Ostala som šokovaná dnes, končím tretí mesiac a dnes som papala grep keď sme mali návštevu a dostala som otázku, prečo konzumujem tehotná grep? Googlila som si to a tam na vybehol zoznam “zakázaných” potravin pre tehotné a tam dokonca na prvom mieste zeler, škorica (aj v jedle) a grepy? 🙈😅
Žienky povedzte mi, že sa mi sníva, zeler jem na dennej baze 😅😅 takmer v každej polievke alebo jedle ho mám, grepy som si dnes kúpila prvýkrát za 3mesiace tehotenstva (kúpila som si 2ks, zjedla som polku jedného), ale už ma aj prešla chuť na zvyšok 🤣🙈
To všetky takto riešite čo sa môže a čo nie? Ja len viem, že nemám konzumovať bylinky a teda čaje najmä z nich, iné nič neriešim a jem všetko😅 teraz neviem, či reakcia kamošky bola prehnaná alebo či to ja som nejaký “lajdák”.
Ked si das dokopy vsetky internetove zoznamy zakazanych potravin, tak zistis, ze nesmies ani tu vodu.
Grep obsahuje chinin, ale z polovicky grepu sa nic nestane. Ostatne som jedla, teda ak som vobec nieco v sebe udrzala, akurat som sa vyhybala surovemu masu a mliecnym vyrobkom z nepasterizovaneho mlieka.
Nejem iba surove maso a plesnove syry iba tepelne upravene. To je vsetko. S takymito kecami som kazdeho posielala kade lahsie. Este sa napocuvas co by si mala a co nie ako tehotna.
Ja som jedla všetko okrem nepasterizovaných vecí a surového mäsa.
Jedla som aj zeler, aj grepy, aj škoricu. Myslim, že v rozumnom množstve to nemôže ublížiť, škorica môže mierne prekrvovať, ale však jej nezješ za kilá.
Ja som jedla v prvom tehotenstve grepy mi chutili ale nie zas vo veľkom sem tam aj pomaranče hrozno kaleraby mi hrozne chutili v druhom trimestri....mala je zdrava teraz som 2x tehotná a vyhybam sa len nive co som ju predtym jedavala surove mäso by som nezjedla ani netehotna fuj 🙂 to viem ze sa tiež nesmie
Nejedla som surové mäso, plesnivé syry ale to nejem vôbec a nepasterizovane mliečne vyrobky
Tiež sa vyhýbam nepasterizovanym mliečnym výrobkom a mlieku (keď niesom tehotná ich konzumujem bežne), a môjmu milovanému tataráku 😀 aj nivu si hodím na chlebík alebo do tortily jeden dva plátky, všetko z mierou 🙂 ako písali vyššie keď si dáš dokopy všetky články a odporúčania budeš cele tehotenstvo hladna 😀 ja som raz dokonca čítala niekde ze by sa všetka zelenina a ovocie malo tepelne upravovať kvôli baktériám 😀 každý večer zjem za plný tanier rôzneho ovocia a zeleniny, aj grepu 🙂 veľa zdravia
Surové mäso, nepasterizovane mlieko a výrobky z neho a hríby iné ako z obchodu nie. Ostatné všetko som jedla.
@arexka
@tehotna40
ďakujeem krásne baby, kaleráby sú tiež v tom super zozname?
Ja som dokonca jedla zemiaky plnene bryndzou 🙈😅 dúfam, že to prežijeme 🙈😅 nechcem to teda zľahčovať, ale celkom extrémy sú toto pre mňa😂 aby som nemohla zeler, ktorý dávam všade…no veď predsa stravu mám pestrú a rozmanitú, tak jasné, že nejem žiadnu potravinu na kilá🙈😆
Vieš čo, ja som inak pri druhom tehotenstve zjedla asi tonu vyprážaných bedlí a tu sme aj ja aj syn 😂😂😂 chuť bola neprekonateľná no 😃
@nikha2809 faakt? 🤣🤣 ja huby nepapám tiež bežne, ale tak chute sú chute🤣🤣 podľa mňa sa nemôže nič stať naozaj🙂
Tak asi jediné keby si ich pomylime, ale my sme hubáry takže som si bola istá, že sú to bedle
Ja sa tiez neobmedzujem, jem vsetko zaradom naco mam chut, vcera som varila vyvar a pojedla som surovy zeler neviem mu odolat😁😁grep som tiez jedla toto tehotenstvo , aj spominane bedle mnam
Jedla som kompletne vsetko, dokonca aj surovejsie ryby, stejky, ci vajicka nie uplne na tvrdo (byvame ale v oblasti, kde je to kvalitne), vylucila som len alkohol. Casto som pijavala aj zazvorovy a matovy caj, tonik. To som ani nevedela, ze sa nemoze.
Ale takato banalita? Nelam si hlavu.
Mna z tohto islo tiez porazit, pomaly kazdy den mi niekde vyskocila informacia, co by sa nemalo. Navyse som zistila, ze napriec krajinami sa tieto odporucania lisia. Pisala som napriklad kamaratovi z Grecka, co som jedla na obed a on ze ale ved v tom je kopa cibule, to by sa v tehotenstve nemalo 🙈
Kamoska v prvom tehotenstve spadla do tejto.pasce a isty cas bola len na chlebe, kym jej nedoslo, ze je to blbost. Ja som si davala pozor klasicky na to surove maso, vajcia a nepasterizovane mliecne vyrobky.
Skoricu som ale pravdu povediac riesila, pretoze v niektorych druhoch je vysoky obsah kumarinu, ktory moze nepriaznivo ovplyvnit vyvoj mozgu babatka. To sa ale u nas beznej skorice netyka, len ja som mala prave oblubenu vietnamsku skoricu, v ktorej ten kumarin bolo.jasne citit vo voni aj v chuti. Tak tu som radsej vymenila za beznu cejlonsku, hoci tazko povedat, ake mnozstva maju realne nejaky vplyv.
Tak prebehnut ocami ten zoznam zas ziadnej tehotnej neuskodi 🙄 Grepy obsahuju chinin, ako bolo pisane, jeden nikoho nezabije, ale jest to kazdy den proste tiez nie, to iste o mnozstve plati pre skoricu kvoli cumarinu, zeler sposobuje stahy maternice, ako aj zazvor vo vacsom mnozstve, proste toto byvalo castou sucastou "potratovych koktejlov" babic v minulosti... takze tak, mne to neprijde, ze by som to nejako obmedzovala vyrazne - nejem sushi, vajicka varim na tvrdo, nedavam si mett ci inu formu suroveho mäsa, nepijem nepasterizovane mlieko... ziadna strasna drama to nie je...
@anjelicek26 ďakujeem krásne za radu…no určite, že neuškodi, preto som si to aj prebehla ale uf 😅 zeleru som teda doteraz pojedla dosť, fakt aspoň 4x do týždňa ho mám v nejakom jedle, dokonca som si minule robila zelerove steaky na hráškovom pyré😅🙈 no a grep mam dnes snáď po 3 rokoch, zjedla som len polku ale mam v plane ho zajtra dojesť😅 čo teda tiež nie je extrémne množstvo…no a zhodou okolností som včera robila škoricovy koláč 🙈 ale zasa tam sú možno 2 čajove lyžičky škorice…
Ja som jedla a pila uplne vsetko okrem alkoholu a tonicu.. aj kavu som si dala a vsetko bolo v poriadku. Dokonca sa vraj z nejakeho dovodu neodporucaju pomarance no ja som na nich bola prve mesiace zavisla
@arexka ďakujem za komentár a za skúsenošt…určite to tiež nezľačujem, ja napr. kávu pijem tak jednu za týždeň😅 moc mi na chuť nejde….ale na také veci ako zákrok u zubára a podobne si dávam pozor, dosť si dávam pozor aj na fyzické aktivity, šetrím sa a podobne….ale teraz nejesť zeler a podobne mi prišlo veľmi veľké obmedzovanie, keď som videla celý zoznam 🙈 nemám problém čokoľvek vynechať, ak je to potrebné lebo pre zdravie bábätka urobím všetko, ale podľa zoznamu by som fakt nemohla ani vodu ako píšu baby vyššie😅 inak som tiež presne 11+5 🥰 a tiež jem veľa sladkého lebo chute sú🤣 dokonca za tento týždeň 2x mc donald, ktorý bežne nemožem ani cítiť…inak zatial za celé 3 mesiace mam hore 1,5kg 😅
Konzumujem vsetko, aj tie “neodporucane” potraviny, ak mam chut. Riziko je tam mizive. Je to pre mna druhe tehotenstvo, pri prvom som bola opatrnejsia, vyhla som sa sushi a surovemu masu. Pri prvom som prenasala aj napriek kazdodennemu vyvolavaniu, neverim, ze by mi nejaky zazvor alebo bylina v caji porod vyvolal😂 zo mna tie deti len vypacit
@majlo1234 🤣🤣 pobavila si ma ďakujem🙏🤣 no tiež si myslím🙈 ja tiež nepapam sushi, surové maso, huby a nivu a nepasterizované syry, ale bežnú zeleninu ako zeler si teda dávam😅 dokonca aj škoricu do koláča alebo bryndzu…
Skoricu kazdy den na ranajky, nivovu omacku na cestoviny velmi casto, bryndzu tiez, ale tie uz su vsetky pasterizovanr v obchode. Ani by ma nenapadlo toto ako riziko. Pre mna je to jedine surove maso, ale to aj ked som neni tehotna
@majlo1234 presne tak🙏 ďakujem za zdravy pohľad a názor 🥰
Ja som porodila pred 5timi mesiacmi zdravého krásneho chlapca a jedla som stále grepy,niva,bryndza,zeler,všetko čo sa vraj nemôže...a tu hľa nič sa nestalo 😉🥰
@petra8786 ďakujeem🙏🥰 a gratulujeem ku krásavcovi❤️
Dobrý večer prajem, myslím si, že Vaša kamarátka iba zveličuje ........ ja som tiež porodila nejedno dieťa a mala som podobnú stravu ako Vy..... čiže môžem Vás ubezpečiť že nič zlé nerobíte..... A taktiež ubezpečujem, že určite nie ste žiaden lajdák 🙂... len Vaša kamarátka je zrejme precitlivelá....... Pekný zvyšok večera prajem🙂....... Marika