Dobre ráno.
Teraz som dala piecť do rúry zemiaky a veľa zeleru.
Mala som divný pocit tak som si prečítala na nete, aká zelenina by sa v tehotenstve nemala. Čiže teraz nemôžem jesť ani zemiaky keď sa pečú so zelerom? Prejde zeler do zemiakov? Ah zľakla som sa. Jeden potrat som už mala 😭😭😭
pre pokoj duse budes zeler davat na kraj taniera, zjes len zemiaky
To koľko sa toho zeleru chystáš zjesť. Myslím, že vôbec ti neublíži z vlastnej skúsenosti. Pre pokoj v duši si daj len zemiaky.
@andrea2022 ale zemiaky peciem spolu so zelerom. A preto sa obavám, či zemiaky mám vôbec jesť, čo keď prejde zo zeleru vieš….
Ja som sa nedávno dočítala, že tehotné by nemali grep, dovtedy som si ho schuti dávala, neriešim. To už by sme nemohli nakoniec nič. Myslím, že by mohli ublížiť len vysoké pravidelné dávky takýchto bežných potravín o ktorých väčšina tehotných ani netuší, že by sa im možno bolo treba vyhnúť
Nerob zbytočnú paniku. Co je na zere nevhodné? Ked ho nechceš, tak vyjedz zemiaky, ale aj tak si myim, že aj by si zjedla 3 kila zeleru, nič sa nestane pokiaľ nie si na zeler alergická. Ale to by ti potom uskodilo aj keby si nebola tehotná.
A áno, môžeš si dat aj ryby, aj jednu porciu pečene, aj mrkvu. Však to neješ deň pri dní.
Čo je na zelere zakázané 😳
Co je na zeleri zle? Vecer si chcem dat kalerab... Mam googlit alebo je tu nejaka odbornicka?
je pravda, ze petrzlen a zeler vo velkom mnozstve by sa nemal, lebo moze vyvolat kontrakcie atd.
ALE to neznamena, ze teraz ma niekto lovit petrzeln z polievky a taketo mnozstvo pokojne mozu aj tehotne zeny, takze prosim ta hlavne klud, stresovat sa pre taketo sprostosti je horsie ako tie zemiaky - zemiaky pokojne mozes zjest, pecenim sa z nich zeler nestane 🤷♀️ a ked si v strese aj tak, jemine tak si upec nove, hovorime o zemiakoch, asi vas to nezruinuje, ked si upecies dalsiu porciu, ak teraz nemas tyzden spat
Netusila som ze by na zeleri bolo nieco zle, ani na grepe... jedla som v tehotenstve vsetko okrem tataraku a nic mi nebolo.
Ja som takto stresovala tiež, keď som na začiatku tehu zjedla balík stopkateho zeleru s humusom, zjedla som na posedenie viac zeleru, než dovtedy za cely život a potom som čítala že sa nemá jesť, lebo môže vyvolať prekrvenie a stahy maternice a z toho potrat.. takze stresy najväčšie. Okrem toho že má riadne precistilo 😅 sa nič nestalo 🙂
Ja co som sa docitala je, ze zeler ako zelenina je OK. Draslik, kys.listovu ma, vela vlakniny. Ale davat pozor treba na semena a olej z nich, a tie nekonzumovat v tehotenstve. Mi to pride ze raz niekto prebral zahranicny clanok, lenivo bol prelozeny, tisickrat bol skopirovany a teraz slovenske zeny budu vyberat zeler z polievky :-/
To počujem prvý krát že zeler sa vraj nesmie. Je to odporúčanie od lekára alebo rada z nejakého lifestyle magazínu?
Kebyze vsetko co sa pise na MK ze sa nesmie je naozaj nebezpecne tak by Uz ludstvo vymrelo
Ja som jedla kila zeleru ( mne to strasne chutilo) v tehu a nic. Dieta je v poriadku. Tiez to nebolo prve tehu a bolo par neuspesnych predtym. Toto ma vobec nenapadlo. Ja som nezniesla nic sladke. Takze zeler, mrkva, cuketa a veganske sojove maso ficali nonstop.
Viem že off príspevok, ale také veci že čo všetko nemôžem zjesť počas tehotenstva je smiešne 😅😅😅
Upec zemiaky bez zeleru. Bodka.