dobry vecer chcela by som sa spytat ako ste riesili ked ste maly doma skoro 2 rocneho ziveho chlapca ktory este nevie rozpravat len nieco si blaboce prubudne k nemu sestricka december/januar
chcela by som sa spytat ze ako ste to maly s postielkami maly spi s nami v spalni kedze sa v noci budi na caj alebo na cumlik ked mu vypadne no ked sa narodi sestricka jeho bojim sa ze ho to bude dost budit ci dat postielku do deckej izby a pre sestricku k nam do izby postielku rozmyslam vela nad tym kedze chcem aby sestricka spinkala potom v postielke a nechcem aby ju syn budil bude tazke mu vysvetlit ze sestricka spinka teraz tam nesmie ist a aby aj cez den bol po tizsie kedze je to zivy chlapcek viem prve tyzdne budu tazke kym vsetko pochopi je mi to jasne ale chcela by som si precitat ktora maminka to mala rovnako a ako to maly nadctavene oni rada si vezmem priklad dakujem 🙂
Ja som porodila druhého syna keď mal prvý 1,5 r. Nerozprával iba blabotal tiež živé dieťa doteraz. 😀 spával s nami v spálni v postieľke. Ale bol tu problém. Pribudla druhá postieľka 😀😀 prvé 3-4 noci katastrofa keď bábätko plakalo zobudil sa starší syn a žiarlil že ho utisujeme ja kojim. Zas on keď vstal na mliečko tak bábätko nezobudil. Časom sa nebudili vôbec navzájom. Starší si zvykol a už vôbec ho ani nehlo keď bábätko plakalo. Boli s nami takto v spálni doteraz vlastne. V septembri ako nastúpil starsi do škôlky išli pekne spolu do detskej izby.
Hlavne ho daj do tej detskej uz teraz a neurob chybu ze az ked pride babatko, aby si to potom v tej hlavicke nepospajal tak, ze aha teraz prislo toto male cudo a mna vysupli prec…
Ja mam termin v decembri,dcera bude mat vtedy 15 mesiacov,starsia 4.5 roka. Spolu v spalni nemozme byt ani nahodou,15mesacna sa casto budi a ma lahky spanok.takze ja pojdem s babatkom do detskej izby,muz bude s mladsou v spalni.starsia spi od 2 rokov vo svojej izbe.
Moj bol pokojne dieta...takze siel do izby a prevzal uspavanie manzel,vzdy ked sa dalo.. Ak by bol velmi naviazany alebo by to neslo,tak aj 3 sa vyspite na posteli a vacsi v posielke...ci 2 posielky k posteli. Mensiu pre babo.
@lelelienka ano tomu rozumiem len on sa strasne prehadzuje a neviem aku postel by sme maly kupit alebo nechat v postielke v deckej izbe ?
@biem22 to je super len neviem ci ho nechat v postielke alebo kupit niaku postel ale on sa strasne prehadzuje to je ten problem
Kupte mu nizku postel, popripade az taku co je matrac na zemi a ma okolo seba bocnice. Das do googlu nizka detska postel a mas na vyber do aleluja.
No my sme kúpili posteľ, lebo mi prišlo zbytočne kupovať druhu postieľku a napríklad o pol roka posteľ .. keby som mala od koho požičať, tak by som možno nechala postieľku ... Ale inak sú nízke postele , ako sa píše v ďalšom komentári , aj to by mohlo byť riešenie, už podľa toho čo vám vyhovuje.. ako ozaj sme mali šťastie, že syn si posteľ zaľúbil, on už nechce ani k nám do postele ísť, už len tam 🤣🙈. Ešte aj postieľku chcel dať do svojej izby, nech je sestrička pri ňom 🙈🤣 . Uvidíme čo bude , keď sa bábätko narodí, ale teda dúfam, že sa nič nezmení .
Nas mal 2r3m ked sa narodila mala, nemame zatial priestor pre vlastnu izbu takze on spi s nami nadalej v posteli a mala je v postielke pri nas. Na plac v noci sa nezobudil ani raz , skor sa zvykne nad ranom zobudit, ked nie som v posteli a hlada ma (tomu velmi zabranit neviem), no a ked mala spi tak do izby nechodi a je tichsie no musime to stale pripominat.
Prvy mesiac bol dost narocny, hlavne ked trebalo malu uspat a on sa chcel hrat alebo ked sme museli prerusit nejaku cinnost lebo mala zacala plakat. Vsetko vysvetlovat a opakovat , pochopi to, to ze nerozprava neznamena ze nerozumie 😉 odporucam knihu rodicovstvo - surodenci.
@hederamonstera dakujem za radu pojdem pozriet 🙂
@lossless Určite chápem to že prvé mesiace budú ťažké aby to aj syn pochopil načo som pripravená len priateľ nechce dávať syna do detskej izby Neviem prečo ale bábätko tam nemôžem dať lebo ja sa bojím že ho nebudem počuť radšej by som tam dala syna ktorý má už predsa iný hlas ale baby mi tu poradili aj vyššie že mám pozrieť tú posteľ tak idem na to možno by sa mu tam aj zapáčilo
My sme dali syna do detskej izby, aby v spálni bola iba postieľka, na posteľ si hneď zvykol, už ani do postieľky nechcel ísť. Mal vtedy pár dní do 2r. Skúsili sme to cca 2,5mesiaca pred termínom, aby to nebolo pár dní pred narodením druhého bábätká. Teraz mám cca mesiac do termínu, medzi tým som ho odnaucila aj od cumla, inak sa tiež budil na to, že si ho musel dať znova, keď nenašiel, tak som ho dala ja. Ešte sa budi, ale väčšinou sa upokojí sam alebo len prídem a pohladkam ho. Takto nám to vyhovuje a hlavne nejde len o nočný spánok, ale aj o denne spánky, ktoré by sme museli nejak riešiť.