Ahojte zienky, mozno budete mat podobnu skusenost a budete vediet poradit. Mame synceka, teraz oslavil 4 roky a ja som momentalne v 16 tyzdni tehotenstva. Nikdy o bracekovi alebo sestricke nesnival (ako niektori jeho spoluziaci zo skolky) a minule sme sa tak rozpravali a spytala som sa ho, ci by chcel malu sestricku a povedal, ze nie, ze my sme traja, on, maminka a ocinko.
A samozrejme chcem mu to uz povedat, ved uz je najvyssi cas, ale nejako setrne a s citom, tak, aby sa aj mozno zacal tesit na surodenca. A hlavne aby sa jeho mala dusicka nezacala nejako trapit, ze pride medzi nas novy clen rodiny. Viete poradit ako na to?
Dakujem 🙂
zobrala by som ho do Dráčika že ideme kúpiť spolu hračku pre bábo...alebo aj nejaké malinké vecičky - aj keď asi nepotrebuješ , ale tak aspoń niečo aby videl že príde ku vám malý človiečik....
pri 4 ročnom by to nemal byť až taký problém.. ja som rozmýšľala pri 15 r. synovi - dva týždne som naberala odvahu...veľmi rýchlo ma zrušil.
Povedat mu, ze sa bude mať čoskoro s kým doma hrať lebo bude veľký brat. Ze bude tvoj pomocník s bábätkom. Niečo v takom zmysle...
Normalne mu to povedz. Uz je velky. Ci sa bude tesit? To do predu nevies. Mozes mu kupit aj pol hrackarstva, ked sa raz tesit nebude, tak nebude. A keby aj nie. Venuj mu vela casu v ramci moznosti osamote. Ono sa to casom podda.
Vsetky debaty by som smerovala na to, ze bude z neho velky brat.
Nie je to skoro ešte? Pre také malé dieťa mi to príde aj dlhá doba keďže ešte nie si ani v polke tehotenstva. Možno by som počkala, keď mi narastie bruško a čakala na jeho otázky ohľadom toho. 😄
Moj bol sice mensi. Ale normalne sme mu povedali ze mamka ma v brusku babatko. Jemu sme kupili “babiku” ze mal aj on svoje babatko o ktore sa staral.
Rovnako aj ked malo prist tretie. Ale isto najvacsia zmena je to hlavne pri prvom ked cakas druhe.
Tak podla mna bola chyba pytat sa, ci by chcel kedze toto rozhodnutie nie je na nom a jeho nie by ste neakceptovali. Treb mu to povedat uplne jednoducho bez nejakych maskarad, ze sa s tatinkom velmi lubite a tak ako sa vam narodil on, tak sa vam narodi este jedno dietatko a hotovo. Je aj kopec kniziek, my mame od svojtky.
povedz mu, nech si viac uprace, ze coskoro k nemu pribudne nova postielka do izbicky ;)