Dobrý deň,
Prosím Vás chcem sa spýtať či Marína keksy vzhľadom k obsahu fenikla a anízu sú vhodným v tehotenstve? (Viem, že v tehotenstve je možné všetko "s mierou" - okrem istých potravín, alkoholu, ale aj niektoré bylinky a koreniny vedia uškodiť).
Ďakujem.
Jemine, co by sa z toho stalo? Nic . Kludne jedz. Tolko toho tam zas neni a pernicky v tehu tiez nejeme? To mozno keby mas nejaky total koncentrat nejakej bylinky, ale ne keksy
aniz zvysuje tlak. ale nemyslim si ze ho tam je dako vela. vsetko s mierou.
Tých byliniek je to najmenej čoho by som sa bála v tých keksoch.
V Marina keksoch je fenikel a aniz? Uz som to 100 rokov nejedla a nespominam si na to, ze by mali natolko vyraznu chut, ktora by mi utkvela v pamati ako anizovo-feniklova, takze ho tam asi bude naozaj minimum. A co by sa ti mohlo stat zo stipky anizu a feniklu?
@diewcatqoo no možno nejakú aromu majú a nejaké 0,0xx percento...
@sisa323 a čo iné jedlo nie je? Ak máš z nich nepríjemný pocit, nejedz ich a jedz niečo iné, však vydržíš bez nich. Alebo ak ti napíšu, že sú ok, tak ich budeš jesť a budeš mať nepríjemný pocit z toho? Sušienok je kopa, ak sa ti nepáčia teraz zvoľ iné.
Ježiši. Odpálilo mi dekel.
@sisa323 odporucam ti este raz po sebe precitat, pises "s mierou". Ked zjes celu paletu marina keksov na posedenie, bude to asi pruser. ked si ich das tak ako zvycajne, nic ti nebude. ked trosku pouvazujes, tak toho feniklu ci anizu tam vela nebude. ak nemas prehnanu reakciu a nejaky problem s tymito bylinkami, tak je to ok. V tehotenstve mozes ozaj vsetko co si jedla zvycajne aj predtym. samozrejme vynechat alkohol, inak nic nemusis menit a dokonca ani po porode.
ten obsah feniklu a anízu je tam uplne minimalny (presne 0,04%) ako uvadzaju na zlozeni..
V rozumnom mnozstve aj korenie aj bylinky mozes. Aj tie co by "mali" skodit. Skodia v neprimeranom mnozstve