Ženy ako ste dávali (samozrejme že dávali) fungovanie doma s dvojročným chlapcom a novorodencom?
Hlavne spánky lebo starší má jeden spánok cez deň takže najlepšie uspať predtým bábo a potom staršieho? Aby sa nerušili. Starší má riadne krehký spanok takže musia byť v separe izbách takže asi skôr fungovanie na kamere.
A druha vec ako ste chodili von napríklad že kocikovanie ihrisko a starší? Kúpili sme ten skejt ku kočíku len sa obávam či to aj bude fungovať.
Nezbláznili ste sa na začiatku?
Ďakujem
@effy777 mam 18mesacnu a 4 mesacneho syna,plus este 5rocnu.nebudem klamat,je to masaker.ci uz uspavanie,krmenie,chodenie von.muz robi chvalabobu na homeoffice,inak by som sa zblaznila.so vsetkymi detmi sama von nechodim,neda sa to.bud idem pre starsiu do skolky s najmladsim alebo s prostrednou.
Ak sa im prekryvaju spanky,uspavam oboch naraz v kocikoch,raz natriasam jedneho raz druheho,kazdy spi zvlast v izbe,kamery su pustene nonstop.syn odmieta nosic takze casto je mi do placu lebo nestiham sa obom venovat.kazdopadne ti drzim palce,casom si isto najdete system.
@effy777 mam 3r a skoro 1r a teda prvy pol rok bol masaker. Neviem ti velmi poradit, my sme to nejako prezili, no kazdy den bol iny a nemam asi nic co by nam zarucene vzdy fungovalo. Ked mal starsi denny spanok tak mladsia bola na prsniku , starsi si pri nas cital, hladkala som ho a zaspal. Vonku som sa s oboma naraz odvazila az ked bola mladsia starsia. Ona velmi v kociku byt nechcela a ked tak len v pohybe co maleho kruzit hore dolu hodinu a viac nebavilo. Inac mame skate za kocikom, starsi si to pochvaluje a teraz ked uz je v sportovom mala a vidi veci tak je to fajn.
@effy777 ja mam 3r syna a 6m dcéru, začiatky boli ťažké (nehovorím, že teraz to ťažké už nie je 😂), ale už máme aký taký systém. Keď bola menšia, tak sa to všetko jednoducho nejak prisposôbovalo podľa toho, koho potreba bola aktuálne väčšia. 😃 Teraz dcéra spí 3x, ráno cca hodinu, to ideme do kočíka a von, na prechádzku, na ihrisko, po spánku ešte v kočíku vydrží, takže nemusíme hneď po hodine utekať domov. Potom máme všetci naraz obed, ten chystám deň dopredu alebo ráno, ako kedy. Po obede okolo pol1 dcéra zaspáva. Potom idem k synovi, ten zaspáva okolo 13.00h, to už idem zasa naspäť k dcére, lebo tá sa po polhodine alebo 40min budí, ale keď ju douspím, tak spí do pol3 a rovnako aj syn, takže mám nejakú hodinku dokonca voľno. 😂 Potom vstanú, podávam olovranty, to už je doma aj muž a idú so synom na dvor. Dcéra spí ešte 30min. okolo pol5. Večer si ich podelíme, ja kúpem, uspávam dcéru, muž syna. Ale malá zaspáva okolo 20.00h a syn až okolo 21.00h, takže častokrát ho dávam spať aj ja. Neboj sa, dobre bude, s tým novorodencom je to také no, ale ono to rýchlo ubehne a potom sa to dá už lepšie zosúladiť. Nájdete si aj vy systém, uvidíš. 🙂
U nás to funguje cca tak, 9-10 spí menšia cca 10:30 ideme do 12:30 von potom spí starší do 15:00 a jeho budím mladšia ide zas spať do cca 16:00 a potom zas 16:30 môžme ísť ešte von 😊 každý má svoju izbu spia vo svojich posteliach tak nie je problém
Ale teda mladšia funguje už na dvoch spankoch
@simona92101 pane žena však ty si Boh! Ja by som toto iba z čítania nedala ale obdiv plný.
@adri12 my mame ku kociku takyto skate so sedakom,ale mlada dama tam sediet nechce,vacsia sranda pre nu je,ked ho tlaci 🙈
@simona92101 veď to je to, že človek nikdy nevie ako si dieťa na to zvykne resp. nezvykne 🙂
@adri12 ja som s tym ratala,dcera je zivel,takze ma to ani neprekvapilo.sedatko sa da odmontovat a zostane len skejt.ked bude drobec cez leto uz v sportaku,tak mozno na tom skejte bude rada stat a vozit sa
@simona92101 to je pravda, je to pohodlnejšie, keď je už šporťak, je tam viac miesta na státie🙂
Ja mám rozdiel necelé 2 roky. A ako píšu, spánky sú najhoršie. Malého je doma problém uspať (ale nie je to nemožné, ako u staršieho) a zásadne nespí, keď potrebujem uspať staršieho 😀 takže ten väčšinou už nespáva cez deň
Prechádzky sú pohoda, je to reálne jediná možnosť, aby sa mladší vyspal. Priprav sa, že ho aspoň 3x za deň starší zobudí 😵💫
A skejtik máme, lebo inak by sme sa niekedy z ihriska domov nedostali... (po 2-3 hodinách ho tam často s revom naložím a ideme domov)
@effy777 Moji uz budu mat 17 a 15 r., ale co si pamatam, zladit spanky bol najvacsi problem. Babo spalo viac doobeda, dvojrocny neskor poobede a tak vybrat sa niekam bolo dost narocne. Napokon som po par mesiacoch zrusila dvojrocnemu poobedny spanok, lebo ked spal poobede tri hodiny, tak vecer vystrajal do jedenastej a zacala som ho ukladat o osmej a potom sa uz s nimi dalo aj nieco planovat.