Zdravim môže sa konzumovať počas tehotenstva mojito nealkoholické ? Lebo vraj sa treba vyhýbať limetkam citrónam v tehotenstve 😕
Nie nahodou mäte? 😄 o tej jedinej sa to realne pise, ale to by ju asi trebalo jest na kila alebo aspon kazdy den🙈 kludne si daj, mnam 🤩
@veronikaszabova tu nam realny dovod asi nikto neda, tu sa vsetci len pytaju a ani nevedia preco🥲
@veronikaszabova btw tiež som, (ale už dávnejšie čítala), ze citrusy by sa nemali vo velkom v tehotenstve konzumovať. Možno preto sa autorka pyta na mojito, keďže tam idú limetky.
@gejb ja od zaciatku tehotenstva do seba nedostanem nic ine na pitie ako vodu s citronom, ci limetkami.
Kolko by ich musela zjest, aby sa to nejako prejavilo? 🙂
@gejb teta keď bola tehotná pred pár rokmi, tak raňajkovala, obedovala a aj večerala pomaranče a citróny (aj tie normálne jedla, nevyšťavovala). Ja tiež denne pijem citrónovú vodu v tehu, dokonca keď som bola pred pár týždňami nachladnutá sama lekárka mi povedala, že to mám riešiť citrónmi, medom, atď, keďže som nechcela brať zbytočne lieky/antibiotiká.
prve dva mesiace tehotenstva som zila na vode s citronom a posledne dva mesiace tehotenstva som ladovala kilo mandariniek denne, aj matovy caj som pila, vsetko v pohode 👍
Ja tiež momentálne prežívam celé tehotenstvo vďaka vode s citrónom a limetkami
Neberte si to v zlom mám len obavy nič viac lebo všade o tom počujem chcela som vedieť dôvod keď že mám chuťe a si neviem povedať nie a s tou mätou nesmie sa len jesť ale keď je vo vode v poháre akože v mojito v nápoji tak by to nemalo uškodiť nie ?
Som v prvom trimestri 11 TT
Jest a caj matovy napr., ale nie, ani to by neuskodilo raz za cas. Mozes kludne mojito aj to co obsahuje hocikedy ti pride na chut.
Citrusy ako citrony a limetky by sa nemali konzumovat prvy trimester- zvysuju riziko potratu. V druhej polovici to uz nevadi. Ak som mala velku chut na citrony v prvom trimestri, dobre to nebolo...
No ja by som chcela vidiet zeny z krajin kde je to bezne domace ovocie, ze to nejedia....
Všade o Tom počujem??? Bola som 2 x tehotná a ani raz som o Tom nepočula.
Môžeš jesť všetko,s mierou.
Tie otazky poslednu dobu ohladom tehotenstva 🤦
Btw dovod preco nejest citrony a limetky?