2,5-ročný vekový rozdiel medzi deťmi

mary174
9. júl 2024

Ahojte maminy, čoskoro nás čaká 2 a pol ročný rozdiel medzi detmi. Podelte sa o skusenosti ci sa to dalo zvladat a co vam ulahcilo zivot.

usla35
9. júl 2024

ked ste na to dvaja tak si myslim ze tento vekovy rozdiel je este v pohode. aj susedy moje tak v pohode funguju, nie je to ziadna tragedia. skor by som sa obavala keby bol rozdiel 1 rok 😅

zyzyka
9. júl 2024

My máme presne 2,5 ročný rozdiel a bolo a stále je to super. Dcérka je staršia a bračeka prijala neskutočne úžasne ❤ veľmi mi pomáhala. Keď po pol roku, čo sme boli všetci svorne doma nastúpila do škôlky, ja som nevedela, čo mám s malým robiť, ako sa s ním hrať, lebo to robila stále ona. Nehovoriac o tom, že ja som mala zrazu kopec času na domácnosť. Teraz majú 7 a 4,5 a stále sa vedia pekne zahrať /ale samozrejme aj si kvalitne liezť na nervy 😂 čakáme tretie, veľmi sa tešia a starajú sa už teraz o mňa ❤

majlo1234
9. júl 2024

Mame 2 aj 9 mesiacov a cerstve babatenko. A je to zatial masaker😂 starsi syn je sice odplienkovany, ale stale je to malkac-nevie aa sam obliect, treba ho umyvat, utierat zadok, robit mu spolocnost a program. Babatko je narocne, takze furt na rukach a kontaktne spanky. Ale verim, ze casom to bude lepsie, viac by aom sa bala mebsieho rozdielu. Jedina rada odo mna je zapracovat na samosttnosti starsieho, kym nie je male na svete😂 tqm mame my medzery😂

egonsk
9. júl 2024

@mary174 je to prakticky idealny vekovy rozdiel, ziaden strach.

mikitilik29
9. júl 2024

@mary174 u nás to bol masaker🤦‍♀️ žiarlivosť, teraz sa len naťahujú a bijú. Pritom su to dievčatá. Malo kedy sa spolu zahrajú bez revu. Keď sme mimo domu tak sa správajú ako anjeli, ale doma... čistá katastrofa.
Ale u každého je to iné 🤷

gaborka28
9. júl 2024

mne veľa ľudí hovorilo, že je to ideálny vekový rozdiel. ale no, neviem 😀 podľa mňa má každý vekový rozdiel svoje čaro a svoje prekážky. ja mám dvoch synov a po narodení prvého to nebolo úplne easy (najskôr som mala chaos, čo a ako, zrazu boli dvaja, čo niečo potrebovali), ale nastavili sme si systém a šlo to. potom bolo perfektné obdobie. teraz majú 8 a 11 rokov a za mňa je to dosť divočina 😀

ale keď boli malinkí, bola som na nich viacmenej sama, veľmi pomáhalo staršieho zapájať, keď som prebaľovala, neodháňať ho, keď som kojila. ja som staršieho nedala ten prvý rok do škôlky, chcela som, nech si to celé prežijeme spolu, aby nemal pocit, že je odložený 😀 snažila som sa mu venovať s tým, že nemusel sa vo všetkom prispôsobovať, "lebo je starší". najviac mi teda uľahčilo to, že som staršieho nepresunula do pozície - ty si už zrazu veľký chlapec,m takže teraz sa venujeme bábätku stále, lebo ono je malé a ty sa musíš prispôsobovať. vďaka tomu sme sa vyhli žiarleniu, robeniu zle a podobne. ja si ale myslím, že je to individuálne a ako si nastavíte, pôjde to. držím palce 🙂

vilma7
9. júl 2024

Ja mám dva a pol, bolo to super lebo starší ešte na obed spal, tak sme spávali spolu.
Dcérka bola v pohode, keď sme dali do kočíka, (mali sme veľký) tak som jej k nohám vedela posadiť ešte aj syna...ja zatiaľ nevidím, necítim žiadne negatíva.
Syn a aj dcérka boli kľudné, opatrné malé deti, nikde sa mi neštverali, nezlozili...ako neviem čo mi malo uľahčiť život. Manžel? 🙂

veronika2316
9. júl 2024

@mary174 mám 1,5 ročný rozdiel plus mladší syn riadne zdravotné problémy subduralne krvácanie, epilepsie takmer umrel už pri pôrode aj potom o mesiac...bolo to najskôr o drzku teraz majú 5 a mladší bude mať v októbri 4 boji sa doťahujú sa ale sa radi ťahá mladšieho aj dopredu nemenila by som

klaudinkad
10. júl 2024

@mikitilik29 u nás navlas rovnako 😌, pri každom slove si prikyvujem 😀. Momentálne majú 4,5 a 2 a je to zatiaľ asi najťažšie. Zatiaľ

bianka33
10. júl 2024

@klaudinkad ja mám tiež takýto rozdiel, presnejšie 2roky a 8 mesiacov a bolo to super 🙂 starší bol už celkom rozumný a pekne pomáhal a teraz sú super parťáci (7 a 4). Aj keď teda sú aj hatky aj bitky, ale vedia sa aj krásne vyhrať.

mikitilik29
10. júl 2024

@klaudinkad presne taký vek máme aj my. A niekedy si pripadám jak pes pri nich co len šteká 🙄😂

dominika19p
14. júl 2024

@mary174 medzi nasimi je 21 mesiacov a je to o hubu, ja som každý deň totálne vyčerpaná, spánky sa im striedajú jeden sa zobudí dalsi ide spať z vkuse niekoho uspávat, prebalovat, sediet pri nich inak starší robi zle mladšiemu, v noci stavať k babatku no akoze ja mam dosť a ked mi niekto povie ze super ze su tak po sebe tak mam chut mu ukázať stredný prst, ale samozrejme moze to byt aj super záleží od deti 😀