Som v 37. týždni tehotenstva. Môžem si dať ovčí syr?

12. apr 2024

Ahojte, svokra doniesla ovci syr, mozem si ho dat? Som v 37t. Citala som, ze to nie je velmi vhodne, kedze ide o nepasterizovane mlieko. Dakujem

mimisram
12. apr 2024

Boze zeny 😀 Kedysi ked raz mala tehotna na nieco chut no skus jej to zakazat 😀 Ja neviem ale zachvilku co nebudete jest nic? To uz je len prospesne 🙈

lalilla
12. apr 2024

Sanca ze sa niecim nakazis je minamalna, ale napr ja by som to neriskovala. Pripadov je minum ale si, za kusok syru by mi to nestalo plus cochvila rodis

beata_k
12. apr 2024

Sanca je mala, ale ak tam nieco je, tak budes lutovat cely zivot. Stoji ti to za to? Na to si uz musis odpovedat sama.

luliu
12. apr 2024

Určite nie, načo riskovať?

autor
12. apr 2024

niekto to privelmi preziva a dava si pozor, co konzumuje, ja som za to, ze vsetko s mierou. Len pri tom syre si nie som ista😄 bola to len obycajna otazka, nemam sa koho opytat. Svokra mi hovorila, ze ona jedla vsetko a je tu.
Tak si teda nedam, aspon bude mat manzel viac

diewcatqoo
12. apr 2024

Ja to teda az tak neprezivam a jem takmer vsetko, co mi pride pod ruku. Ale surove maso, surove vajicka a nepasterizovany syr v tehotenstve neriskujem. Vies ako to je, stat sa nemusi nic, ale staci, ze je v tom syre nejaky zarodok encefalitidy a staci, ze si das len kusok... a to teda nechces zazit ani ako netehotna.

fion22
12. apr 2024

Určite by som neriskovala, nepasterizovaný ovčí syr by som nejedla ani ako netehotná

autor
12. apr 2024

Dakujem😊