Ako fungovať s tromi deťmi?

132sandra
30. máj 2021

Ahojte, potrebujem poradit, naviest, ako fungovat s 3 detmi. Je to mozne? Neplánovane som otehotnela. Deti mam 4.5r a 2r. Manželstvo nie uplne idealne. Nemozem povedat, ze by mi manzel nejako extra doma alebo s detmi pomáhal. Rozhodujem sa co dalej, zvládnem 3 male deti a postarať sa o ne? Financne to tiez nie je ziadna slava. Mame vlastny byt a kazdy mesiac ucty zaplatene. Rozmyslam nad tym, ci to cele zvládnem. Muz by chcel, aby sme si dieta nechali, ja som raz rozhodnutá si ho nechat, druhy den zas zmením nazor a takto sa to vo mne bije. Myslela som, ze coskoro nastúpim do prace. Je to pre mna tazke rozhodnutie, prosim neodcudzujte ma, prosim o rady a skor podporu.

annamalaga
30. máj 2021

To už musíš vedieť ty, či sa nato cítiš či už po psychickej stránke ale aj finančnej. Či nerátate už teraz každé euro a narodením dieťaťa to bude horšie. Či zvládneš bez pomoci tri deti . Je to na tebe. Chlap by si ho nechal, jemu sa povie , keď je celé dni v práci a rodine sa venuje minimálne.

edith34
30. máj 2021

...mam jedno, vzdy som chcela 2,3......nebude to lahke, s tym nerataj. ale nechaj si ho....zvladnes to!

mabenn
30. máj 2021

To čo znamená to " Manželstvo nie uplne idealne."? To máme chápať len v zmysle pomoci s deťmi alebo nejak v širšom význame? Mne sa toto zdá kľúčové.

leuchtturm
30. máj 2021

mat tri deti nie je ziadna veda a ako fungujes doteraz, budes fungovat aj s tromi detmi.

132sandra
autor
30. máj 2021

@mabenn je tam laska, sme spolu 12 rokov. Ale myslim si, ze nie sme si navzájom ideálni partneri. Mame nejake nezhody a riešime si ich. Deti su pre nas prvorade a myslim, ze to tak aj ostane, preto vzdy hladame riesenie..

132sandra
autor
30. máj 2021

@annamalaga po psych stranke som na tom velmi zle momentalne. Potrebovala by som asi odbornú pomoc. Vsetky veci som popredala, naozaj som dalsie doeta neplánovala. Citim sa uplne rozpoltene. Ak by som sa vzdala dietata, poznačí ma to, navzdy, si myslim. Ale ani tento stav, ked sa vobec netešim, nie je v poriadku.

mabenn
30. máj 2021

@132sandra tak žiaden vzťah nie je ideálny, ale kde je chcenie, je cesta...ty vieš lepšie ako to je medzi vami, ak je tam láska, tak je to dobré...čo sa týka dieťaťa, si mama už 2 detí, pôjde ti všetko ľahšie, len potrebuješ spracovať to, že to bolo nečakané...ja si myslím, že to bude cesta, a ja si vždy hovorím, že najlepšie veci v živote sú tie najťažšie....

littlebubble
30. máj 2021

Pokiaľ na tom nie ste naozaj finančne zle tak to zvládnete ak to zvládnuť chcete.Hlavné rozhodnutie je na tebe kedže ty tráviš najviac času s deťmi.

mabenn
30. máj 2021

@132sandra a ešte mi napadlo vopred nejaké nastavenie a dohoda s mužom, že napr sa vrátiš skôr do práce po treťom dieťati atď., niečo s čím sa proste budeš cítiť lepšie

monika_mt
30. máj 2021

@132sandra Mala som to presne takto isto, tretie dieťa bolo neplánované a v šoku som sa mesiac rozhodovala, čo ďalej. Rozhodli sme sa nechať si ho. Je náročné mať tri deti, to áno, ale to že som si ho nechala bolo najlepšie rozhodnutie v mojom živote. Myslím že by som veľmi ľutovala keby som sa rozhodla nemať ho. Deti prinášajú veľa starostí, ale aj radosti. A mať veľkú rodinu je skvelá vec.

elizabet173
30. máj 2021

@132sandra ak manzel dieta chce, treba od neho pozadovat, aby sa viac staral. Nie, az ked sa drobec narodi, hned od zajtra. Odbornu pomoc urcite vyhladaj a kym sa drobec narodi, deti uz budu starsie, mozu byt v skolke minimalne doobeda a ty budes mat len babatko na starosti. V bazariku kupis vsetko za par supov, vybavicka by mi starosti nerobila. Ale ak mas psychicke problemy dlhsie, nie len teraz, ako si zistila tehotenstvo, ja ta nebudem odsudzovat ani keby di to ukoncila. Ty sama vies najlepsie, ci to zvladnes psychicky aj financne, ci tvoj mux je schopny prilozit ruku k dielu, tvoje dve deti ta potrebuju v pohode. Verim, ze sa rozhodnes spravne

janjatu
30. máj 2021

@132sandra My mame doma 4,8 a 2,4 dcérky, koncom apríla sa nám narodila tretia princezná, tiež som sa obávala ako to budem zvládať. Manžel je celé dni v práci, a keď je doma má veľa roboty okolo domu, tazke tiež mi moc nemá kedy pomôcť. Ale žena, matka dokáže veľmi veľa keď chce, milujem svoje deti, každý deň som neskutočne unavená, ale dá sa to zvládnuť. Aj po finančnej stránke myslím sa to dá, pokiaľ sa vie človek uskromniť, ja hovorím že naše deti možno nebudú mať značkové drahé oblecenie, však sa dá krásne oblecenie aj z druhej ruky kúpiť, ani na dráhe dovolenky nemusíme chodiť, aj napriek tomu z nich budú šťastné deti, lebo ich ľúbime a robíme pre ne všetko čo vládzeme. Mať 3 deti je náročné ale krásne, tú lásku vám nikdy nikto nedá. A keď vidím ako dve staršie ľúbia svoju malú sestričku je to na nezaplatenie.

sandrika1986
30. máj 2021

Neboj sa, da sa to zvladnut....len treba mat system...ja mam styri deti vo veku 12, 8, 6, 5...tiez mam doma niekedy veselo 😀

132sandra
autor
30. máj 2021

@mabenn on by nenamietal. Urcite by ma v tom podporil. V praci by tiez nebol ziaden problem. Akurat jasle v ba su cenovo tak premrstene, ze ak by som nerobila na plny úväzok, zmenu by som financne ani az tak nepocítila. Asi to naozaj cele potrebujem spracovať a vyrovnat sa s tým.

monikamama
30. máj 2021

@132sandra tiez mam tri a to tretie bolo velke prekvapenie, a bala som sa toho co bude, v tej dobe mali deti 4 a 2 roky. A teraz je to to najlepsie co nas postretlo 🙂

132sandra
autor
30. máj 2021

@elizabet173 Ano, zacal. Vyčítala som mu, ze deti poriadne ani von nezoberie. Vcera ich zobral na motorku a kolobezku, dnes tiez chcel, ale nevyšlo. Minuly tyzden zobral dceru do skolky 2, 3 krat, co predtym neurobil vobec.
Problemy zacali u mna az tymto tehotenstvom, ak by som sa vnutorne nastavila, ze si to necháme a ze je na case sa zacat tesit. Asi by mi to prospelo. Preto som založila aj tuto diskusiu, ak si prečítam, ze aj ine zeny boli v tejto situacii, zvládli to a nemenili, verim, ze sa rozhodnem to zvládnuť aj ja

almia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
almia
30. máj 2021

dieta je dar bozi... ked vychovas 2 tak vychovas aj 3... alebo daj na adopciu.. v zivote by ma nenapadla myslienka ist na potrat alebo dat na adopciu vlastne dieta... ale su aj take matky.. zial... dieta dar bozi... a dakuj zan...

132sandra
autor
30. máj 2021

@almia prepac, ale takyto komentár si nabuduce odpusti. Za 13 rokov sme nemali ziadnu nehodu, raz sa to stane a ja automaticky len roztahujem nohy?

littlebubble
30. máj 2021

@almia Žena môže otehotnieť vždy a sex do vzťahu patrí.Mali držať celibát? Niekedy sa človek môže chrániť a ochrana ajtak zlyhá.

monika_mt
30. máj 2021

@almia Jemine, tak toto je najtrapnejší komentár aký som v živote čítala. A vy viete napríklad aj to že žena môže otehotnieť aj keď sa chráni? Aj keď berie antikoncepciu? Že môže ochrana zlyhať a žena aj napriek ochrane otehotnie? či vás škrie že nejaká iná žena má sex a vy nie? Čo ste nejaká mníška či čo? Otrasné čosi...

alexandra2010
30. máj 2021

@132sandra ved preto dvakrat napisala. Videla ze ta jej prva veta je dost primitivna.

Inac ked dvaja chcu drzat spolu a ist spolocnou cestou a su na rovnakej dusevnej urovni a vedia si povedat, konflikty vedia riesit. Hlavne o tom vela a vela hovorit s manzelom. Za kazdou hadkou a konfliktom ma byt snaha budovat..u obidvoch. Vtedy zvladnete. Drzim palce.

annamalaga
30. máj 2021

@almia keď máš dostatok financií a zázemie je. Ale keď ledva žiješ od výplaty k výplate a baba by aj finančne chlapovi pomohla, tak zase len pribudne ďalšia vyživovacia povinnosť.

leuchtturm
30. máj 2021

@almia a ty v manzelstve nohy neroztahujes kvoli plneniu manzelskych povinnosti?

basska_b
30. máj 2021

@132sandra Ja si myslím, že to dáte. Manžel sa začne viac zapájať. Môj muž čím viac deti máme, tým viac sa začne zapájať. Nemám skúsenosť, lebo nemáme manželské problémy, že či tretie dieťatko vás ako pár viac spojí. Ono to tretie dieťa, aj keď neplánovane, býva najväčší miláčik... uvidíš, zvládnete to. Veď nie je vojna, máme peniaze na všetko, čo potrebujeme. Práca počká. Ešte sa napracujes v živote dost

lusyc
30. máj 2021

Som/bola som na tom tak nejako podobne. Deti 4 a 2 ročné, tehotenstva komplikované, zdrav.stav zlý, muža som už chcela opustiť, vyčerpaná, večne na deti sama a on si rieši svoje sny a koníčky. Neplanovane som tehotná tretíkrát, všetky vecičky a potreby pre bábätká sú už z domu, komplikácie takmer od začiatku, ešte nič nemáme vyhraté, sama sa cítim zle aj zdravotne aj psychicky. Ale dúfam, že všetko dobre dopadne. Čudujsa svete, muž sa aj o deti aj o domácnosť odrazu postaral celkom sám, ked som skončila v spitali. Finančne to dúfam zvládneme..

132sandra
autor
30. máj 2021

@lusyc drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo

132sandra
autor
30. máj 2021

@alexandra2010 Dakujem, musime sa naučiť, ze komunikácia je dôležitá vo vztahu. Priznám, niekedy to so mnou nie je jednoduche. Verim, ze to zvládneme spoločne a spravime pre deti vsetko

132sandra
autor
30. máj 2021

@monikamama myslim, ze taketo pozitívne spravy mi pomozu rozhodnut sa. Mam pocit ze sme sa stretli aj v nejakej termínovke, 2.2017 alebo 6.2019

jana_eyre_2
30. máj 2021

Žiaden vzťah nie je ideálny, aj keď sa niektorí tak tvária.. keď sa máte radi, deti sú prvoradé, tak to je všetko v poriadku..

Mám tri deti, keď sa narodil tak najstarší mal 4r, dcéra takmer 3r.. bolo to náročné bábo, ale prežili sme, vyrástli.. túžim aj po 4tom, ale to nechávam tak..

Samozrejme že to zvládneš, tak ako si mamou dvom, tak budes aj trom a všetko pôjde - nájdete si vlastný systém života a bude dobre.. naozaj neboj..