Pesticídy v tehotenstve

4. máj 2024

Ahojte, zaujímal by ma váš názor na pesticídy na ovocí v tehotenstve ako napr. hrozno čo ma tenkú šupku. Vyvarovali ste sa kvôli tomu nejakému ovociu v tehotenstve ? Alebo stačí len poriadne umyť a hotovo ? Myslíte že to má nejaký vplyv na plod počas tehotenstva ?

dominikamacakova
4. máj 2024

Samozrejme, že to má dopady na všetko.

kiki68
4. máj 2024

Stale mozes kupit bio, ale toto som vazne neriesila. Nakolko nevies kde k comu prides, pokial nezjes kvanta niecoho, tak to nema velmi co spravit. A hlavne ak aj zjes, tak do 12tt zena mozno nevie, ze je tehu. A najviac rozhodujuce su prve tyzdne.

danyelia
4. máj 2024

Ahoj, nikdy som sa žiadnemu ovociu v 4 tehotenstvách nevyvarovala, normálne som ho len umyla a nie, isto to nemá žiadny vplyv na plod, teda pokiaľ toho pesticídu neješ na kilá 😁

viestta
4. jún 2024

Ked chces hrozno bez chemie pockaj kym bude nase domace dozrievat a aj tak nebudes mat istotu, ze je "ciste", pretoze tento rok to vyzera na viac postrekov proti perenospore a mucnatke ako po ine roky.
Pri ovoci a zelenine predavanych v retazcoch mas vacsiu zaruku, ze su dodrzane normy na chemicke latky, pretoze toto sa kontroluje. Pri predaji "z dvora" tu istotu nemas. Najvacsiu istotu mas len u vlastnych vypestkoch, pretoze vies co si tam dala alebo nedala, aj ked za susedov rucit nemozes a ked sused strieka vietor to moze preniest aj na tvoje.

juliacenc
4. jún 2024

Umyt a zjest