6-ročné dieťa ignoruje súrodenca

3. nov 2023

Ahojte, mám 6 ročnú dcéru a pred dvoma dňami sme prišli z pôrodnice a vôbec nie je nadšená. Keď vidím tie mamičky na IG ako tešia ich deti na súrodenca a pomáhajú a naša malá nič. Celý čas sa tešila a trz keď ma súrodenca tak ho ignoruje, keď ju poprosím o pomoc (myslím Max aby ho pokolisala keď plače ) tak povie že nemá čas

svetlonos
3. nov 2023

A ci sa cudujes? Vrd je prisla konkurencia! Ja ig nemam ake uz si tam videla matku ako ty? Ze by tam capla foto oboch deti a pisala, ze starsia ignoruje babo a nesrsi nadsenim? Stavim sa, ze ked s tym na ig zacnes, budes popularna za chvilku. Bolo by to take uprimne zo zivota 😉😁
My mame 3rocneho a on sa teda tesil aj tesi, aaale minule ho normalne capol po hlavicke. Inokedy ho stipne a iny den ho kludne viem nechat s nim v izbe a hojda ho ci hladka, pusinkuje. Ale kazde dieta je ine. Tvoja dcerka teraz potrebuje cas s tebou 🙂 aby pochopila, ze tu pre nu si. Viem, ze si ale jej to treba ukazat spolocnymi chvíľami. To pomáha.

januska12323
3. nov 2023

Ty by si bola nadšená keby si muž donesie novú ženu a povie, že ju musíš ľúbiť a odteraz bude s vami bývať? Tak nejak sa cíti tvoje staršie dieťa. Nemôžeš čakať zázraky za dva dni.

pribinak
3. nov 2023

Nič prekvapivé! Novorodenec nerobí nič zaujímavé, akurát plače a všetci jej hovoria jej ty máš krásnu sestričku a iné bla bla
A navyše všetci nad babatkom ochkaju a achkaju, ona je na vedľajšej koľaji

Daj jej čas, zvykne si na babo, je to normálne že babo ignoruje a môže aj žiarliť

Nájdi so čas, aby ste boli spolu

mikadooo
3. nov 2023

Daj jej čas preboha... Fakt po dvoch dňoch riešiš? Buď rada, že drobčekovi nerobí zle, lebo aj takí súrodenci sú a na Instagram to nikto nedá...

elanor
3. nov 2023

samozrejme, ze sa tesila, lebo nevedela co to znamena, mat doma (zive) babatko, surodenca. Pravdepodobne si to predstavovala nieco ako zivu hracku. Zivu babiku na hranie.
A ked zistila, ze nic z toho, hrat sa s tym neda, chytit sa poriadne neda, lebo hned vsetci hikaju, kazdy sa ide z babatka rozlozit na suciastky a ona je ako 5te koleso na voze.
Potrebuje cas, aby si zvykla, a dala novej situacii sancu. A prave teraz ta mozno potrebuje ovela viac, ako kedykolvek inokedy.
A k instagramu - to naozja veris par sekundovym videjkam, ze odrazaju realitu 24 hodin??? Prosim, nebud naivna...

alienkami
3. nov 2023

Nie je to ideálne, ale ignorácia je vždy lepšia ako vydobíjanie si pozornosti nevhodným spôsobom. Bábätko je doma len krátko, musíte si na seba zvyknúť (všetci, nie len staršia sestra). Taký novorodenec zvyčajne spí (ak nemá koliky), skús tieto chvíle využiť a venovať sa dcérke. Už je školáčka, či predškoláčka?

lija22
3. nov 2023

co sa vsetci mate s tym IG? ved samozrejme, ze je tam vsetko len pekne. IG je relaxacna oddychova aplikacia, ked chcem pozerat psikov, babatka,recepty a makeupy relaxujem na ig. Ked chcem citat pravy zivot zapnem kona 😀

thereisabear
3. nov 2023

Hlavne sa na ňu pre to nehnevaj, daj jej čas a dostatok tvojej pozornosti.

mareka49
3. nov 2023

A ty máš na ňu čas?
Najťažšie životné obdobie pre staršiu dcéru čo doteraz prežíva.
Niekto iny krádne maminu lásku a pozornost.
Sú deti a sú deti.
Chce to čas.
A tvoju pozornosť obom.

simona92101
3. nov 2023

Moja starsia tak reagovala na mladsiu sestru,najprv ignorovala,ani pri nej nechcela sediet nieto este chytit..potom to preslo do ziarlenia,vydobijania si pozornosti.az teraz po cca roku sa s nou aj zahra,popripade mi donesie plienku alebo ju chvilku postrazi.ale tiez musim davat pozor,kolko pozornosti im venujem,aby sa starsia necitila odstrcena

medda_beda
3. nov 2023

Je to normálne, tiež som nejak nevnímala súrodenca.Veď bábo len plače, spí.
Maximálne som uspávala v kočíku.
Nejaké prejavy lásky nám v detstve vydržali 5 minút.
Ale máme sa radi, len sme rozdielni.7 rokov je 7 rokov.

minenkak
3. nov 2023

Niekto je tu dnes frustrovaný z Instagramu

andreatytler
4. nov 2023

To vazne ocakavas ze 6 rocne dieta bude nadsene zo surodenca, ked ju ty ziadas aby sa mu venovala v momente ked place? Ved placuci novorodenec nie je vobec nic prijemne ani pre dospeleho cloveka, nie to este pre male dieta.
Musis im vybudovat vztah a to chce cas. Zapajaj ju ked je babatko spokojne, zvedave, ked robi nieco zaujimave.

ivik4
4. nov 2023

Su to len 2 dni pre boha 😆😆😆😆😆

beronsche
4. nov 2023

Podla psychologov je prichod surodenca pre dieta traumatizujucou skusenostou. Vykasli sa na sprostosti z insta a snazi sa dcerke venovat aj bez pritomnosti babatka. Teraz ta naozaj potrebuje.
A nerob si z nej opatrovatelku mladsieho surodenca. Ani teraz, ani neskor. Tym k ich dobremu vztahu neprispejes, praveze presne naopak.

lucylaw
4. nov 2023

Môj exmanžel si tak romanticky predstavoval,aké to bude úžasné,keď si urobí ďalšie decko a ako budú s našim synom parťáci a bla bla..Po prvé je medzi nimi 7 rokov rozdiel,čo je dosť,môj syn sa tiež najprv tešil,zo začiatku ho to bavilo,keď bol jeho brat maličký,ale odkedy mal cca.rok tak k nemu postupne môj syn nadobudol až alergiu,lebo všetko musí byť tak,ako chce jeho brat,všetko mu chce brať a môj ex s tým nič nerobí,takže v súčasnosti syn svojho brata už úplne odmieta..Ja som sa aj snažila môjmu ex vysvetliť,že musí niekedy tráviť čas aj len s našim synom,aby mal jeho pozornosť,ale nie..Takže ja už neriešim,je len otázka času,kedy syn bude odmietať k otcovi úplne chodiť..Ja nerozumiem tomu,keď sa niekto nechá tak opantať krásnymi,často nerealnymi fotkami na IG a potom je na nervy,keď to aj u neho tak nie je 🤦🏻‍♀️ Ešte sa to u vás môže zmeniť,ale priprav sa aj na to,že sa to možno nezmení,nie všetci súrodenci sa milujú,to len tu na MK sa vo veľkom píše,ako súrodenec je to najlepšie,čo môžeš svojmu dieťaťu dať,no podľa mňa je to totálna blbosť..A tým nenarazam len na vzťah môjho syna a jeho brata,ale celkovo na to,čo vidím v mojom okolí..Nie vždy je mať súrodenca výhra a nie vždy majú súrodenci dobrý vzťah..

zorkahorka
4. nov 2023

Presli sme si tym. Ukoluj ju, nech ti pomaha ori krmeni, prebalovani, aby sa citila dolezita

mogaa
4. nov 2023

samozrejme že nadšená nie je....čo si čakala, že teraz bude celé hodiny pozerať na súrodenca s ktorým sa nedá ani hrať? neboj, vzťah sa vytvorí ale neskôr, ked bude drobček aj reagovať , nie keď iba papá a spí....

autor
4. nov 2023

@lucylaw veď toto. Na IG ako sa deti milujú a mne mala povie že či nemôžeme súrodenca vrátiť 🫣

autor
4. nov 2023

@andreatytler veď nechcem od nej nič také svetoborné.

autor
4. nov 2023

@mareka49 venujem sa jej, len teda napr večer ju dáva spať manžel keďže ja sa musím postarať o bábätko

autor
4. nov 2023

@mikadooo zle mu nerobí ale predsa, máme chlapčeka tak je to iné. Ja som stále chcela syna 😁

beronsche
4. nov 2023

Tak hlavne urob vsetko pre to, aby dcera nikdy nevedela, ze ty si vzdy chcela syna!
A ano, pre nu je to velka vec. Nemala by si ju nutit ti pomahat.

beata_k
4. nov 2023

Zrus si ucet na IG. Nerobi ti to dobre. 😆

mareka49
4. nov 2023

Milá autorka, fotka na ig je vzdialená realite nie len v tejto oblasti.
Takmer každé dieťa žiarli.
Isto sú aj vinimky ale tie len potvrdzujú pravidlo.
Opakujem sa.
Chce to čas.
Niekomu menej niekomu viac.
Princezná rodiny je zosadenia z trónu.
Zziju sa po pár mesiacoch

autor
4. nov 2023

@beronsche veď jasné že ju trz neodsuniem

autor
4. nov 2023

@januska12323 panebože neporovnateľne to je. Toto je jej súrodenec ...
@pribinak čas máme ale keď drobec place nemôžem ho ignorovať

januska12323
4. nov 2023

Čo je na tom neporovnateľné? Musí sa deliť o pozornosť, ktorá celý život bola len pre ňu.

medda_beda
4. nov 2023

@januska12323 Ja si myslím, že to nie je len o pozornosti.Jednoducho ju nejaké bábätko nezaujíma až tak aby nad ním jasala.
Ja toto nemám rada dodnes keď to odomňa ľudia vyžadujú.Tam sa jednoducho vzťah ešte budovať nedá kedže bábo nerozpráva, nevie sa zahrať.
A aj ten vekový rozdiel sa môže vyrovnať možno až v dospelosti.

autor
6. nov 2023

@januska12323 áno lenže ak by prišiel muž s inou ženou určite by sme nežili všetci spolu.

Ide mi len o to že malá totálne ho ignoruje a všade sú veselé rodiny ako deti dobre že súrodenca "nezjedia" a to je vekový rozdiel menší a aj väčší ako máme my.
Malu milujem ale ako som písala vždy som túžila po chlapcovi.
@mareka49 nie je princezná keďže máme v rodine aj menšie deti.