Sulinka v 1. trimestri

janqa27
1. aug 2024

Ahojte baby, som aktuálne v 11tom týždni a dala som si pohar Sulinky. Potom som si ale na internete precitala, ze Sulinka sa nesmie piť v 1. trimestri. Boli to sice staršie články a uvádzali ze to stojí aj na fľaši, ale ako som prestudovala fľašu, tak tam nic také napisane nieje 🫣 teraz som ale preľaknutá ze ci som drobcovi nemohla nejak uškodiť 😌 nebolo lahke sa k nemu dopracovať...
Viete niekto o tom niečo bližšie? A ako to ze to nieje napisane na fľaši?

pribinak
1. aug 2024

@janqa27 ale veď si nevypila 10 litrov. Z pár glgov sa naozaj nič nestane

danyelia
1. aug 2024

@janqa27 Neviem, len tak logicky rozmýšľam, čo také strašné by sa bábu mohlo stať, keď žena vypije pohár minerálky... 🤔 Nevypila si omylom žiadnu kyselinu, ani čistiaci prostriedok, len vodu 🙄

petronellla87
1. aug 2024

@janqa27 čože? Ja so to tuším píla v tehotenstve na litre kvôli žahe a kyseline...To je taká minerálka ako Fatra len smradlavejsia? Ci si to mýlim?

janqa27
autor
1. aug 2024

@danyelia tak neviem prečo tak strasia ze sa nemoze pit v 1. Trimestri..a preco to aspon neuvedu na flasu 🤔 ..vincentku si obcas dám, ale tam aspon pise kolko toho môžem v tehotenstve ale toto nic..nemozem si tiez vsetko googlit 🤷‍♀️

janqa27
autor
1. aug 2024

@petronellla87 ale tak mozno si nepila od zaciatku...a tato sulinka nebola ani perliva ani nemala ziadnu inu chuť 🤔

di1234
1. aug 2024

@janqa27 ani si všetko negoogli. Tehotenstvo nie je choroba 🙂 to je prvá vec, ktorú ti gynekológ povie (teda aspoň mne povedal). Jediné čomu by som sa ozaj striktne vyhýbala sú surové ryby (sushi), surové vajcia, surové mäso (tatarák, ja som nejedla ani steaky keďže ich nemám rada well done) a nepasterizované mlieko a bryndza. Inak sa ti ozaj nič nestane, ak to nepreháňaš s množstvom.

danyelia
1. aug 2024

@janqa27 Je to zrejme pre vysoký obsah rôznych minerálov, keďže je to kvázi liečivá voda a upozornenie tam dali tak, ako je uvedené na každom lieku (ako nežiadúci účinok) skôr z povinnosti, keby niečo, nebrala by som to smrteľne vážne - pokiaľ ju nepiješ na hektolitre 🙃

janqa27
autor
1. aug 2024

@danyelia ale praveze na tej flasi ziadne upozornenie pre tehotne nieje 🫣

danyelia
1. aug 2024

@janqa27 Tak možno zmenili pomer minerálov a teraz je to už v pohode 🤷🏼‍♀️

nikpa
1. aug 2024

@janqa27 ja som v 1.trimestri bola na rozlúčke so slobodou a o týždeň na to na svadbe najlepšej kamošky a nechci vedieť čo všetko som za tie 2 víkendy vypila. A teda Sulinka to nebola ani náhodou. Samozrejme som nemala ani tušenia, že som tehotná. No ale sme tu obaja živí a zdraví 🙏😊 takže pohár Sulinky určite rozchodis.