2,5 ročné dieťa citlivo vníma narodenie súrodenca

libertine
12. dec 2013

ahojte. som zufala z nasej situacie doma po narodeni druhej dcerky. starsia ma 2,5r. citlivo vnima zmeny,ktore sa tu deju. mladsia ma 5 tyzdnov. k nej je starsia fajn. hladka ju, hra sa s nou, zaujima ju. no jej vztah ku mne je pokazeny. ja skratka nemam cas a moznosti sa jej venovat tak, ako predtym a ona ma kvoli tomu uz uplne odstrkuje. dovtedy som ju napriklad ukladala na spanie vecer, teraz nemozem,lebo mladsia ma koliky, cely vecer preplace, takze vecery travim zavreta v izbe a cicikam ju. uz mi na vsetko povie,ze so mnou to nechce robit,iba s tatom. ze ja s nou nemam byt. a ze mna nema rada. a ze mam ist uspavat babatko. navyse tie vecerne place mladsej ju stresuju, pocuje ju plakat niekolko hodin a vidi,ze som z toho uz dost vynervovana,vidim,ze sa toho boji. ja neviem,co s tym,no mne je z toho teda riadne zle,ze ma starsia odmieta a potom ist upokojovat kolikove dieta,proste je mi strasne,nevladzem to. na muza som tiez potom neprijemna. zda sa mi,ze ma nevie pochopit. stale mi len vravi,ze sa mam ukludnit, no nejde mi to.

luba28
12. dec 2013

@libertine co sa tyka tej malickej tak na koliky ti poviem jeden recept,aspon u nas to fungovalo,...ked zacina kolika rychlo dat pod horucu vodu sacok s vodou,prilozit na body,/nie na hole telicko/ na brusko,dat cumlik a ovinut si babo okolo seba aj s tym obkladom,..skus zabera to,a este kvapky bio-gaya dat......a ta malinka druha ziarli,ale neboj ju to prejde,len ty musis byt kludna,...tazko sa to hovori,ale musis to vydrzat,....neboj,vsetko bude dobree,...len trosku casu to chce,....

elliah
12. dec 2013

Treba vydrzat, ste teraz v tazkom obdobi, ktore prejde neboj...ja som sa vratila s porodnice s malou a syn mal necele3Roky....tyzden bol u mmojich rodičov a maly bol strasne divny drzal si odstup odo mna, plakala som, ze co sa deje, do 2Tyzdnov uz bol vo svojej kozi, potom nasledoval nastup do skolky, celkom ok ale bola som velmi nestastna, lebo ked som prisla pre neho, malu si nikdy ani nevsimol ani nenakukol do kocika...aj doms sa k nej nemal...to trvalo mozno 2Mesiace a teraz pridem do skolky okamzite hned za malou, doma ju mojka, stiska, ona ho uplne zbožňujeme aj sa spilu zahrajkaju, stale rozprava ze ju lubi...minulu plakal, ze dufa, ze jej doktor nebude nic zle robit,ked bola chora.....takze to su len take utrzky......vsetko ma svoj cas...treba sa tesit s babatka a nezufat....

maslenka47
12. dec 2013

Prepacte, ale ja si nemyslim, ze toto je situacia, ktoru "treba vydrzat" . Skor naopak, je najvyssi cas, aby ste sa s "tatinom" zacali v starostlivosti o svoje dve deti striedat, aby bol obcas on "ten zly". Pozri sa na to ocami 2,5 rocneho dietata. Preco by ono malo pochopit teba? Skor naopak, TY by si mala pochopit svoje dieta! Permanentne riesis len problemy mladsej (kolika), pritom citove problemy su casto zavaznejsie a v buducnosti tazsie napravitelne. To dieta ta potrebuje, ked ju permanentne odstrkujes na druhu kolaj, necuduj sa, ze ta uz nechce.

maslenka47
12. dec 2013

Este k tomu dodam len tolko, ze 5mesacne dieta je uz dost velke na to, aby nebolo permanentne zavesene na tebe. Ukludnovat ju moze aj "tatino". Tipujem, ze sem dojdes s argumentom, ze to mladsie potrebuje LEN teba, ale to je hlupost. Teba potrebuje len na to, aby sa najedla (pokial kojis), ostatnu lasku a starostlivost jej moze dat aj otec. To si vela matiek nie je ochotnych pripustit.

libertine
autor
12. dec 2013

@maslenka47 ma 5 tyzdnov,nie mesiacov.

sasajka
12. dec 2013

@maslenka47 To mladšie má len 5 týždňov, nie 5 mesiacov 😉

bosoriak
12. dec 2013

@libertine Je to uplne normalne. Tieto fazy "striedania" rodicov pridu este niekolkokrat, od oboch. Ja som tiez bola uplne rozhodena, ale po tretom vystriedani oblubeneho rodica som pochopila, ze je to normalne.

Po skusenostiach ti odporucim:
1.) Upokoj sa. Viem, ze sa to lahko povie a tazko urobi, ale naozaj to pomaha. Zmier sa s tym, ze tak ako pre tvoju prvorodenu uz nie si vylucne "jej" mama, tak ani ona nie je len "tvoja" dcera. Tiez si treba racionalne uvedomit, ze teraz vnimas svet trosku inak - hormony, vycerpanie a stres z kolik dietatka robia svoje. Preto skus brat trochu ako vyhodu, ze chce teraz tatinka. Je to urcite lepsie, nez keby mala kricat, ze sa k nej tatinko nesmie ani priblizit a na vsetko chce teba. Druhe dieta ta teraz potrebuje viac.
2.) S tym suvisi to, ze si treba uvedomit, ze uz musis svoju existenciu delit podla priorit medzi dve deti. Tiez som zo zaciatku lietala ako handra, hore dolu, len aby obe boli na 100% spokojne. Mam pre teba spravu: nebudu 😀 Cize na dennom poriadku bolo "pockaj, musim este toto..." a to podotykam pre obe dcery. Mladsia si zoparkrat poplakala, starsia si zoparkrat pekne zazurila. Ale ja som len jedna a oni su zrazu dve a fyzika nepusti. 🙂

Co ma napada ako riesenie konkretne tvojej situacie je nezatvarat do izby a necicikat mladsiu za zatvorenymi dverami. Starsia ten plac aj tak pocuje a myslim si, ze je lepsie, nech aj vidi co sa deje. Ved nejde o nic hrozneho, "iba" koliky. Ja viem, ze je to strasny stres ten plac, presla som si tym. Ale skutocne aj pre vztahy rodiny navzajom je lepsie mat dvere otvorene a tak to riesit. A mozes starsej aj vysvetlovat do aleluja, co sa deje a co robis a preco to robis. Je to jednostranna komunikacia, ale je to komunikacia. Nehovoriac o tom, ze aj mladsiemu babatku je prijemne ak mama rozprava. Starsia dcera ta urcite bude vnimat a pocuvat, aj ked to tak mozno nebude vyzerat.

A este rada, ktorou ma vytacali do biela, ale je skutocne jedina - vyckaj, ono sa to zlepsi. Tak a konecne som ju posunula dalej 🙂

Drzim ti palce.

martina05
12. dec 2013

ako keby si opisovala situáciu u ná pred troma mesiacmi.....Vydrž prejde to...drží, palce

libertine
autor
12. dec 2013

tym sa jedinym utesujem. ze to raz prejde. no vecer sa mi vzdy zda,ze to nikdy neskonci. ked som unavena po celom dni, s bolavymi prsiami, ogrckana, odpisana dcerou a s vedomim,ze si aj tak zase neodpociniem. manzel sa snazi vela,ale s tou mladsou zatial toho tolko nespravi, keby mohol,spravil by cokolvek.

gubcikova
12. dec 2013

ono to prejde neboj.aj my sme boli v takom období.potom ked bol malí starší dala som ho tatovi a my sme s malou išli von na húpačky,prechádzky a vzťah sa zlepšil

ichbinich
12. dec 2013

@libertine:
Tym alebo niecim podobnym presli asi vsetky mamy po narodeni dalsieho dietata... Mna syn vyslovene neodmietal, ale bolo to tiez o drzku.
Prve tyznde som vecery travila prechadzajuc sa s revucou dcerou v naruci po celom byte. Chrbat ma nie ze bolel, ale mi horel od bolesti. Syn to videl, videl, aka som unavena, ale ze sa snazim, a ked cdera zaspala, snazila som sa venovat jemu. On si ale vyzadoval pozornost, casto negativnu, vymyslal, prave ked som kojila a pod. O drzku.
Ale, aj ked to uz nemozes pocut a nepomoze ti to v konkretnej situacii: najhorsie su prve 2-3 mesiace, potom sa to zlepsi. A je to fakt tak.
Skus vzdy, ked bude mala dcera spat, sa naplno venovat starsej. Nie ist varit a pod, ale venovat sa starsej. Samozrejme, ked potrebujes 5 minut pre seba, pritul si ju, povedz, ze potrebujes chvilku casu pre seba a potom sa jej budes venovat. Mozno ta bude odmietat, ale ked jej budes aktivne ponukat tvoju pozornost, mala by to casom pochopit, ze ju stale lubis. A to jej aj hovor.
A tiez suhlasim s @bosoriak, niekedy sa neda inak, ze obidve musia pockat. Aj ja som to tak robila. Aj ked to dcera este nechapala, ale povedala som jej, pockaj teraz, musim ist pomoct synovi ist na zachod a polozila som ju do postielky. Mozno revala chvilu, ale na zachod sa ist musi... Samozrejme nie nechat vyrevat, ale su situacie, ked sa tomu nevyhnes.

Na koliky pomaha nieco teple na brusko, ako tu uz bolo spominane, alebo nejake kvapky. Ak su to ale vecerne koliky, s bruskom to nema nic do cieneia a pomoze iba nosit. Skus metou podla Dr. Karp-a Najstatsnejsie babatko na svete - The Happiest Baby on th Block, najdes aj videa na internete. Mozesz skusit satku, ergonomicky nosic, fitloptu,...

Ak mozes, skus si zorganizovat raz za tyzden aspon hodinku-dve pre teba. Nie pre domacnost, pre teba. Das si v klude kavu, pojdes dfo vane, do obchodu,... proste vypnes. Prezlecies sa z ogrckaneho oblecenia a oddychnes si TY. Ty sa staras o vsetkych dookola, ty si zasluzis chvilu pre seba.

Vsetko dobre a este raz, ono to prejde!

libertine
autor
12. dec 2013

@luba28
@ichbinich
@gubcikova
@martina05
@bosoriak
@elliah

diky baby. snad to raz naozaj prejde. dnes na mna dolahla nejaka kriza. strasne som unavena a mam zlu naladu. lebo vecer pri tych nervoch to hrozne zle znasam, potom este mam aj vycitky,ze som zla mama,ked ma starsia odmieta, ze som zla,lebo nemam nekonecnu trpezlivost,ked mladsia place. ja ani neviem,ako mam ulavit tomu stresu. keby aspon bolo pekne vonku, ale stale byt zavreta doma je nahouby a mladsia ma este aj sople, tak 300x denne ju treba odsavat... a nechce sa mi ani nikomu hovorit, ako mi je, lebo to nikto,kto tym neprechadza, nechape.

hajajanka
12. dec 2013

@libertine Tento stav urcite po case prejde. U nas to bolo rovnako. Akoby nejaka odplata za to, ze mama isla na dva tyzdne do nemocnice a este doniesla niekoho "cudzieho". Po par tyzdnoch sa zacne vztah postupne napravat. Mas stastie, ze k babatku sa starsia sprava pekne. U nas to tak nebolo, starsi tu mladsiu uplne ignoroval a trvalo to rok. Uplne odmietal fyzicky kontakt, doslova sa jej stitil. Nepomahal citlivy pristup, ani nariadene kontakty, nic. Toto trva dodnes. Pokrok u nas je, ze uz s nou rozprava, tisi, ked sa buchne, ale ze by ju vystiskal, tak to nie.
Skus byt so starsou dcerkou vzdy, ked babatko spi. Ja som obcas nechala babatko na starosti manzelovi alebo mojej mame a isla som napr. so starsim do cukrarne alebo len tak von, do obchodu a pod. Postupne sa ten vztah naozaj upravil, aj ked ma to zo zaciatku velmi bolelo, ze ma zacal odmietat.
Taketo stavy ma vacsina z nas, takze chapeme 🙂 Chapeme bezmocnost, depky, sklamania...

alexandra5
12. dec 2013

@libertine opisujes presne moju situaciu. pred troma tyzdnami cca to bolo presne to iste,dnes je to ovela lepsie ale stale to nieje ono...kedze mam 4 deti, myslela som ze som zazila uz snad vsetko a pri najmladsej ma nic neprekvapi..len zase sa potvrdilo nikdy nehovor nikdy... po narodeni najmensej ( teraz ma 9 tyzdnov) zacala moja 3 rocna neskutocne ziarlit...ale nie len tak,ze ma odmietala ale aj tak,ze robila malej zle...hadzala jej hracky do kosa,kricala na nu,ked som ju uspavala naschval vrieskala.. horsie ako zle..ja som si uz nevedela rady,manzel pomahal ako sa dalo ale na nu nic neplatilo.chodil s detmi okrem najmensej k svokre,na vikendy,vylety.. aby deti nemali pocit ze sa tocime len okolo baba
ale nech si hovori kto chce co chce,ze dieta nepotrebuje len matku ale ze si vystaci len s otcom asi vazne nevie o com hovori.otec moze byt dobry ako chce,moze byt ten najlepsi ale malemu 5 tyzdnovemu babu sa musi venovat najma matka.obzvlast ked koji,ju lahsie upokoji matka a otec je vo vela pripadoch nesvoj a nevie co ma robit.koliky mala aj moja a je to vazne o nervy... neviem si predstavit ze mi mala place s bolestami bruska a ja idem za 3 rocnou hrat sa na cajovnu len preto,aby neziarlila.to nieje riesenie.kazdy snad chape,ze choremu dietatu sa treba venovat..
takze mam to tak ako ty + predstav si dalsie 2 deti..
ale chcem ta upokojit,ze ako to preslo u nas prejde to aj u teba.. treba halvne zapojit otca,poslat starsiu na nejaky vylet nech ide s nim a tak ked pride,rozpravat sa ako bolo co robili...skratka zaujem .. zapajat do starostilivosti o sestricku,doniest plienky,hracku...
a ked sa niekedy najde cas,vezmi ju niekam ty aj ked len na hodinku do interieroveho ihriska...
ja som pre to nic extra nerobila a nejak to preslo,aj teraz sa stane ze lari ma ziarlivostne sceny ale v porovnani s tymi predtym to je uz v pohode
prajem vela stastia,hlavne davaj na svoje pocity co mas robit,lebo tu ti nikto nemoze dat presnu radu..riad sa sebou a uvidis ze to zvladnes 🙂))

tamarka
12. dec 2013

@libertine ahoj, presne viem ako sa cítiš. Tiež je medzi mojimi dcérami 2apol roka rozdiel. Keď sa narodila mladšia bol to strašný horor. Nevedela som, ku ktorej skor skočiť. Je pravda, že Emka ma neodmietala, skor si vynucovala moju pozornosť a veľakrát to bolo hrozné. Ale našla som si systém. Počas kojenia sedela Emka pri nás a čítali sme si knižky. Keď bola Tamarka mrzutá a bolo ju treba učičíkať" tak sme spolu všetky tri tancovali. Snažila som sa všetky aktivity robiť s oboma naraz. Tým nechcem povedať že sme to zvládali ľavou zadnou.... to akože určite nie. Boli chvíle kedy sme plakali všetky naraz. Nejeden večer som zavŕtala hlavu do podušky a hučala. Vstávala som o 5 ráno aby som navarila a čo to upratala aby som mala kopec času venovať sa obom. Ale mam super manžela, ktorý mi vtedy pomáhal ako sa len dalo. Teraz sú už moje baby veľké kočky a ak si aj spomeniem na to obdobie, tak tie horšie chvíle akoby sa vymazali z pamate a zostali tie krásne. Takže hlavu hore a bude to dobré 😉

mamaveronika
12. dec 2013

ahoj, aj ja som mala malinky rozdiel starší nemal ani dva roky ked sa mladší narodil, a okrem večerných kolík, bol v noci každu hodinu hore a cez den stale na rukách a najlepšie pri prsníku 😀 bolo to hrozné obdobie, myslela som že ošediviem 😎 mala som výčitky že sa malému nevenujem,ale manžel ma nahradil, velmi sa mu venoval,čo neskor ked už som sa mohla venovať ja ,vidím ako pozitívum,lebo maju spolu super vzťah🙂 manžel sa snažil byť aj s menším drobcom,najmä vtedy,ked som večer uspavala staršieho...bol to naš čas(asi jediný z toho dňa) manžel bol asi pol hodinu s vrieskajucim mladším a ja som sa tulkala zo starším....neboj sa malá ťa lubi a všetko bude zase ako pred tým,aj ked to teraz vypadá ako nekončiace sa obdobie,trva kratko🙂skus zapajat malu do veci ktore robíš s bábätkom,aby sa cítila užitočná,my sme spolu prebalovali(podával plienky...)kupali(podaval osušku)hojdal v kresielku...bol z toho šťastný že to mohol robiť a citil sa že sme spolu všetci traja 😉

abbie
12. dec 2013

mali by ste sa s manzelom striedat, ked ma male koliku, tak ju moze predsa na rukach drzat aj otec ...

sante81
12. dec 2013

@libertine na koliky, ak je dieta kojené odporučam nejest čerstvé pečivo a vylučit všetko čo je z kravského mlieka, obe moje deti mali koliky neskutočné, a az pri dcére nam ku koncu zabrali kvapky infadophilus, do vtedy som vyskusala ozaj všetko, a bolo toho velmi vela. muz stále v práci, doma 2 a pol ročny syn, suredenecká ziarlivost v kombinácii so vzdorovaním, čudujem sa ze ma vtedy neodviezli do pezinka, ono sa lahko povie, ovládaj sa, ale ja som sa zo všetkych síl snazila cez den všetko zvládat, ale ked decká konečne spali, tak som revala do vankusa. zvládnut sa to dá, ale stojí to kopec nervov, trpezlivost, pokial ti má kto pomoct s mensou, babka, manzel, sestra, tak nech idu kočíkovat oni a venuj sa starsej, aby nemala pocit ze je odstrkovaná. mne syn pichal malu do oka, musela som byt za ním v kuse, a mat ho na ociach. drzím palce, zvládli sme to my, zvládnes aj ty 🙂

snopkulka
12. dec 2013

@libertine najťažšie obdobie - mám to doma 😔 mám iba o máličko staršie detičky ako ty a chlapcov 🙂 nebudem ti klamať, prvý mesiac bol totálne psycho, snažila som sa byť čo najviac v pohode, ale som iba človek... teraz sa to ustálilo, už je to fajn. Chápem, že bábätko ťa teraz potrebuje 24/7, popritom staršie dieťa a domácnosť...a manžel. Moja rada: kašli na domácnosť, aj keby si mesiac neupratovala, to počká, daj bábätko spinkať, venuj sa staršej dcérke, nech ťa manžel podporí, náš starší tiež viac vyhľadáva ocina, lebo skrátka niekedy nemám čas. Keď je manžel doma, venuje sa mu on a keď ide do práce, hneď ako sa prckovia poobede zobudia, berieme kočík, mrňús spinká a ja sa môžem venovať na prechádzke 100% staršiemu. Prídeme domov, staršiemu dám niečo papať, pustím obľúbenú rozprávku a idem dať do poriadku drobčeka - kúpeľ, kojenie a spánok. Potom sa znova aspoň hodku venujem staršiemu - čítame si, rozprávame sa, uložím ho spinkať a už o začalo pekne fungovať 😉 Neboj sa, toto psycho-obdobie raz prejde, bude lepšie, malej sa polepší bruško, so staršou si znova k sebe nájdete cestu a bude to skvelé ako predtým 😵 držím palčeky!!!

cannella
12. dec 2013

@libertine Vo vztahu k starsej dcere ti, zial, neporadim, zatial mam len jedno dieta, ale my sme mali problémy s nadúvaním tiez, navyse kombinované s poriadnym pupocnym pruhom (nemohla ani vytlacit stolicu) a refluxom. Na stolicu a naduvanie vyborne pomahaju kvapky BabyCalm (su na prirodnej baze), je to olej, ktory rozriedis s prevarenou vodou, pomahaju pri uvolneni plynov a navyse "premastia" crievka, aby sa dobre vyprazdnila a doplnat kvapkami BioGaia (su to probiotika a velmi dobre), ale BioGaia je, myslim, az od 3 mesiacov. Takze ak to do vtedy neprejde, tak BabyCalm potom doplnit o BioGaiu. Za vyskusanie nic nedas, verim, ze to pomoze. 😉

libertine
autor
15. dec 2013

ach jaj, dufam,ze to fakt prejde,lebo toto su strasne dni. unava sa na mne podpisuje,aj nervozna som potom.

tilly24
15. dec 2013

treba vydrzat, prejde to, u na sten isty problem, trvalo to sice vyse roky, ale preslo to, deti su v pohode

katrinka8
31. dec 2013

@libertine - ahoj, my to mame podobne, ale bez toho odmietania (obcas padne "si hnusna, si skareda, si bebenacka" - obcas aj v muzskom rode na manzela... Ignorujeme to. Dcerka ma 3,5 roka, syncek bude mat 6 tyzdnov. Presne ako pises, na neho je mila a tulka ho, bozkava... Obcas robi zle nam, ale hlavne zacala robit take veci, ze az... Uplne naschval to, co nemoze (nicit, trhat, lamat, sprtat do elektriky, do spotrebicov, vyskakovat na linku, na stol.. no proste mala roztopasnica, co predtym rozhodne nebola. Proste presne vie, co zabera na vypate rodicovske nervy, a usiluje sa o pozornost tymto sposobom. Ignoruje, ked od nej nieco chceme - aby prisla, aby nedupala, nekricala na plne hrdlo... byvame v panelaku, chudaci susedia 😠 ..) Sme z nej uz s mm obaja na nervy, hoci viem, ze vo vacsine je to akoby nasa chyba, lebo je fakt, ze si ju menej vsimame (proste s tym novorodencom je to tak, to sa uz zmenit neda) - snazime sa venovat jej, napr. teraz isiel mm iba s nou vonku, sli na ihrisko, vlemi tam chcela ist. Vecer maju uz dlhokansku dobu ritual, ze po kupani jej cita v posteli rozpravku - to jej ostalo, az na to, ze teraz jej to musi citat v nasej posteli, kde sa snazim uspat a nakojit mladsieho, obvykle pridu vtedy, ked ten sladko spinka a hadaj co. Bingo! Zobudia ho a on sa srdi... Potom odpochoduju k nej do izbicky a snazi sa mm ju uspat - minimalne 1x za vecer pocujem mm, ako sa a nu hneva a krici, lebo dieta namiesto spania (oci jak angorak, sucha si ich, cize unavena je) skace po posteli alebo trha nohami vrecka na kapsari... Potom plac, ja chcem maminu, 20x pribehne z izbicky do spalne postiskat ma (akoze), hlavne, ze nemusi lezat... Samozrejme, ze pri tom vzdy preberie takmer konecne spiaceho braceka, ktory sa striedavo snazi najest a zaspat... Ked sa skonci maraton uspavania babatka, nastava kolo c. 2 so starsou. Obvykle odchadzame od deti cca okolo 10-tej, 10:30 vecer... A to su sviatky. Po prazdninach by mala ist starsia do skolky, uz je 2 mesiace doma (ked sa maly narodil, bola predtym 2 tyzdne doma chora na ATB, potom nam dr. odporucila pockat so skolkou, kym mladsi bude mat 6 tyzdnov...), tak som zvedava, co nas caka v pondelok... A mozno to pomoze, nebude sa doma tolko nudit, hoci so skolkou am trvalo takmer 3 mesiace, kym si zvykla (2 dni skolka, 3 tyzdne doma choroby, nakoniec rekord 2 tyzdne skolka, ale potom choroba a tie 2 mesiace doma) - takze ak sa k tomu vsetkemu prida este stres zo skolky, neviem, co budem robit... Len to dako vydrzat...

gabikap14
24. júl 2018

@libertine ako ste nakoniec dopadli? Urovnalo sa to nejako? Akurát prežívam uplne to isté :/

libertine
autor
27. júl 2018

@gabikap14 to obdobie preslo, jasne. ked deti povyrastli, uz to bolo inac. ked prestali tie koliky a nekonecne place, cicikania, tak sme mali na seba viac casu. akurat teda, starsej trvalo dlhsie, kym sa zase otvorila. ale ona je taka introvertna povaha. v istom case sa prejavovala medzi detmi rivalita a ziarlivost. s odstupom casu by som veci riesila inac. chyba bola, ze som sa s mladsou “izolovala”, mala som to vsetko viac riesit aj s mladsou. myslela som si, ze sa to neda, ze nie je inej cesty, ale s odstupom casu si myslim, ze je.

krvinka30
3. nov 2018

Ahoj aj u nas je prave teraz taka situacia a to ja som 6den po porode takze toho vela nevladzem.
Ked sa da mala je s babkovcami.A mna uplne odmieta,povie ze ma nelubi.dost to boli.ale mamina mi tvrdi ze ked je s nimi spomina ma.
A pravdaze vcera velka scena ze so mnou buvat nebude iba s tatim bo sme sa vymenili pri uspavani deti kedze som uz nevladala no nakoniec tak plakala ze som sa vratila naspat k babatku a k nej prisiel tati.
Ako keby teraz pre nu tati bol cely svet.Babatko neodmieta chce pomahat ked jej dovolime je uplne stastna.stale rozprava ze to je bracek chlapcek,pusinky mu dava,chce ho krmit,dudu mu da ked mu vypadne velmi krasne.
Len mna odstrcila uplne.
Tak verim ze to ozaj prejde ze to chce len cas.
Pride mi taka smutna.kazdy den jej opakujem ako velmi ju lubim ani pusku mi neda 😢

moninka666
18. mar 2019

achh....ked to tu citam vsetko....prave si tym prechadzam aja starsia 3r mladsia ,5mesiacov...z dokonaleho dietata ktore s rado ucilo nove veci hralo usmoevalo je zrazu uvrestane urevane mrzute znudeene decko ktroremu sa qbsolutne nic nechce pre vsetko reve dokaze revat preto ze jej tecie slza to ako vqzne..napodobnuje mladsiu robi grimasi ako mladsia no otras..snazim sa venovat aj jej ale nema uz ani zaujem uplne rezignovala poradte co robit alo zmenit spravanie lebo ja ju uz aj po riti vysekam a nic...

lubina
10. feb 2021

@libertine mam medzi dcerkami 3 roky a 4 mesiace a presne viem o com pises, tiez starsia tazko niesla prichod mladsej...nejdem vsetko rozpisovat, iba ti napisem, ze to chce iba cas, vsetko sa ukludni a dostane do normalnu, to mladsie dieta potrebuje cs sa vyrovnat so situaciu, to je cele. Mladsia trosku vyrastie a veci sa ukludnia. A starsia ta bude objimat a robit veci s tebou tak ako robila aj predtym. Je to dieta a reaguje, ako vie. Je to pre nu nova situacia a potrebuje len cas.