8 ročná dcéra radikálne odmieta, aby mala súrodenca

alenkay7
6. aug 2020

Som tehotná asi 4tt budúci týždeň piatok idem ku gynekológovi, ešte sme jej to nepovedali ale keď začneme o tom hovoriť tak hovorí že to dáme preč, ona nemá nervy na decko, ona mu nedá hračky, bude nevyspata do školy atď. Proste som si urobila asi chybu vychovala som z nej trochu rozmaznané sebecké dievčatko. Inak je super poslúcha, pomáha, nie je ufnukana, nerozplace sa blbosti. Musela by sa veľmi buchnut alebo by musela byť za niečo veľmi smutná aby sa rozplakala. Len si už uvedomuje že možno by toľko nedostavala a bojí sa že by sme ju menej lubili

nnedostavala

hederamonstera
6. aug 2020

mna skor zaujima ako prisla na take reci? To niekde pocula? Lebo vacsinou deti prevezmu nazory dospelych

0silvia0
6. aug 2020

@alenkay7 a v com potrebujes poradit?

modrava
6. aug 2020

8 rocna pouzije zvrat "dame to prec"?

pribinak
6. aug 2020

S 8 ročnou by som to sni nerozoberala a neriešila. Ona keď uvidí rastúce bruško pochopí že súrodenec je na ceste a bude mat kopec času sa so situáciou vyrovnať.
Je to pre ňu zmena a možno nevie že okrem placu jej súrodenec prinesie benefity.

Ale take čo píšeš ty, to sú prevzaté reči, to z vlastnej hlavy nemá.

diana999
6. aug 2020

Och to je blbé no.. Ale nechcem byť zlaaa tak nepíšem svoj názor 😀😀

alenkay7
autor
6. aug 2020

@hederamonstera v rodine sme sa vždy bavili že chceme ďalšie dieťa, že by to bolo super, skor si myslím že to má od kamarátkou dosť veľa ich ma bábätko v rodine, a keď by to bol chlapec tak to už vôbec nie lebo že všetko zničia.

luccija
6. aug 2020

@modrava normálny zvrat detského zmýšľania
@alenkay7 je to bežné su deti, ktoré chcú súrodenca a tie, ktorým je dobre samým.Uvedomuje si, že už nebude mať všetku pozornosť.Praveze na tak malé dieťa má rozumné argumenty, že sa nevyspi do školy a pod.Treba dať pozor ako jej to oznamite, lebo to bude šok a určite plač.Normalny surodenecky boj

hederamonstera
6. aug 2020

@alenkay7 tak tam jedine pomoze komunikacia 🙂 vypocut si ju, vysvetlit a pod..nic ine

darci17
6. aug 2020

@alenkay7 asi tá nepotesim, medzi prvou a druhou dcérou je sedem ročný rozdiel. Keď som čakala druhu, tak staršia všade rozprávala, že nebudeme mat ani na chlieb, keď bude mat súrodenca. Strašne neznasala svoju malú sestru, ktorá ju zas neskutočne milovala. Všetko sa zmenilo len nedávno, staršia má 18, mladšia 11 a sú z nich cca dva roky veľmi dobre partacky. Pred rokom sa im narodila sestra a tu už prijali bez akýchkoľvek výhrad, je to ich láska. Odporúčam knihu: prvorodené dieťa. Veľa veci človek pochopí. Bude to dobre, neboj.

luccija
6. aug 2020

@0silvia0 asi ako ju na to pripravit😀

janinah
6. aug 2020

Trochu rozmaznaná? však o dva roky nastúpi puberta a potom uvidíš ako vám bude po hlavách skákať....a hlavne by som jej to oznámila s tým,že sa všetci tešíte a život je o rodine,kde každý každého ľúbi a podporuje a nik sa nespráva ako princezná,ktorá je jediná na svete,sebecká,nepriateľská ,lebo také princezné nik nemá rád.ˇŽiadne reči,že ty naša prvorodená budeš mať všetko,o nič ťa neukrátime..takto nie,budeš mať polovicu zo všetkého,lebo druhú bude mať sestra,brat,a to sa vytešuj,lebo súrodenec je nadovšetko.

luccija
6. aug 2020

@janinah to nie je rozumné ísť do protiútoku.Bude ju neznášať ešte ani nebude na svete.si deti, ktoré sa roztopila láskou, až keď dieťa reálne bude na svete, ale nemalujme si všetko na ružovo môže prísť aj peklo naschvaly, búchanie dverí, pocit, že mama ju vymenila za druhé.Kazde dieťa je majetnícke väčšinou😊

hederamonstera
6. aug 2020

@janinah take krasne vnucovanie svojich hodnot druhym....to nikdy nefungovalo ;)

alenkay7
autor
6. aug 2020

@modrava ona odmalicka prekvapuje svojim slovníkom, slovami vetnymi spojeniami ktoré som ešte možno ani nepočula. Ale nie to je problém, čo mám urobiť aby sa tešila a chcela súrodenca.

janinah
6. aug 2020

@hederamonstera alebo posledná šanca to dieťa začať vychovávať....

hederamonstera
6. aug 2020

@janinah to nie je vychova, to je manipulacia

hederamonstera
6. aug 2020

@alenkay7 nedonutis niekoho sa tesit....to je vnutorna motivacia, ktoru nijako neovplyvnis...proste s nou komunikuj....ona to musi sama spracovat a vy jej len mozete pomoct.

janinah
6. aug 2020

@hederamonstera nesúhlasím....

hederamonstera
6. aug 2020

@janinah to je tvoja vec 🙂 donucovanie nikdy nikoho nepresvedcilo v jeho vnutri...iba ak sa neskor zburilo proti rodicom, ked uz malo silu (ktori sa zacnu vyhovarat na pubertu)...to je vsetko co docielis svojim vnucovanim

negymama
6. aug 2020

skuste jej zaobstarat male domace zvieratko, na nom sa mozno nauci empatie a starostlivosti, vedomie toho, ze s niekym zdielat priestor znamena aj nejaku starostlivost a obetu ale, jeho laska , zaujem a vzajomny vztah tu obetu vyvazi.

negymama
6. aug 2020

a taktiez ju to nauci, ze ked uz niekoho v starostlivosti mame, len tak ho nedame prec, lebo je to aj o zodpovednosti za jeho zivot.

0silvia0
6. aug 2020

@alenkay7 niektore deti su take vyrazne vo svojom egu, ze jednoducho surodenca neakceptuju nikdy. To ta nechcem strasit, ale musis byt pripravena na vsetky alternativy. Mozno prichodom surodenca dcera zmeni nazor, mozno nezmeni. Mozno ho bude lubit, mozno tolerovat, mozno nenavidiet...
Napad, ktory napisala @negymama je vyborny...

katka2505
6. aug 2020

To poznám.My máme rozdiel medzi deťmi 9 rokov. Staršia dcéra nechcela súrodenca ani za nič.Keď sme jej to povedali,plakala,že ona nechce,že už ju nebude mať nikto rád,že si ju nebude nikto všímať.Po krátkom čase to ale prešlo a na súrodenca sa začala tešiť,pomáhala mi vyberať veci,kočík,chystať veci.Chcela ale sestru a to sa jej aj splnilo.Teraz má mladšia už 2 roky a staršia sama povie,že je rada,že ju máme.Chce to čas,zvykne si.

alenkay7
autor
6. aug 2020

@katka2505 ďakujem

mila23
6. aug 2020

"to dáme preč" a "ona nemá nervy na decko"???? to musela niekde pocut, takto deti nehovoria
no, je rozmaznana a uvedomuje si,ze sa cely svet uz nebude tocit iba okolo nej. Treba byt k nej mili a vela sa jej venovat,nech vidi,ze ju mate stale radi. Ale nebudem s 8-rocnym dietatom riesit/diskutovat ci chcem dalsie dieta alebo nie....
musi si postupne uvedomit,ze nie je pupok sveta

alenkay7
autor
6. aug 2020

@negymama ďakujem mame vnútorného kocúrika necelý rok, skúsim jej to takto vysvetliť

yogagirl
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ukulela
6. aug 2020

@alenkay7 hlavne jej to ešte nevrav. Hocičo sa môže stať, môže blbo reagovať. Ja by som to povedala, až keď bude vidieť, alebo si sama všimne. A potom to s ňou rozumne odkomunikovala. Deti nerozhodujú o tom, či môžu mať rodičia ďalšie deti. A dávať pozitívne príklady, súrodenec je najviac, čo môže dieťa od rodiča dostať.

sunny8
6. aug 2020

Moja dcérka má 6 sestričku prijala a sú z nej najlepšie kamarátky. Otca nemajú a odmieta aby som si našla partnera. Ex jej nahovoril že nový ocko ju bude biť a bude jej ubližovať. Žiaľ .. zatiaľ nikoho nemám ale viem že inak nema problém prijať osobu mužského pohlavia. Aj keď sa hraje s kamaratkiným otcom nemá problém obľúbila si ho aj ho obijme. 🙂 Deti toho nahovoria netreba to brať tak vážne

blankaj
6. aug 2020

@alenkay7 Prekvapuje slovníkom ? No to verím, veď rozpráva otrasne ! Musí byť veľmi rozmaznaná... Ja mám medzi deťmi 10 rokov presne a ľúbia sa ako kone. Život by za seba dali. Takéto reči by mali u mňa doma veľmi veľkú dohru. To by muselo byť riadne prebraté a prekonzultované a opakovane. Tie slová sú ako zo zlého sna. Ako neviem ženy, či Vám takto deti bežne komunikujú, ale mne padla sánka...