3-ročný rozdiel medzi deťmi. Kedy to začne byť ľahšie?

3. dec 2023

ahojte. mam 4mesacnu s 3 a pol rocnu. mladsia je slaby spac. nema rada ani kocik ani nosic. starsia chytila regres a nedava odlucenie ktore kedysi nebol problem. lepsi sa to. moja otazka znie v akom veku ste mali pocit pri 3rocnom rozdiele ze uz je to cele trosku lahsie?

majlo1234
3. dec 2023

Nemam este druhe, ale ratam, ze prvy rok bude horor, druhy ako tak, a po tom druhom sa to zacne lepsit. Zalezi asi aj na detoch, ake su povahy. A sama som zvedava na odpovede

jesenzima
3. dec 2023

My sme to mali celkom fajn od začiatku, ale taký výraznejší posun, cca od toho roka 🙂 držím palce

momoftwo
3. dec 2023

Nemam sice 3 rocny rozdiel ale 6rocny ale z mojho pozorovania, ked mala starsia 5 rokov tak to bola uz uplna pohoda-jahoda, rozumna dalo sa s nou vsade ist bez scen..vtedy bude mat vasa mladsia 2 roky tak myslim ze to uz bude take naozaj ze ok bez stresu🙂

amelia89
3. dec 2023

ja mam rozdiel ani nie 2 roky takze z mojho pohladu to bolo este trochu tazsie lebo starsi bol vlasne este take velke babatko,mladsi - ako pises ty,hrozny spac, len nosic,preplakal prveho pol roka. V obdobi ako mas teraz ty ze mladsi mal 4-5 mesiacov to naozaj bolo narocne takze ta chapem. Teraz maju chlapci zachvili 3.5 a 1.5 a je to teda lahsie- velakrat narocne ale aspon mladsi uz chodi, starsi rozprava atď. Je to stale boj ale oproti tomu z minuleho roka je to o dosť lepsie. vela poztivnej energie prajem!

martyzpp
3. dec 2023

Ja mam rozdiel 2r a 3mes, chalani maju 4,5 a 2r 2mes. So starsim je to uz ovela lahsie, ako sa pisalo vyssie uz je rozumnejsi. Za to mladsi zacina mat klasicke obdobie vzdoru. To co by som si so starsim mega uzila mi “kazi” mladsi svojimi scenami. Napr. dnes sme sa boli vyblaznit v snehu. Starsi behal, smykal sa po snehu, vystrajal a mladsi si odmietol dat rukavice takze mrzol, len stal a mrncal. Ked sme nesli kam chcel on tak hned rev, no proste nadhera 😏. Ja sa tesim ked bude mat mladsi aspon 4 roky, to uz snad bude lepsie.

elmivelmi
3. dec 2023

Mam 2r rozdiel,vsetky deti slabe spacky,ja som mala este druhe dvojicky,ktore hrozne zle spali,cize cely den bol kolotoc uspavania a odsavania mlieka,este k tomu boli predcasne narodene,a aj 2rocnu vtedy som musela uspavat bohuzial na rukach. oni az do 10m hadam mali 4spanky,a mala 2r narocna tiez.Odlahlo nam tak po 2r,ked mali baby 2roky a starsia 4- to uz sa aj pohrali,idealne po 3 r to uz sa krasne vyhrali.Inak ani neviem ako som to zvladla,cely den vonku kocarovat dvojicky a 2r popri nas .V zime,fujavici,dazdi.Asi 8h denne vonku .

elviku11
3. dec 2023

Ja som pocítila prvú veľkú úľavu, keď mladšie dieťa prespalo celú noc a odplienkovalo sa. To bolo keď malo 1,5 roka

queen_mary
3. dec 2023

Ja mam podobny rozdiel, a podla mna ten cas, kym dieta nelozi/nechodi je najlahsi 😀😀

danielahamar
3. dec 2023

ked odídu z domu😉😀

deti95060810
3. dec 2023

kedy príde tá úľava pre matku...keď ide dieťa do mš a ty zostaneš len s jedným dieťaťom...
my 3 deti do 4 rokov. - všetko sólovky, žiadna dvojka

nikha2809
3. dec 2023

Ja mám rozdiel tri a pol roka, deti majú 7 a 4 a je to jedna veľká katastrofa 😂🤦 nonstop sú v sebe fakt nonstop, ja som jedináčik, toto nepoznám, takže pre mňa je to niečo nepochopiteľné fakt tieto ich hádky a doťahovačky

angel993
3. dec 2023

Moji majú rozdiel 2 roky. Začiatok bol náročný, lebo som bola 2 mesiace v pôrodnici a starší pendloval kade tade po rodine, lebo manžel nemohol mať voľno z práce. Takže pre neho to bolo náročné obdobie plus ešte sme domov doniesli súrodenca. Našťastie mladší rád spal v nosiči, takže som sa celý deň venovala staršiemu. Pol roka to bol mega zahul, potom už starší začal akceptovať mladšieho a začal byť opäť samoobslužný. Totiž keď som sa vrátila s mladším z pôrodnice, vyžadoval kŕmenie a obliekanie, tak ako to videl že robím s bábätkom. Našťastie som mala pomoc v mužovi, postaral sa o domácnosť, a sestra nám často chodila variť. Takže sme to v relatívnom pokoji zvládli.
Teraz majú 2 a 4 roky a sú to najväčší parťáci, dokážu sa zabaviť celé dopoludnie sami dvaja.