kedy ste sa, prosim, zacali stravovat a spravat ako tehotne? nefajcim ani nepijem, len fakt neviem, napriklad tie dva tyzdne do menstruacie, ked este ani nie je jasne, ci z toho nieco bude, ci mozem jest a pit vsetko ako obvykle, cvicit ako normalne atd.... nechcela by som nieco zanedbat alebo teda znizit sancu na uspech. dakujem
Keď som zistila, ze som tehotná.
Ked som mala // na teste, skor nie...snazili sme sa cez 1,5 roka, to by bol dost obmedzujuci rok 1/2 doby "lebo mozno tehotna" uplne zmenit sporty, jedalnicek, zivotny styl...
Mozes vsetko. Tvoj krvny obeh nie je spojeny s plodom.
Co znamena spravat sa ako tehotna?
Jedine co som hneď zmenila, že som prestala piť alkohol. Všetko ostatné som nechala ako bolo. Akurát som si nedala tatarak 😀
Jooooooj, strava.....pred tehu som jedla ovela.zdravsie. Po 14.tt,,ked presli nevolnosti a zacali chute, tak sa to nedalo ovladat a jedla som piate cez deviate.....sladke,,slane.
Nikdy som neverila, ze je to mozne, preroze v prvom tehotenstve som chute nemala, no toto ma naozaj,prekvapilo....
Ja som okrem pitia milión káv denne nemenila nič. Jedla som rovnako, chodila do práce, na turistiku, na koncerty atď ... Samozrejme každé tehotenstvo je iné, to moje bolo bezproblémové, takže som si to mohla dovoliť ...
Tak pokial este ani nevies ci si tehotna tak sa nemusis spravat ako tehotna. Pockaj na pozitivny test.
Keď som uvidela na teste 2 čiarky. Pre mňa to znamenalo žiadny alkohol, žiadne lieky, žiadne surové mäso. Fajčiť som nefajčila ani predtým. Nič iné sa pre mňa tehotenstvom nezmenilo.
@beata_k spravat sa ako tehotna - nerobit rizikove sporty, nedavat sa ockovat vakcinami, ktore nie su doporucene v 1. trimestri, nehladkat macky, ktore nie su moje a pod.
nikdy... ani pred tehotenstvom som nefetovala, tak som s tým nezačínala ani po otehotnení... všetko som robila tak ako predtým, strava, práca, šport, voľný čas, šoférovanie... Jediné teda čo som vynechala, bol alkohol.
Úplne som vynechala alkohol a prestala sa venovať bojovým umeniam a zdvíhaniu ťažších váh po nájdení dvoch čiarok na teste. Dovtedy som robila všetko, veď "snažiť sa" môžu niektoré ženy žiaľ aj roky. Bežné cvičenie som neprerušila ani po potvrdení tehotenstva, bola som na koncerte aj festivale, dokonca som si do asi 6.mesiaca udržala aj pravidelný mierny beh, potom mi dieťa začalo príliš tlačiť na mechúr 😅
Ja som napriklad uplne vylucila alkohol uz pri zacati snazenia sa.Pri dalsich detoch som po kojeni este pit nezacala.Ale nam to vyslo 3x na prvy sup.
Prvé týždne môžeš robiť všetko ako doteraz.