Ahojte,jedli ste zeleninove (avokadove,uhorkove,..) sushi v tehotenstve? Ja som doteraz do 25tt odolala ale dnes som si uz musela dat🙈🙈strasnu chut som mala..snad je to OK aj kvoli tej ciernej riase
Počas tehotenstva sa nemaju konzumovat morske plody a surove ryby vhodne a bezpecne su iba tepelne spracovane .
Áno jedla som len zeleninove
@docq tie s rybami som nejedla samozrejme
@docq Sa nesmu morske plody? A co potom vsetci ti primorski, tim to asi niekto zabudol povedat 🙂
Nemaju sa jest surove ryby, tam je to riziko listerie asi najvyssie, ale morske plody sa jasne, ze mozu. Tie sa totiz malokedy jedia surove 🙂
A inak zeleninove sushi sa moze, a morske riasy su zdrave, i v tehotenstve, ak toho nie je vela. 15g denne max, a to v nasich podmienkach zje malokto.
Kľudne si zeleninové daj, ja som si dávala aj tempura sushi. Poprosila som ich nech ho tepelne upravia troška viac (ryba v ňom bola vždy spravená tak akurát).
Preco by sa nemohla jest v tehotenstve ryza so zeleninou a riasou?
Jedla som v tehu, sama som si ho robila doma a super bolo
Pri spracovaní a výrobe týchto jedál je stále riziko nakazenia kampylobaktorom a pod. To platí hlavne v restauraciach a fastfoodoch . Ak si jedlá pripravujeme v domácom prostredí a pri okamžitej konzumácii do 12 hod. bez skladovania a so známych ingrediencii a jedlá prejdú tepelnou úpravou potom je riziko otravy minimálne.
Ano, milujem sushi, tak som si dopriavala zeleninove