Zelené zemiaky počas tehotenstva

3. jún 2024

Ahojte, môžem zjesť zemiaky ktoré na povrchu boli trochu zelenej farby a po ošupany také normálne žlté až biele, použiť ich na zemiakové placky

butterflyeffect
3. jún 2024

Ja pokial viem take zelene sa nemaju jest vobec, od detstva ma ucili ze ak je zelena cast zemiaku tak tak celu tu cast odrezat prec 🤷🏻‍♀️

magimi
3. jún 2024

....je len doplním príspevok vyššie, že to platí nie len pre tehotné ale pre všetkých

autor
3. jún 2024

@magimi @butterflyeffect aj keď majú normálnu farbu po ošupany tak sa nesmú jesť ? Som spravila placky zemiakové z toho a prvú placku som trochu ochutnala či je to dobre dochutene, nevadí taka troška ? Radšej to vyhodím.

butterflyeffect
3. jún 2024

Daj dol googlu, plno clankov je o tom ze ak su na prvchu zelene tak obsahuju akysi toxin, ktorym si mozes privodit otravu… nie je to len v supke.

viestta
3. jún 2024

Zelene zemiaky obsahuju solanin, ktory je jedovaty, ale v davkach, v ktorych je v zemiakoch nie je smrtelny. Moze sposobit nevolnosti, bolesti hlavy. Cim zelensia cast, tym viac solaninu obsahuje. Obsahuju ho aj klicky a blizke okolie hluzy, preto sa velmi naklicene zemiaky nemaju jest a u naklicenych zemiakov vyrezat zaklad klicka.

autor
3. jún 2024

@viestta nemôže mi také malé množstvo uškodiť keď som ochutnala len malý kúsok zo zemiakovej placky ?

viestta
3. jún 2024

nemalo by skodit. Nabuduce zemiaky dobre okrajaj

autor
3. jún 2024

@viestta áno ja som poriadne okrajala tie zemiaky z tých zelených časti

viestta
3. jún 2024

Tak potom to je v poriadku