Sladké a pikantné v tehotenstve

16. mar 2024

Ahojte mam strašnú chuť na pikantnú klobásu a pelendrek kysli značka fini jumbo tornado lenže keď som si pozerala zloženie tak je tam strašne veľa E ... na tom pelendreku a neviem či si ho môžem dať a tiež keď je ta klobása pikantná chcela by som si ju urobiť na panvici len či to bude dosť stačiť aby sa to tepelné opracovala a neviem či sa vôbec pikantné môže v tehotenstve a toľko Éčok ešte.

evkamotka
16. mar 2024

Ano mozes. Aj pikantne aj vsetko. Ved hadam ten pelendrek nebudes tlacit pol kila denne najblizsi pol rok. K eckam- jasne ze sa snazime stravovat s tehotenstve zdravo ale to by bolo nadlho kebyze ti mam dat zamyslenie na temu, co vsetko (zial) dychas, co nosis na sebe (zlozenim/farbivami), kolko mikroplastov zjes ci chces ci nie, lebo vsetko je obaloch...v akom stave su tie storocne vodovodne rurky, z ktorych pijes vodu, kolko chemikalii obsahuje ovocie a zelenina, ktore su sice povolene, no proste tam su....atd atd. Nezijes v zdravom svete takze tych par prisad v jedle ta uz nespasi :D

viestta
16. mar 2024

Uvedom si jedno, nie kazde ecko je zabijak. Kazda pridana zlozka ma nejaky E-kod, aj skrob a to neznamena, ze je skodlivy.
K pikantnemu dodam, ze ak by bolo skodlive, tak Thajsko, Mexiko, India, Cina a v kope inych statov by ludia uz davno vyhynuli

vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anavixy
16. mar 2024

Na pikantnom som zila, jasne, ze mozes. A Ecka no tak si kup radsej nejake ovocne koze. Jasne, ze sa mas stravovat zdravo, ale ked nejes tie pelendreky denne, tak nevidim problem a presne ako sa tu uz pise, nie kazde Ecko je zle Ecko, aj ked v pelendrekoch asi skor ano 🤭 mnam

jazula
17. mar 2024

K pikantnému - ja som od druhého trimestra závislačila na jalapenos papričkách…skoro do čohokoľvek, aj len na chleba 😂. Partner sa mi doteraz smeje 😅. Ale klobásam som sa vyhýbala.