Ahojte , co ste nejedli v tehotenstve čomu sa ozaj vyhnut . Cely google je člankov mozneho druhu. Ale ked to je tak zakazane preco gynekologia nedavaju zoznam? Len taky postreh . Za mojej mami a babky taketo članky neboli a jedli všetko . Syry , neupravene mäso a podobne . Zaujimaju ma vaše nazory .
Ja takisto. Jedine co som nejedla bol tatarak, roztecene zltko napr vo volskom oku a nepasterizovane mliecne veci. Tiez som si farbila vlasy a chodila na nechty🙂
Za nasich mam neboli ani clanky o vyvoji deti a teraz uz su. Ale stale plati ze mozes vsetko s mierou. Vyhybala som sa iba surovemu masu.
Neexistuju ziadne zakazane jedla a cinnosti. Vsetko je o zdravom rozume. Ak si raz nie si ista povodom masa, vajicka alebo syrov (co u kupovanych si naozaj byt 100% nemozes), tak si ich jednoducho nedas. Taktiez zdravy rozum hovori, ze alkohol asi nebude dobry napad. Rovnako je to pri ostatnych potravinach, ktore niektore zdroje uvadzaju, ze by sa nemali. Napr. skorica - ak by si si dala kilo skorice na posedenie, tak by to asi nebolo dobre. Ale ak si das par osich hniezd, asi z toho nepotratis...
Tak logicky pojedas surove mäso mimo tehotenstva a nepasterizovane mliecne vyrobky? Ja to nerobim teda... nepotrebujem nejaku salmonelu ci listeriozu ci v tehu ci mimo neho...
Mozes jest vsetko co chces pred porodom aj po porode. Zauzivane nezmysli mozes hodit za hlavu. Jasne ze sa vyhnes surovemu maso atd co by si mohla schutat nejaku somarinu… ale naozaj sa nemusis v nicom obmedzovat
Vsetko, co nie je tepelne upravene, plesnovy syr, bryndza, salama.
Nejedla som surove maso a mliecne vyrobky z nepasterizovaneho mlieka. Vsetko ostatne som jedla. Farbila som si vlasy, lakovala nechty, pouzivala kozmetiku ako pred tehotenstvom, prala som v tom co pred nim, upratovala s tym co pred tym. Robila som vsetko co som spravit vladala