Ahojte som v 38 tt pred par dnami sme boli na oslave kde podávali sushi neodolala som a zjedla som asi 6ks zeleninovych a 6 tuniakovych … moze sa malej nieco stat ? Vrta mi to v hlave lebo mi švagor povedal ze som to zjest nemala ….
Tuniak bol surovy, ze?
@rybka1987 Ano surový 🥺
pred par dnami si to jedla a nic ti nie je, takze mozes si byt uplne a celkom ista, ze tomu tuniakovi nic nebolo
@viestta ale ja sa bojim aby to malej dako neublížilo …
Nemala si to jest, ked teraz sa tak velmi bojis, a este 6 kuskov surovej ryby! Nestresuj sa malej nic neni, ber to ako poucenie do buducna.
Dieťaťu to môže uškodiť len vtedy, keby tá ryba bola pokazená a nakazila by si sa niečím ale keďže negrcáš a ani to druhé... kade chodíš, nie je Ti zle, nemáš horúčky, tak bola ryba v poriadku a nemá sa dieťaťu čo stať. Niekdy by bolo super, keby si baby zistili v čom je vlastne problém pri konzumácii niektorých potravín v tehotenstve.
Snáď tá ryba bola predtým zmrazená, tak je to úplne ok..jedávala som sushi často, ale lososové a ak bol mrazený, je to ok..čerstvého by som ale tehotná nejedla.
Teraz je už neskoro sa bat. Tieto veci sú nebezpečne kvôli listerii. Tá môže mat fatálne následky pre plod.
@lenqua_12325 tak hadam v blave maju mrazeného tuniaka a z neho robia sushi 😂🙈
@lucia147852 aj takto vo vysokom stadiu ? Listeriu mozem dostat aj zo zeleniny …
Áno v každom. Veď preto treba zeleninu pred konzumáciou poriadne umyť.
Kto je blava? Ci myslis, ze v Bratislave sa lovia cerstve tuniaky? V zivote by som nejedla surovu rybu, ktora bola tyzden zdochnuta, alebo mrazena. Taketo veci jem v primorskych statoch.
Dobre ..ukoncujem tuto debatu … verim ze ja aj mala sme v poriadku … ked sa tak zamyslim co vsetko moze byt v jedle hocijakom tak by som sa stresovala stale … neverim tomu ze kazda si dava uplne pozor co je .. a vsetko študuje co obsahuje .. ze nechodia zeny tehotne donrestiky aj ked nejedia sushi hocicko v tej kuchyni moze byt ..
@stanulienkat Blava je potok pri Trnave, mozno odtial je ten tuniak 😂
@beloved jezis tak v BRATISLAVE v reštaurácii spokojna ????🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Nemusis sa hned zduvat, co tak sa trosku povzniest nad taketo prkotiny, zasmiat sa a ist dalej, ved o nic nejde 🙂
Nič ti nebude ani malej (určite ryba bola mrazená u nás v každej reštovrácii používajú iba mrazenú) pre pokoj v duši kľudne zavolaj do reštovrácie 😊. Zeleninové sushi som jedla počas tehotenstva často a nikdy nebol žiadny problém.
@tamitamitami ďakujem 🙏🏻❤️🍀
Ak by tam boli nejaké škodlivé baktérie, tak už dávno by sa prejavili, napr žalúdočné problémy