Ahojte, včera ma lekárka prestrašila s tým, že toto ovocie neodporúča jesť v tehotenstve nakoľko je striekané proti plesniam.
Nemáte o tom viac informácií? Podľa mňa je to hlúposť a ona si tento typ ovocia pomýlila s "klasickým" sušeným ovocím čo sa predáva v obchodoch.
Joj, vobec sa tym netrap, keby si vedela, co vsetko sa strieka uplne bezne, predava v obchodoch a ty to jedavas. nic sa ti nestane, jasne, ze je to nezmysel🙂 kludne si daj, ak mas chut.
no ja niektore lekarky obdivujem, moj sa ledva zaujimal ako mi je, nie to este co jem :DD
treba si pozriet balenia, na lyofilizovanom som si nevsimla konzervanty ale neviem. A podla toho co som videla (nechala rozbalene a splesnivelo mi to vsetko hned ako to v podstate pomaklo/zvlhlo) tak podla mna nie je...
Aj susene moze byt konzervovane vit. C, citronovou stavou, nemusi hned syricitany obsahovat.
Keby to niecim striekal samotny vyrobca s tym, ze by tam zostavali stopy, tak to tam musi byt napisane. Ovocie, z ktoreho to je vyrobene, pestovatel s najvacsou pravdepodobnostou niecim striekal. Niekto pouziva ekologicke pripravky, niekto nie. Kazdopadne kazdy pripravok ma istu ochrannu lehotu, v ktorej sa to po postriekani nesmie zbierat. Takze urcite nejes nic extra, nanajvys tie povolene mnozstva, ktore su aj pri beznom ovoci.
Lyofilizované je sušené mrazom, pričom dochádza k odstráneniu vody z tej suroviny. Že by sa niečím striekalo počujem prvý krát a to ho kupujeme vo veľkom.