Zdravim , viem ze surove vajicka su zakazane v tehotenstve ale pocas vianoc pečiem na zakazku a testo ochutnat musim . Je to problem? Moze sa nieco stat babätku?
@gejb zas salmoneloza v zime u vajec z kontrolovaneho chovu je dost nepravdepodobna. Okrem toho na to aby salmoneloza naozaj vypukla musi byt velka davka bakterii, tie sa mnozia v nespravne skladovanych potravinach, alebo oslabeny organizmus. S malou davkou salmonelly si zaludocna kyselina poradi skor ako sa zacnu mnozit a sposobit problemy
autorke, ja vzdy ochutnavam cesto, kedykolvek, v ktormkolvek obdobi a v zivote som salmonelu nemala. a neboli ani vzdy uplne ceerstve vajcia. zas kazde vajce nakazene nie je.
Keby som sa nad týmto mala zamýšľať vždy keď robím palacinky alebo koláče 😏 a to mne to cesto chutí 😂.
Tak by som si nemohla dať v lete ani hranolky s tatarkou na kúpalisku.
prečo MUSÍŠ ochutnať cesto? Ja teda nepečiem na zákazku, len pre nás, ale jakživ som neochutnávala surové cesto. Veď načo, keď tam dám všetko, čo tam má byť, chutí tak ako má, či? Zatiaľ sa mi všetky koláče a zákusky vydarili
Ja som sa v tehotenstve vyhybala surovym vajickam. Ale neskor som sa docitala, ze pravdepodobnost nakazy je velmi nizka, vraj infikovane je len jedno z 20000 vajec. V podstate ja som odjakziva ochutnavala kazde cesto, v detstve bolo beznou sladkostou zltko s cukrom, vajce namakko sa casto robilo. A nic. Synovi tiez davam ochutnat z cesta.
Skús dat len na jazyk to už pocitis chut a vypľuj. 🙂
Nikdy neochutnavam cesto a vzdy, pokial idem podla receptu, je dobre.
hej začne ti kysnúť v bruchu a budeš raz taká🙈 Pane Bože šak zdravý rozum, predsa ho nezješ kilo čo by sa ti malo stať