Ahojte som v 17 týždni tehotenstva dnes som robila pečene zemiaky ošupala som ich, umyla, pokrájala. Tie zemiaky mam doma z obchodu asi len 3 deň a už tam boli malé klíčky čítala som že by sa nemali jesť také zemiaky v tehotenstve. Môže mi to nejako vadiť keď som to zjedla ?
ošúpala si ich, nič sa ti nestane, či tehotná alebo nie. Bežne jeme naklíčené zemiaky, klíčky sa odlomia a hotovo.
Aj my ich bezne jeme
Naklicene zemiaky sa akurát nevarila v šupke. Pokiaľ surové zemiaky osupes a následne uvaris/upečie, je to ôk.
Este podotknem, ze klicky na zemiakoch su "nebezpecne" ak su dlhsie ako 1 cm, to uz obsahuju aj solanin a vtedy ich treba hlboko vykrojit. Za tri dni co boli doma, tie klicky boli ledva viditelne, takze zbytocna panika.
Malicke klicky nevadia, ale nabuduce ich vylupni. Solanin sposobuje bolesti hlavy, ale to by si tych klickov musela zjest o dost viac. Alebo zelenych zemiakov.