Ahojte ak som tehotná je pre mňa a malé bezpečné jesť enciany a iné syry ak ich peciem aspoň 15 minút pri 180 stupňoch? Je to dosť na prípadne vyhubenie listérie?
😀 nehovor naozaj? Pýtam sa na niečo iné ak si si nevšimol
Ja som si občas (možno 3x za celé tehotenstvo) dala vyprážaný alebo grilovaný Encián a v pohode
predstav si, ze som si vsimol tvoju otazku. Neviem odkial by sa do takeho syru dostavali listerie, tie mozes ovela skor pochytit z ovocia, alebo zeleniny, ktora nepresla tepelnou upravou a bola kontaminovana fekaliami sikovneho zumpara ;)
Ja som jedla modrý syr obe tehotenstva a bez tepelného spracovania. Pri 180 stupnoch na 15min. zničís všetko 😀
@viestta ano, uz som cakal, ze si niekto povsimne preklep. Pisat na tablete je utrpenie, pri kazdom prispevku musim opravovat preklepy a ajtak ich kopec ostava.
A ano, z toho mlieka sa tam mozu dostat, ale vacsina velkovyrobcov robi tieto produkty uz z pasterizovaneho mlieka naockovanim potrebnych bakterii a syridla.. takze tam sa pri automatizovanom strojovom spracovani uz nema ako dostat bakteria. Navyse pri tej teplote ako autorka uviedla zanikaju uz aj ine bakterie. Listeriu vyhubi aj prevarenie, co je nizsia teplota...
Tepelne upraveny si normalne daj. Ja si obcas dam encian alebo hermelin aj tepelne neupraveny.
Nie, nieje. Plesnivy syr neznamena skazeny 🙂