Ahojte, mame synceka a planujeme mu surodenca, bola by som rada keby to vyslo a ak to vyjde, tak starsi bude mat presne ten mesiac 4 roky, ked sa dalsie narodi.. Prosim povedzte mi uprimne, ake to je s takymto rozdielom? Je to tazke? V com presne? Ako ste to zvladli? Podotykam sme uplne bez pomoci babiek/rodiny, len ja a manzel
Mam medzi detmi 4.5 roka.manzel byval v robote do vecera, ziadna rodina blizsie ako 100km.aj tak velka pohoda.
Tazke na tom nie je nic, starsie je skolkar, funkcny, samostatny, ukecany, bez plienok, cumla, prespi celu noc a prve kolo chorob v skolke za sebou... neni o com... my sme tak mali prve deti... plus syn bol uplne uzasne dieta ako bonus, proste skvele...tretie nam to spocitalo 😅
Ja mám 2 páry prvá dcéra už má 15 a syn 13 rokov čiže medzi nimi sú 2 roky a to bolo úžasné a medzi mladšími syn má 4 roky a dcérka 2 mesiace a to je čistá katastrofa ono každé dieťa je úplne iné 🤷ale z mojej skúsenosti bolo lepšie pri prvých dvoch 😁
Naj rozdiel aký môže byť, starší už bol krásne adaptovany v škôlke, samostatný a ja som sa mohla plnohodnotné venovať bábätku.
Pri takychto planoch plati ze clovek mieni Pan Boh meni.
mam 3,5 rocny rozdiel a ak by bol 4 rocny, bolo by to o cosi lepsie. cim viac samostatnejsie prve dieta, je to lepsie. super je, ze chodi do skolky starsi surodenec.. pre mna naj rozdiel 4 roky. dieta uz nepotrebuje tilko pozornosti ako 2 rocne, nevytreli nic, ked uspavas mladsie… drzim palce
Pôda mňa je to fajn rozdiel, starší je už pomerne "veľký" samostatny, ze ho už netreba obliekať, kŕmiť, prebaľovat a podobne. Takisto už je schopný pochopiť, ze ma byt chvíľu ticho, a hrať sa sám , lebo mama dojči alebo uspáva bábätko. A zároveň ten rozdiel ešte nie je taký veľký, aby si nedokazal rýchlo zvyknúť na nového člena rodiny
Vekový rozdiel optimálny. My sme plánovali 3 ročný rozdiel a máme 6 ročný rozdiel. Toľko k plánovaniu 😀
Úplne v pohode. Medzi mojimi deťmi je 6 ročný rozdiel a zvládli to bez problémov a medzi mnou a sestrou je 8 rokov rozdiel a máme doteraz skvelý vzťah 😉 Ak vy ako rodičia nebudete robiť chyby, deti nebudú mať žiadny problém.
vekovy rozdiel je ok.