Ahojte, môžem zjesť zemiaky ktoré na povrchu boli trochu zelenej farby a po ošupany také normálne žlté až biele, použiť ich na zemiakové placky
....je len doplním príspevok vyššie, že to platí nie len pre tehotné ale pre všetkých
@magimi @butterflyeffect aj keď majú normálnu farbu po ošupany tak sa nesmú jesť ? Som spravila placky zemiakové z toho a prvú placku som trochu ochutnala či je to dobre dochutene, nevadí taka troška ? Radšej to vyhodím.
Daj dol googlu, plno clankov je o tom ze ak su na prvchu zelene tak obsahuju akysi toxin, ktorym si mozes privodit otravu… nie je to len v supke.
Zelene zemiaky obsahuju solanin, ktory je jedovaty, ale v davkach, v ktorych je v zemiakoch nie je smrtelny. Moze sposobit nevolnosti, bolesti hlavy. Cim zelensia cast, tym viac solaninu obsahuje. Obsahuju ho aj klicky a blizke okolie hluzy, preto sa velmi naklicene zemiaky nemaju jest a u naklicenych zemiakov vyrezat zaklad klicka.
@viestta nemôže mi také malé množstvo uškodiť keď som ochutnala len malý kúsok zo zemiakovej placky ?
nemalo by skodit. Nabuduce zemiaky dobre okrajaj
@viestta áno ja som poriadne okrajala tie zemiaky z tých zelených časti
Tak potom to je v poriadku
Ja pokial viem take zelene sa nemaju jest vobec, od detstva ma ucili ze ak je zelena cast zemiaku tak tak celu tu cast odrezat prec 🤷🏻♀️