Ospravedlnujem sa, ak tu bola obdobne otazka.
Dcera bude mat skoro 4r, ked jej pribudne bracek. Na surodenca sa nesmierne tesi, ale uvedomujem si, ze este nevie, co ju caka 😃 kazdopadne uz dlho ju pripravujeme na jeho prichod, rozpravame sa o tom, ako s cim moze pomahat, ze babatko vela place a podobne. Kazdopadne rada by som pocula VASE tipy a triky, ako zaclenit starsie dieta tak, aby som co najviac predisla pripadnej ziarlivosti, zmene spravania a pod. Dcera bola narocne dieta, ak sa mi taketo babatko narodi aj teraz, zaberie urcite vela casu, ked ho budem napr.krmit, uspavat a podobne. Muz je uzasny, ale je v praci, asi to poznate..... budem vdacna za akekolvek rady 🙏🙏🙏
Ja som to tak neriešila nijako okrem rozhovoru, iba som jej hovorila o Tom, že bábo nič nevie a všetko ho naučíme, že bude spínkat so mnou lebo bude stále hladné že má malé bruško atd...keď došla kamoška s babom tak vravela že také malinké mám aj ja v brušku.
Nemali sme žiadny problém po príchode, iba prvý týždeň by okolo bábätká na posteli stále skákala a pod tak sme jej museli stále dokola omielat prečo nie. Teraz už pohoda, neziarlila zatiaľ nikdy.
Keď ja uspavam, uspava aj ona bábo, začala kocikovat so mnou, robí to čo robím ja bábätku, slová s kt.sa prihováram ona bábätku tiež. A to ma už päť mesiacov. Naša bola majetnicka na hračky aj pri návštevách, teraz sa to dá. Občas chce to čo zábava bábo ale inak si vymieňajú, ale bo ona donesie svoju a vezme detskú si požičať. Párkrát má už prekvapila že dala aj žuly babu s čím sa.l hrala ona.
Nijako, bude to šok akokoľvek ju budeš pripravovat. Keď si spomeniem ako sme my dokladne pripravovali 3,5 ročného a čo nastalo keď som prišla s pôrodnice, peklo 🙁 síce sa to potom vrátilo do normálu asi za 2 mesiace ale bolo to hrozné a ťažké obdobie. A to som sa staršiemu naozaj snažila venovať, no nejde to tak ako keď máš len jedného, proste sa nerozkrajas, toho času je rovnako a roboty viac, to dieťa to cíti. Ale je to prirodzený jav v rodine, treba sa s tym volako popasovať. Držím palce
@horalka1986 prosím vás náhodou nepredávate tu knihu? Už nikde nie je dostupná a zaujala ma...ďakujem pekne
Ja som,pri prvom synovi kupila knizku ,,Budem mat maleho,surodenca,, a mam taky pocit ze to velmi pomohlo. Mal necele 3 roky a chapal, takze 4 ročná bude urcite. A nebud nastavena tak ze prve bolo narocne, druhe tiez. U nas to tak vobec nebolo. Mne maldsi syn prespal aj 5 hodin v satke, alebo v kociku a aj ked bol hore, starsi sa pekne zapajal do starostlivosti, takze sim sa vedela venovať aj jemu.