak ti to aspon trosku pomohlo budem rada, ale kazda maminka ma samozrejme svoj nazor. Treba si vybrat to, co je pre teba a Tamarku najlepsie. Je dobre urcite aby bolo to prve babo aj trosku samostatnejsie. Vedelo sa same trosku krmit, ideal je byt bez plienociek, lebo ja som mala doteraz oboch na plienkach a je to aj financne dost 🙂 Drzim palceky