Maminky, chcem sa opýtať, máme doma 4 r syna autistu a 11 mesačného syna. Vždy, keď sa malý ozve tak 4 r syn začne kričať a plakať. Som z toho zúfalá. Neviem ako mu pomocť, aby nebol takýto precitlivený. Máte doma aj Vy niečo podobné? Čo by ste poradili? Ďakujem.
Ahoj, u nás zase ked malinký plakal,tak sa starší syn s PAS na tom strašne smial a to všade doma, von, na návšteve, u doktora...no čistá psychiatria... Neviem ako pomôcť při plači, možno sa to snažit vysvetliť prečo to tak je, uklidniť, že sa nemusí báť, že bábatko nevie rozpravať a tak na všetko upozorňuje plačom..u nás hodne pomáhá vysvětlovanie, aj keď ešte aj teraz po roku sa syn niekedy chechtá keď malý plače, ale dáva si už vačší pozor na to..
nemá pocit náhodou že je na vedľajšej koľaji? ja viem že ty by si niečo takéto nedopustila, ale on ten pocit mať môže.... vysvetľovať , vysvetľovať a preukazovať lásku. môže to byť také menšie žiarlenie...
@deti95060810 tak autistovi len ťažko toto vysvetlíš. Problém bude hluk, u nás 90% deti takto reaguje na akýkoľvek krik ci hluk.
dávnejšie som videla taký dokument kde ukazovali ako vníma svet autista, ako vníma svetlo , zvuky . Vraj určité zvuky vníma veľmi zosilené až do takej miery že môžu byť pre neho bolestivé. Ja sa stotožňujem s
@anjelicek26 že protihlukové slúchadlá a aj s
@pininka1 .
Slúchadlá. Moja má síce klasické bezdrôtové bez hudby, jej to stačí zatiaľ. Nosí ich v družine inak to nedávala a sedela druzinarke na kolenách s rukami na ušiach.
Slúchadlá u nás veľmi pomohli.
Závisí od porozumenia, nie je autista ako autista.
Nášmu pomáhalo keď sme dali najavo, že mu rozumieme. Povedali sme niečo ako - nepáči sa ti, keď XY plače, to je hrozné, keď XY plače a pod. Tiež som mu nakreslila taký akože návod, ako malý plače a čo môže starší robiť - 1. dať si slúchadlá, 2. odísť do inej izby alebo 3. zavolať mamu (opakovala som mu, že mama XY utíši).
Protihlukové slúchadlá. Da si ich sam podľa potreby.