Ako sa prehrajú ročné a 3-ročné dieťa?

19. dec 2024

Ahojte baby, tie čo máte dve detičky s cca 2 a pol ročným rozdielom čo sú aktivity/hry/hračky pri čom sa vedia zahrať spolu? Čakajú nás 2 týždne bez školky, vonku skoro tma tak hľadám inšpirácie. Dám príklad čo myslím : moji sa vedia pohrať "spolu" s magnetickou stavebnicou - staršia stavia, mladší si búra svoje. Ďakujem 👍

chrobak7
19. dec 2024

Deti nemajú návod na použitie. Každé dieťa je iné, má iné záľuby, iné veci ich zaujmú. Ty si poznáš svoje deti, vieš, či to je introvert, ktorý si bude stavať vežu z lega, alebo je extrovertný typ a bude chcieť karaoke mikrofón a spievať pesničky z telky. To, čo baví iné deti je síce fajn. ale pre teba to nemusí byť použiteľné.

Ak majú vlastnú izbu, hlavne by som sa sústredil zariadiť izbu - na zem penové podložky, do nejakého bazénika plastové loptičky a možno aj nejaké balóny by som po izbe nechal nafúkané. Synovi som v jeho 2 rokoch spravil z kartónu domček, v ňom sa hrával.

samik88
19. dec 2024

Oni sa ešte nevedia veľmi spolu hrať. Ako aj píšeš,trojročný si niečo postaví a príde polročný tak mu to hneď zbúra. Môj starší už má iné záujmy ,chce si napríklad kresliť ,spievať ,tancovať,atď. Mladší sa len naňho pozerá a smeje sa 😀 Ale zvykne sa s ním akože naháňať ,baví ho keď mladší za ním nestíha a smejú sa obaja.
Neboj tie dva týždne prejdú rýchlo ,hlavne si užívaj čas s nimi 🙂

loliska
19. dec 2024

Tak ja mam presne 2.5r rozdiel, syn ma 1.5r, dcera 4r. Spolu sa hrat nevedia. Jedine co ich bavi, je natahovanie sa o hracky a nahananie sa po byte. Spolocnu hru som u nich este nespozorovala, a to maju hraciek vselijakych az az…On je pre nu maly, vsetko co si ona postavi, on zdemoluje. Ked si on vezme hracku, ona mu ju vytrhne z ruky. Takze ja radu nemam, len som si sem prisla pre inspiraciu a mozno povzbudenie, ze casom to bude lepsie. Tieto dni prezivame len vdaka predzadzkam vonku.

hederamonstera
19. dec 2024

Ten mladsi miluje pozorovat a napodobnovovat starsieho brata, takze sa hra vsetko s nim, ci lietanie po dome alebo stavanie niecoho, len ten mladsi az teraz pochopil (19m), ze veci sa neburaju, lebo to nicilo celu hru a moje nervy😁
Niekedy maju den bitiek a hadok…

euka210
19. dec 2024

to sa este v takom veku hraju same, spolu nevedia...kazdy sa hra po svojom, hoci to moze byt ta ista hracka. Ako pisu ini, Ty vies, co Tvoje deti bavi a co nie. Vsade je vianocnyá vyzdoba, prechadzka vonku teraz aj v tme bude pre nich urcite zaujimava...asi vsetky deti miluju svetielka...

danieladugard
19. dec 2024

Nase dvojicky a dcera (ona starsia o 2,5 roka) sa prehrali dlho v ich velkej ohrade, bola hlboka (vyse metra) a cca 2m siroka, mali tam 400 lopticiek, dcera ich vyhadzovala do vduchu (lopticky🤣), v tom veku presne, ked mali okolo 10-15m, chodili sme vonku kukat svetla ^^, nevadi, ze je tma. Ale v tej ohrade sa zahrali vela.

777januska777
20. dec 2024

No co ja pozorujem u našich, tak sa začali spolu tak, ze hrať normálne, keď najmladšie malo 2,5 roka. Dovtedy sa hrávali samostatne alebo si hlavne robili zle.