ahojte, ked ste boli tehotne vzdali ste sa kavy uplne? alebo ste si obcas dali alebo iba bezkofeinovu?
Myslite ze obcas kava neuskodi? ( 1 denne s mliekom)
Iba bezkofeinovu.s mliekom.nwbudem sebe ani bábätku zvyšovať pulz kofeínom.a nespavosť bola aj bez toho.s kofeínom by som už nespala ani toľko.
ja som sa radsej vzdala, ale ja som fakt jedla zdravo, lebo som sa bala. miesto kavy mas ine nahrady, na ktore ked si zvyknes, tak mozno ti nebude chybat kava. napriklad cakankovy napoj, melta, caro vseliake druhy, da sa pit s mliekom aj bez. a nezbaudni dolezite je 500 g surovej zeleniny denne a kyselina listova. miesto cokolady chrum pekne mrkvicku!! ved iba zopar mesiacov!!!
Nie, nevzdala. 1-2 šálky denne bábätku neublížia. Pokiaľ na to nemáš iný dôvod tak v káve počas tehu nevidím problém. Ja som dokonca mávala nízky tlak, takže u mňa to bolo žiadúce.
ostala som pri svojich 2. kavach s mliekom denne. ak som mala viac sladkeho (coko, sladeny napoj a pod.), poobede som si dala bezkofeinovu.
netreba sa ale upinat len na to, ze kava je zla, treba opatrne aj so sladkymi vodami, zelenym/ciernym cajom a sladkostami...
ak si zvykla pred tehotenstvom pit kavu, neni dovod s nou prestat, len to netreba prehanat. poznam baby, co cez den boli schopne strelit aj 6 kav, to je moc, 2 optimum.
V pohode si daj ak ti chuti...ja som si dala v zaciatkoch, neskor mi prestala chutit jak mi prislo casto zle. Teraz mi ide po chuti len vita kava obcas...aj to nedopijem jak domna nejde.... Inak som bola kavickarka...aj 4/5 kav za den 🙂 V prvom tehu mi zacala chutit az ku koncu tehotenstva a aj to s cukrom co cukor do kavy som predtym nemohla ani citit :D
pila som dve kavy denne a tiez colu, kedze mi pomahala na nevolnosti 🙂
ja som sa riadila podla chuti...na zaciatku tehu som ju doslova nemohla citit...ku koncu som opat zacal pit 1-2 za den...
@jarmila2010 ja som si myslela ze ked budem tehotna ze mi uplne prestane chutit ako to vsetci hovoria😂 lenze som na konci 5.tyzdna a chutí mi stale ak nie aj viac obcas ako pred tehu😂
Počkaj tak na 7tt🤭tiež som bola frajerka, že mi ani zle nebýva a potom to prišlo 🤮. Ale samozrejme radšej nech ti zle nebýva 😉pila som 2 denne, keď mi prestalo bývať zle
ja som sa na kavu pytala aj lekara,lebo vzdy som mala vyssi tlak a bolo mi povedane,ze so striedmostou nic nepokazim...pri dcere som kavu pila cely cas...aj ked menej,lebo som tiez kavickar,ako pise
@bazalka1
Mne prestala chutit okolo 4teho mesiaca.. ale pila som pepsi na nevolnosti..
😀 a este spomeniem kamaratku,kt musela pri sebe vsade nosit kavove zrnka ,co jej tak strasne isla na ne chut
Pila som kávu aj dve denne celé tehotenstvo
@jarmila2010 ked si pila cely cas,..malinka potom dobre spinkala? lebo zase som pocula ze tie co pili cele tehu ze im deticky zle spali
ja pijem iba bezkofeinovu, vôbec nerozoznať chuťovo ani vôňou od kofeinového 🙂 predtým som pila 2x denne kofeinovu, ale ako som sa dozvedela o tehotenstve, som prestala piť - asi som sa priliš bála všetkého, kedže som mala za sebou už jeden potrat.
Na poslednej poradni ja tiež tlak 80/55, no ale hlavne v prvom trimestri som mala horznú nespavosť, občas ešte aj teraz, takže radšej to s tým kofeinom ani neskúšam.
no presne ako ti pise
@domka222 v 8tt som zacitila ako si muz rano zalieva zrnkovu kavu a hned mi pretocilo zaludok aj vykrutilo nos.... Kava bola to posledne od toho tyzdna co ma trapilo :D nevosla domna ani cista voda a vsetko mi zacalo smrdiet. Teraz som 15tt a uz vraciam len 2x do tyzdna... (inak v zaciatku mi tiez vsetko chutilo a nic mi nebolo 🙂
ale,ano...je trochu tazsia povaha,ale to nebude kavou..si myslim😅uplny opak starsieho syna,kt je uplne nekonfliktny kludas...
pila som kavu normalne cele tehotenstvo ☺️
aaa este k tomu spanku, pocas prveho tehu som kavu nepila len ozaj na konci sem tam a moja dcerka bola velmi zly spac....uspavanie bola premna nocna mora...
Ja som si dala 1x denne, s mliekom. Mala som aj nizsi tlak, lekar nebol proti. Niekedy bezkof, meltu...Ked si das rano, myslim ze do vecera kofein vyprcha, tak nespavost z kavy nehrozi.
Na uplnom zaciatku som kavu vynechala a davala som si caro. Ale mala som hrozne nizky tlak, odpadavala som a tak, tak mi gynekologicka povedala, ze kavy sa vzdavat nemusim. A este zo zartu podotkla, ze by bolo fajn sa aj nahnevat, aby sa mi zdvihol tlak 🙂
Takze som pila potom dve kavy denne a vsetko ma nasieralo. Potom som aj tlak mala v pohode 🙂
@diewcatqoo inak s tym tlakom mam to podobne, tiez nizky...merala som si hodinu po kave a mala som 100/66
Ja som kavu nepila vôbec 😂 Ako maskrtu som si robila "kapucino" z Cara. Inak ja som strašne kávová, strašne. Ale na mna nejak nefungovala a ani mi nechutila...
A inak myslim ze sa môže 😂 primerane...
Ja som bola extrémny kávičkár lebo však kancelárska práca, kávovar v kuchynke a celý deň lietali kavičky… keď som bola tehotná nevedela som si predstaviť existovať bez rannej kávy a doktorka mi to odobrila že 1-2 slabšími kavami nič nepokazim, neho tehotenstva som mala kadejaké chute a nechute ale káva mi išla stále takže celých 9 mesiacov som kávu pila a mala je dobrý spáč, od 3 mesiaca života prespí celú noc bez zobudenia, cez deň je to horšie to moc nepospi ale teda ja som z tých šťastných mamičiek ktoré sa cez noc vyspia ;)
Nie nevzdala. Práveže som pila jednu pravidelne každý deň a pred tehu len príležitostne.
Pijem 2 slabé kávy. Mám nízky tlak
Pozri si Fit kava na nete, prave som ju objednala 👍
Pri prvom trhu som kávu úplne vylúčila. Malý spal prvých 6 mesiacov katastrofálne, bol hore každé 2 hod., niekedy aj častejšie. Kávu som nepila ani počas dojčenia. Pri druhom tehu som absolútne nič nevládala bez kávy robiť, takže ak som sa chcela venovať prvému dieťaťu, 2 kávy denne boli u mňa bežné. Malý spal úplne ukážkovo 4-5 hod. v kuse. Kávu som pila aj počas dojčenia.
Vzdala, vôbec som ju nepila. Predtým 2 denne. Ale mne to v tehotenstve nijak extra nechýbalo. Keby som fakt hrozne chcela, nejakú slabšiu si dám 😉
Denne pijem kávu alebo pohár Pepsi celé tehu (okrem prvého trimestra kedy mi z nej bolo na vracanie). Mám tlak 90/50 bežne, takže bez kávy by som zaspala alebo odpadla (toto tehu už 3x). Ak cítiš, že ju potrebuješ kľudne si daj, nič sa ti nestane ;)