Ahojte, je tu nejaká mamička ktorá bola celý čas tehotenstva vegánka alebo ktorá je tehotná a stále vegan?
Ako ste to znášali,čo ste zakomponovali do stravy viac ?
Prosím o rady.
P.s.: ak niekto chce vedieť, som vegan zo zdravotných dôvodov- množstvo alergií a intolerancií (vrátane mlieka,vajec a pod.)
@dobryden nie,vďaka. Ja som nenapísala ze chcem meniť stravu. Som spokojná ako moje telo pracuje a ako sa mi zlepšilo trávenie.
Zároveň byt veganom mi otvorilo oči ako sa vďaka mäsu a rybarstvu ničí naše životné prostredie na našej planéte.
@obcanka123 Ved uvidite kazdopadne v tehotenstve potrebujete vela železa,dobra náhrada je inak narosan.Je to z čučoriedok od justu,ale je to drahsie ale moje deti brali a pomohlo im to.No to je vas nazor kazdopadne maso je potravina ktora spôsobuje najmenej alergií a intolerancii,a ludia s autoim ochoreniami tvrdia ze strava pdk im zlepšila zdravie a.
Nepises, ako si jedla doteraz. Ale urcite co najviac zelenych listovych salatov, a potom strukovin, semiacok, jadierok, soje ak mozes. Vsetko co najmenej priemyselne spracovaneho. Kvalitne oleje, koreniny.
Davat pozor treba na b12, na celkove kalorie tiez, prepocitat si vapnik a bielkoviny, ci mas dost.
Ak mas akekolvek pochybnosti, tak sa chod poradit s odbornikom, certifikovanym.
Ja som zastancom toho, ze veganstvo je ku zdraviu najlepsia cesta, len bohuzial pre mna je mi to velmi tazko dodrziavat. A to ani nie som tehotna.
Ale som zastancom toho, ze ked mas v tehu zrazu ine chute, a ziada sa ti niecoho co bezne nejes, tak telo pocuvnut.
@veselo_neveselo áno áno, včera som mala chuť na melón,ktorý bežné nejem tak som hneď kúpila polovicu 😃
@dobryden ďakujem ten narosan vyskúšam. Mäso je tiež alergénom, poznám ľudí ktorí nemôžu jest červené maso zo zdravotných dôvodov a taktiež niektoré ďalšie typy mäsa.
Som na vegánskej stave cca 7 rokov, vrátane obdobia tehotenstva, dojčenia a takisto aj dcéra sa tak stravuje od malička. No prvý trimester mi stejnak nic nechutilo okrem zemiakov a ovocia, zeleniny , takže som to jedla dookola 😂 potom neskôr taka naša klasika - strukoviny, zelenina, obilniny, a vitamíny co aj normálne berieme kvapky B12 a D3. Okrem toho som asi posledné 2 mesiace brala železo v spreji co sa dáva pod jazyk (nemala som anemiu ani počas tehotenstva, ale preistotu som si to nasadila, a nakoniec dobre lebo som sla na cisársky takze to železo navyše sa mi zišlo pri tolkej strate krvi 😄). Inak som mala super tehotenstvo, citila som sa fit, na bicykli som chodila skoro do porodu. Co sa týka obdobia zmeny stravy velmi mi to pomohlo na alergie, na MS bolesti, aj nejaké ine veci, ale nejdem to tu všetko rozpisovať, keďže som s tým ani nezačínala zo zdravotných dôvodov.
@obcanka123 Kazda potravina moze byt alergénov ale v principe maso je z tych najbezpečnejších.Skor su alergény,orechy,strukoviny a hlavne sacharidy v akejkoľvek podobe su najvatsia zataz ore organizmus.Aj nasi predkovia prezili na mäse,nie obilninami v paleo dobe.Cize ja ak budem mat problem(co mozno mam) urcite nebudem vegetarián ale dam sa na pdk dietu maso a tuk .Ale zatial som leniva a milujem kavu a aj syry,takze to stale odkladam🙂
@obcanka123 A inak aj mlada je dobra na zelezo ale chuti dost zle,je ale lacnejsie ako Narodan,ten stoji 52€flasa,to mas tak na mesiac.No alebo ti dr prepise klasika nejake zelezo v tabletkách.
@obcanka123 a ta pani si ide aj tak stále svoje....😄
@dobryden no moji predkovia (čo viem od mojej babky a prababky)jedli najmä to co dopestovali a teda to boli väčšinou zemiaky obilie a zelenina plus ovocie. Maso bolo na stole výnimočne.
A k tym tabletkam...áno neviem sa dočkať tých tabletiek kde je v 95% z nich laktózy... 😆
@maria1310 áno 😀
@obcanka123 kľudne napíš správu ak máš konkrétnejšie otázky
@obcanka123 Ak si alergik tak sa daj na Pdk strava-je to len maso a tuk,na intolerancie najvhodnejšia,popripade aip strava-protizapalova a tam tiez je to maso a urcite druhy zeleniny,ziadne sacharidy,cukre,mlieko,syr ..To mas asi v tehotenstve vhodnejšie a je to strava ktora pomaha liecit autoimunitne ochorenia,intolerancie a alergie.