Ahojte, v poslednej dobe sa neviem zbavit myslienky na tretie babo. Mame doma 4 a 2,5 rocneho a velmi by sme chceli skusit aj dievcatko, no mna zaujima. Ako to davate troj a viac matky? Casovo. Kolko casu realne venujete detickam osve, ze len ty a dieta? Taku tu 100% pozornost, ze sa dietatu fakt venujete naplno a ono si to uziva. Neviem si predstavit fungovat s tromi, mam dve ruky, dve deti, neciti sa vzdy jeden odstrceno/ukrateno? Aktualne napriklad uspavame vecer muz s jednym, ja s druhym v posteli a citame si. Dalsi vecer vymena. Ked volaco, viem ich naraz objat, pomojkat. Troch nevezmem naraz na ruky 🙂 Mozno su to pre niekoho blbosti ale pre mna je to dolezite. D.
pri tak malickych detoch by som do tretieho nesla, odlozila by som to na neskor, ak ta pusti vek. Ja sama mam tri deti, ale posledne je taky benjaminko (planovany) a viem sa mu venovat naplno aj popri starsich detoch, ktore su uz samostatne
@lara306 ja mam tri, ale mam väčší vekový rozdiel. Majú 14, 11 a dva a pol a keďže staršie už potrebuje menej môjho času, mam čas pre každú. Takto je to úplne super, teda pre mňa. Ale keď boli staršie dcérky malé, ani mi nenapadlo uvažovať nad tretim. Neviem si predstaviť mat tri takto malé deti. A ešte, ze uvažujes nad dievčatkom je milé, ale ci to nebude opäť chlapec...
Mysli aj nato ze starsi pojde do skoly, zacnu skolske povinnosti a kruzky, s dvomi detmi sa to da super ked sa muz spolupodiela a praca mu dovoli, bez pomoci muza to musi byt o dost tazsie no ale keby si mala doma popritom este aj dalsie malicke babatko tak by to bola naozaj vysoka skola manazmentu, koho kam kedy priniest, odniest, urobit a to nehovorim ze cas na seba by si nemala tie prve roky urcite. Dobre si to zvaz, ja by som do troch nesla😂 mam rada aj svoj klud ale ked tuzis po tom tretom a das vsetky tieto aspekty plus aj tie co pisali baby vyssie tak si chod zatym
Pri takto malom vekovom odstupe bude vždy jedno odstrkovane.Lebo všetky deti budú ešte isty čas vo veku,keď potrebujú väčšiu pozornosť.
Nešla by som do toho.Mas vyšší vek a že to bude dievča nemáš vôbec isté.
Mame 4 deti. Najmensia ma 8mesiacov. Najstarsi 10rokov. Niekedy je to naro ne ale…. Tym ze dvaja su uz v skole vedela som sa doobedu venovat prevazne mensim. Teraz je uz aj treti v skolke. Takze som uz iba s malickou. Poobede ako pridu domov spravime ulohy a ideme von. Takze som tu pre nich kedy kto potrebuje. Ako aj pises na striedacku s muzom. Raz ich vezme muz. Potom zas ja. Nejaky vylet kam ideme vsetci spolu.
Sme na nich dvaja, takže 4 ruky na 3 deti. 🤷🏼♀️🫣 Aj vo dvojici čas sa dá nájsť, aj krúžky sa stíhajú, aj väčšie auto kvôli sedačkám, kufrom... Jedna z naprd vecí, na čom sa vždy smejeme sú rodinné vstupenky. Takmer vždy je to, že rodičia a dve deti, takže nám to nikdy nesedí a na skupinovku je nás málo 😂
Prekvapuje ma, ze je tu vela “odhovarania” od tretieho. Ak chces byt prakticka len, tak si ani prve nemala mat (prosim neber to v zlom). Ak ty a manzel tuzite po tretom, majte ho. Zvaz len tvoj vek a s tym spojene rizika. Vsetko dobre 🙂
@freepalestine praveze to potrebujem pocut aj z nezaujatej strany, lebo naozaj v dnesnej dobe tri deti aj z financnej stranky nie su sranda. jedna vec je pocit a tuzba a druha realita, ked uz tu bude.
My napríklad s mužom sme hovorili o troch deťoch, no tam už bola "prekážka" môj vek. Preto sme sa dohodli na dvoch, viac už nebude, absolvoval muž vazektomiu.
No keby som mala menej rokov, tak by sme asi šli do tretieho dieťaťa. Obaja sme z takých rodín, mame po 2 súrodencov. Keby som mala 38,tak ja by som do toho šla. Ale to som ja, teda my s mužom.
Každý je iný, co sa týka pozornosti atď, to vždy bude individuálne, akonáhle už máš viac ako jedno dieťa, uz nikdy nebude mať len jedno 100%tvojej pozornosti. To je normálne a v poriadku.
@lara306 ahoj my máme tri 15, 14 a 11. Teraz čakáme štvrtého drobca. Všetci sa veľmi tešíme. Keď boli deti malé pekne sa spolu hrali, keďže si boli vekovo blízko. Dosť rýchlo sme si našli režim, aby to všetkým vyhovovalo. Keďže spali na striedačku najprv najmenší a potom dvaja starší dalo sa im pekne venovať a neboli o nič ukrátení. Manžel keď bol doma sa snažil vždy sa venovať. Pre nás bol veľký rozdiel mať jedno dieťa a potom dve, ale medzi dvoma a troma sa nám nezdal taký veľký rozdiel. Ak túžite po dieťatku smelo do toho🙂
Mam 3. Maju 6,4 a 2r. Čiže nie veľké rozdiely. Neviem, sme tak pokope keď sme spolu. Do poobedia som len s najmenšou a poobede sme všetci spolu . Je to náročné ale mne už vŕta v hlave štvrté. Deti sa spolu prehraju. Není len jednotlivec+rodic. Ale mame sa tak vzájomne. (Samozrejme sa aj hašteria a hadaju , ale aj to ich vychovava). Nemala by si až také malé rozdiely ako ja. A poznam aj omnoho mensie vekové rozdiely.
Teraz nastúpila najstaršia do školy, prostredný 1x do škôlky. Je to trosku náročnejšie na managment a zvládnutie ich emócií. Ale aj to sa utrasie.
Nikdy som toto neriešila. Deti rástli a rastú popri nás , ani som sa im nejako extra každému jednému nevenovala. Keď som varila, pomáhali mi , keď sme pracovali na záhrade , boli pri nás a robili si svoje. Kreslili si sami , vystrihovali , z plastelíny robili a ja som pri nich si robila niečo iné . 6 detí .
@lara306 ja mam 3 deti. 8,6,4. Dvaja starší chlapci a potom dievcatko. Áno, prvý rok to bolo náročnejšie, vsak 3 deti za 4 roky 😀, vsetky vsak boli plánované a vysli na prvy pokus. Ale potom a teraz je to výhoda. Starší ťahá mladšieho, mladší sa v ňom vidí. Vedia sa spolu zahrať (futbal, lego) a ja môžem s dcérkou prebaľovať bábiky a piecť koláče v piesku 😀. Ten mladší sa s dcérkou tiež vie pekne zahrať. Synovia sú spolu v jednej izbe, aktuálne prvak a tretiak a ten dvojročný rozdiel je super. Dcérka spi sama vo svojej izbe. Jasne ze sa každému nemôžem venovať na 100%, práca a domácnosť. Ale nebolo by to ani dobre, ved potrebujú čas tráviť aj s inými ľuďmi - súrodencami, kamošmi...a sú pri mne keď niečo robím, zapájam ich do domácich prác, v záhradke, na dvore a to sa preds tiež počíta
My máme dve a čakáme tretie 🙂 Syn má 5 a pol, dcéra za chvíľu 3, bábätko pribudne vo februári ☺️. Podľa mňa to je fajn vek, už sú celkom samostatní, vedia sa zahrať, fungujú, nie sú to maličké bábätká. Keď pôjde syn do prvej aspoň sa nebudem naháňať z práce atď… Jasné, niekedy je to ťažšie, niekedy ľahšie, ale podľa mňa to za tie “útrapy” stojí ☺️.
@lara306 zasmiala som sa pri myšlienke, že skúsiť dievčatko. Len aby to nebol chlapec 😁
Mam 14r dcéru, 4 ročnú dcéru a 5 ročného. Nikdy som sa im nevenovala zvlášť, všade chodíme spolu, spolu sa hrajú, spia, jedia, spolu sa rozprávame. S najstaršou chodím po obchodoch, keď bola mensia a bola som ešte len tehotná, tak všade chodila so mnou. Keď sa narodil syn, tiež, aj potom s najmladšou. Ich do kočíka a my sme sa rozprávali, nakupovali. Čím sú starší, tak sa vedia viac pohrať sami, syn v škôlke, zatiaľ som s najmladšou doma, čiže 4 hodiny som len jej. Potom príde syn zo škôlky, ideme von, atď. Príde dcéra zo školy, hodinu počúvam ju 😁 a potom zavelim, že sa ide spať a chce ticho 🤣 male zaspia, ja so staršou pozeráme telku a pritom mi hučí zážitky z dňa 🙈
@lara306 vnimam to tak ze na male deti si lahko najdes ca oni si ho vypytaju same.. nahorise ja vnimam tie bezproblemove samostatne deti vo vecsej skupine a hlavne ak je tam nejake narocnejsie dieta sa na ne nechtiac trochu zabuda.. mam to tak doma.. napriek tomu by som nemenila a snazim sa o rovnovahu casu straveneho s detmi samostatne ako to len najviac ide..
My mame 3,6,9.Je to tazke a krasne zaroven.Zvladnut to zvladame a to zijeme v Ba a cela rodina na vychode.Takze na vsetko sme sami.Ale chceli sme to tak sami a sme spokojni aj ked niekedy padame na hubu.
My mame starsie dievcata a 3rocneho chalana,takze obcas vezmem baby na babsku jazdu a chlapi su spolu.Ale vela sme aj vsetci spolu.Baby uz maju svoje kamosky,chodia po skole k nim,alebo niekto pride k nam.Je to vesele.Kazdy den ma niekto nejaky kruzok,tak to taham vsetkych se sebou.Vtedy by som privitala babku,dedka,aby som nemusela maleho tvrdohlavca stale mat so sebou.
Ja by som zhodnotila aj financie,byvanie mate ok,zmestite sa?Auto bude treba menit za vacsie.Ja by som napr.nemala 3 deti ani keby sme si nemohli dovolit poslat ich na akekolvek kruzky, chodit na vylety,dovolenky,lyzovacky.
@lara306 ako vies ze budes mat dievcatko? Mna od troch deti odradza napr priestor. Tri sedacky do bezneho auta nedas. Tri deti v jednej izbe? Dost masaker. Ste len dvaja rodicia. Takto si jeden vezme jedneho a druhy druheho a ked bude treti tak co? Ubytovanie pre 5 ludi tiez nie je len tak. Atd atd…Asii si chcela pocut argumenty preco ano ale takto som si to racionalizovala ked som myslela na tretie.