Ako zvládate 3deti po sebe 3,2,a 4mesiace?
Ahojte máte niektorá doma to isté ako ja??myslela som že som poriadkumilovná ale toto?máme milované želané ozaj krásne božské detičky,no niekedy spory medzi sestričkami alebo šantenie pri jedle keď kojím nezvládam,neustály neporiadok,všade hračky jedlo na zemi.a večer ani neskončím s uprataním s malý chce papať.pomoooc.😫😭a to pritom sú aj nádherné momenty samozrejme.chcete sa podeliť prípadne napísať ako zvládať všetko hlavne keď robia spor a nepočúvajú a ja kričím,a to ma najviac psichycky oslabuje,samozrejme nechcem kričať no niekedy sa situácia vyhrotí na takúto.mám milujúceho manžela ktorí aj pomôže, som vďačná za vaše príspevky a ako to zvládate.🫶🙏
kamoska takto mala, bolo to divoke.....asi tak do 4-5rokov toho najmladsieho
idealne poziadat o pomoc, ak mas koho .....babky, kamosky ....aspon tie starsie deti, ze by na chvilku postrazili
alebo zaplatit opatrovatelku aspon na par hodin ....aby si si aj ty aspon trochu oddychla
@slavka1988 veď nedala som malú 3ročnú ešte do škôlky.vraj samé choroby a naviac mám malého 4mesačného a druhá práve mala 2roky,kde by som sa trepala.našťastie mám aj babky aj všetko ako vravíš,len mám už pocit že padnem otaj na hubu😃tak isto aj ja pochádzam z troch detí rýchlo po sebe a obdivujem našich,vďaka im.💕
@anariama najhoršia zima škaredé počasie skoro tma ale nebojsa posnaz sa poprosiť rodinu o pomoc a bude dobre nebudú navždy malé ❤️
@slavka1988 veď že sú úžasné,milujem ich.
tri deti za 4 r...
bývali sme u mojich rodičov tak pomoc bola aj tam.
my sme ešte stavali presne v tom období aj dom - svojpomocne, manžel stále na stavbe...
Bud rada, že máš pomoc. Najmenšie dat spať a potom jesť s väčšími, vecernicek, keď uspavas najmenšie. A nosič alebo šatku, na von pripadne dvojkocik.
@deti95060810 my taktiež za 4roky 3deti a renovujeme starú chalupu no bývane tu a zariaďujeme.ja ani nestíham pozerať nábytok užiť ai to v ochode a manžel už kúpené. Malá 3roky druhá 2roky a chlapček teraz 4 mesiace.no proste pri rom kojení nemám na dievčatká tak veľa času a aj spory sú medzi nimi sem tam,prejavuje sa tvrdohlavosť hádzanie o zem,plače.to je také čo chcem zamedziť a napraviť,aby som nemusela kričať po našich láskach.to učenie a zároveň vidieť že majú vzdor,svoje hlavičky a chcem aby boli stále samé sebou aby som v nich nič mojími pripomienkami napomýnaním nezničila.
@anariama ja mám 3 deti ale nie tak po sebe, ale nemala som pomoc k nim, takže fu no mňa by šlahlo asi alebo neviem. Moja mama mala 3 deti rok po roku a som sa jej pýtala, že ako to zvládla bez pomoci, tak povedala, že často to nezvládala, čiže presne, proste rupli nervy kadejako, no a potom riešila to, čo najviac horelo, resp. to dieťa, ktoré najviac kričalo/dožadovalo sa pozornosti 🤷🤷🤷. Držím palce, je super, že máš pomoc. Asi jedine vykašľať na to upratovanie (bordel neujde, počká) a riešiť, aby boli deti najedené, prebalené, mali čo na seba a boli načas v postieľkach, prípadne boli v bezpečí, čo sa nejakých úrazov týka a to je tak všetko. A nemať hlavne na seba žiadne prehnané nároky typu na Vianoce musia byť všetky okná vyleštené a byť vyluxovaný, atď 🤷. A teda zapájať intenzívne tú rodinu ešte pár rôčkov, ak sú ochotní, to je veľké plus.
Kluuud zvladnes, za rok bude lepsie prva bude "samoatatnejsia" mladsia to iste 🙂 btw kludne od septembra baby do skolky a doma uz len z malim, budes mas kusok "volnosti" 😁 ano, viem o com.pisem neboj mam 3deti do roka...ano ano spravne 3 do 1roka😂🤣btw ziadne babky tety neviem co, len ja a muž teda... ja muž pracuje a pracoval...u par dni uz do prace idem aj ja tak striedacka vyzdvyhnut obriadit raz ja raz on
@anariama a co je navstevu po tom ze v obyvcke su hracky? Aj keby boli v kuchyni na pracke na wc... tvoja vec realne...
Btw, nabuduce tamemu cloveku podaj vedierko alebo co mas na hracky nech teda sa zapoji a poda ruku a z niecim ti pomoze ak mu prekazaju hracky... normalny clovek neriesi hracky v obyvacke mario brehu...
@oktobermimi 😀💪juuuj ty máš dvojičky krásne..fakt asi nesledovať ten bordel a venovať sa im iba.a tá výchova nepočúvanie vzdor čo tu s tým??už aj knížku som si objednala,aby som niečo v tých nádherných bytostiach neporušila..
Mam len dve deti, no s rozdielom 16m. Všetko, čo píšeš, mi príde pri malých deťoch uplne normálne. Treba zaťať zuby a prečkať toto bláznivé obdobie. Ak máš možnosť, požiadaj o pomoc. Naša mladšia mala po narodení koliky, staršej išli zuby a mala príšernú separačnú úzkosť. Okamžite sme rodinu požiadali o pomoc a neskôr sme si našli platenú výpomoc do domácnosti. Nič lepšie som nemohla urobiť. Nie som vyčerpaná, frustrovaná, nehučím po deťoch. Doprajem dostatok pozornosti staršej a zároveň si užívam aj mladšiu..
@anariama 😂🤣knizku? Zena neblazni... ser na knizky leda ze na Wc ak mas cas bo na tebe nikto nevysi si pri 💩precitas stranku ci dve😅😅 vzdor prejde, len nesmies ustupit ak si dupne nozkou čem! Čem čeeem žižattó (chchxem chcem lizatko) tak neustupit😂 a ked to urobi smutne psie slzave oci ZDRHAJ 😂🤣 inak je to sranda celkom seriozne
Aaaa este rada, v kazdej hodine cize 60minutach si najdi 10minut pre teba ci si das cigu ci rychlu kavu ci caj ci len tak nohy hore to je fuk... 10minut pre seba...a vooobec neriesit krik, horsie je ticho😂
@anariama moji majú aktuálne 4,3 a 1. Niekedy je to ťažké, aj sa pohádajú, aj sa pobijú, aj sa spolu zahrajú. Dvaja starší chodia do škôlky, tak doobeda mám doma ticho s najmladším, to aj niečo stihnem porobiť a keď poobede prídu starší domov,tak sa venujem už len deťom. Ak sú chorí a sú doma, tak to u nás vyzerá akoby tu buchla bomba. Na deti som poväčšine sama, keďže manžel pracuje na turnusy (cca 3 týždne preč, týždeň doma)
Ja mam len jednu 3m a bordel doma taky, ze mam chut si zaplatit pani na upratanie aspon pred sviatkami 😅 mne vsak neporiadok aspon nikto nekomentuje 😅😅 minule mi mama okna umyla ked bola na navsteve 😅 takze mas moj obdiv ❤️
@anariama ja mam tri a presne ako píšu baby ja mam cirkus kazdy deň. Upratujem keď sa dá a co sa dá. Najmenší ma separácnu úzkosť takže ho všade nosím so sebou. Veľa teraz pomohlo dat tých dvoch starších do škôlky. Doobeda mam ako tak kľud porobím si co mi treba nakupim. Večer zásada o 20:00 ísť spať ( nech si aj susedia oddýchnu 🙂)
@anariama no ja mam deti 5,3 a 1rok. Je to trosku vacsi odstup ako mas ty. Zaciatky boli u nas velmi podobne, ale teraz je to uz ovela lepsie. Od tohto roku chodia obaja starsi do skolky, tak som doma len s najmensim. Aj si oddychnem, aj si poupratujem. Neboj, zlepsi sa to. Viem, ako sa citis. Snaz sa robit iba najnutnejsie, pripadne poprosit o pomoc, ak mas koho. Aj ked to teraz tak nevyzera, prebehne to velmi rychlo 🙂
My máme doma čerstvo 4 ročnú, 1,5 ročného a 2 mesačnú...najhoršie je keď plače najmenšia, ešte nemáme ani režim a stále by chcela byť na rukách či na prsníku. Už sa teším keď bude väčšia. Poriadok - neporiadok už neriešim. Návštevy nevolam. Rodinu máme ďaleko, takže s babkami alebo tetami nepočítam. Našťastie najstaršia chodí do škôlky...pri každom ďalšom dieťati som si povedala čo som robila s jedným, čo som robila s dvomi že som mala pocit že nestíham 😁😁 stále si hovorím, že raz mi budú tieto dni chýbať...raz....
Ja mam jedno a neviem si predstaviť mat 3 a s takým malým rozostupom. Ja sa mam rada. Ale máš môj obdiv...
@anariama jaaj ja som ti pisala dnes v inej diskusii, tuto vidim teraz. A seriozne- kasli na neporiadok, ja viem, ze to cloveka stve, ale skratka neda sa naozaj vsetko stihat. Ja sa radsej pohram s detmi. Neporiadok este nikoho nezabil🫢🤪. Ak mas niekoho, kto ti pomoze/postrazi deticky vyuzi to- ale nie na upratovanie, ale na oddych pre seba. Ked som kojila, tak starsim som sa snazila dat ulohu- kreslit obrazok, postavit vezu,alebo cokolvek co ich mohlo zabavit. Najstarsia si rada skladala puzzle vtedy. Alebo len boli obaja pri mne pri kojeni a spievali sme si/rozpravala som im rozpravku. A hasterenie deti bude podla mna stale, vypocut ich a cim budu starsi, tym viac si aj oni uvedomia, co spravili. Ak som spravne pochopila, tak mas 2 starsie dievcatka a najmladsi je syncek. Citala som, ze niekedy je najlepsim riesenim ako zamedzit sporom medzi detmi, dat im to iste 2x. Skratka 2 rovnake babiky, 2 balony rovnakej farby atd., aby vlastne nemali dovod sa natahovat. Nie vo vsetkom sa to da, ale niekedy to fungovalo. Hadzanie sa o zem- tu platilo u nas- nie je divak, nie je divadlo 🙈😆. Ked uz lezia na tej zemi, tak som ich kludne prekrocila a nechala plakat, stacilo ze som sa sla presunut do inej miestnosti a cupitali za mnou namiesto placu na zemi. Moji dvaja starsi chodia uz do skolky, ale nonstop chori. A je pre mna asi narocnejsie byt s najmensim sama doma, ako ked ich mam 3, lebo tak sa zabavia chvilku spolu aj bezo mna, ked mam len najmensieho, tak on len vkuse je zaveseny na mne 🤷😃(ale zase ma taku povahu on). Je to narocne, ak nema kto pomoct, ale da sa to ❤️.
@anariama
@anariama joj to aj ja mam 3 a presne to iste riešim len v opačnom prípade manžel nepomáha len občas a to ma najviac stresuje ale mame aj krásne chvíle a aj dní napr. Niekedy stanu umijem ich,oblečiem,raňajky im dám ale samozrejme tie raňajky skončia aj tam kde nemajú byť 😂 potom s nimi idem vonku na prechádzku menia si nazory medzi sebou , hadaju sa malý je v kočíku on je spokojný. Potom ideme domov pustím im v tv rozprávky ležia na posteľ alebo väčšinou na zemi😂 ja zatiaľ varím a dam do práčky lebo malý už ako vždy spi oni sa zatiaľ hádajú kto čo je v tej rozprávke ale oby dve chcú bit to isté takže koniec to nema kým mamička nezakriči že obidve. Môžu bit to isté potom si pýtajú niečo pod zub dám im kapsičky,jablko,chrumky alebo mandarínky zjedia potom už konečne zaspia ja mam dovarene takže poumivam všetko čo sa dá ,upracem všetko mam uz urobene dám si kávu sadnem si a malý sa zobudí dám mu mliečko,plienku pohrám sa sním už stali aj tie nezbednice takže ideme obedovať ale samozrejme to nebude poriadny obed kým to všetko neskončí všade, tade po obede ich umyjem potom sa spolu hrajú ale ja už mám zasa neporiadok a všade je všetko po zemi potom príde muž dám mu najesť ,kávu ide sa osprchovať potom kus zoberie malého potom mi ho dá a ide spať a ja nemám koniec!!!! Len čakám a čakám kedy sa môžem ísť osprchovať ja a už konečne je po tom je 01:00 môžem ísť a zajtra ráno to samé
@anariama máš tri detičky vo veľmi malom časovom odstupe ,ale aj nás tak mala mamina a veru povedala že niekedy padala na hubu ale potom už segra začala chodiť do školky ,tak som isla aj ja a ostal jej doma brat ,tak to už sa dalo a vedela si troska aj oddýchnuť .Momentalne skús zapojiť viac muža babky sestru prípade opatrovateľku na 3-4 hodiny denne neni to až tak finančne náročné keby nebola cely deň ,ako keď si ty sama na tri deti