Mikuláš mi doniesol nelupané arašidy. Mám chuť. Vy ste ich v tehotenstve jedli?
Jedla som úplne všetko, na čo som mala chuť. Neriadila som sa tým, že som tehotná, tak toto by som asi nemala, nič som nečítala na internete, proste platí, že všetko s mierou.
Áno, prečo nie? Nepila som alkohol nefajcila neužívala drogy
Arašidy nespadajú do ani jednej z týchto kategórii
Čo je na arašidoch zle? Surové mäso a nepasterizovane mliečne výrobky nie sú vhodné v tehotenstve. V ničom inom problém nevidím. A presne ako píše hore, nie si chorá ale tehotná, stačí keď budeš používať obyčajný sedliacky rozum a nestresovat
Ano
No, pokiaľ máš alergiu, tak nie. Ale v tom prípade tehotenstvo/netehotenstvo.
Jedla som aj ja, len pri arašidoch si treba davat veľký pozor na plesne. Ak chutia čudne, pachnu, alebo vidite nejake "zmeny" na arašidoch, treba ich vyhodiť. Tak isto ak zvyšok orechov (pistacie atd...) Zrovna teraz som vracala cely balik arašidov do tesca boli cele plesnivé 🤷🏻♀️
Pri orechoch si treba dávať pozor na plesne, ale to aj keď nie si tehotna😀. Dokonca mi všetci hovorili aby som nejedla grepy, ale lekárka povedala, že ovociaa ak naň nie som alergická môžem zjesť koľko chcem
#modrykomik sa zas poteší 😂 a na benzín chodíš?
@lenkadenisa ?????
Nie je ziadny dovod ich nejest. Ja mam velmi silnu alergiu, takze som sa samozrejme vyhybala, no oni byvaju napchate kade-tade a raz za par mesiacov sa mi stane, ze ich v niecom nedopatrenim zjem, lebo to necakam. Tak sa to stalo samozrejme aj v tehotenstve, aj s alergickou reakciou a aj tak to problem nebol.
Hlavne orechy treba jest, tie su na mozog dobre
@marianarem ono to telo sa v tehotenstve mení, príznaky alergie bývajú miernejšie, ja napr nemôžem jesť jablká, ale teraz keď som tehotná, tak hej 😀 tak si to užívam
@lenkadenisa No u mna nebola miernejsia, ja ozaj reagujem aj na najmensie stopy. Ostatne alergie, tie sezonne, boli miernejsie to je fakt. Len som chcela autorke povedat ze ani s tou obvyklou alergickou reakciou sa babatku nic nestalo, a teda ona bez alergie si moze kludne dopriat 🙂
@lenkadenisa Speci pre tento koment som si aj temu vygooglila 🤣👌👏
@jamidea Tak tu obcas badat vyrazny deficit...To aby sa Mikulas aj pretrhol a nevystaci...😉
Jedla som vsetko okrem nepasterizovanych mliecnych vyrobkov a tataraku, vajicok na makko. Dokonca aj sushi som si obcas dala. Este som ani nepocula, ze by sa pre nieco nemali arasidy.
Jasne, okrem tepelne neupravenych veci a alkoholu som jedla vsetko 🙂
@lenkadenisa blbost, alergia sa mi vyrazne zhorsila v tehotenstve, kamoske v tehotenstve alergia prisla a po porode aj odisla, asi tak
@jamidea prečo urážaš? Niektoré ženy ste tu fakt otrasné. Pytala som sa na orechy preto, lebo si silný alergén a či nemôžu u bábätka vyvolať alergickú reakciu keď ju ja nemám.. Neviem čo bolo na mojej otázke blbé- a keď aj bolo tak radšej nekomentovať ako urážať
@jamidea tak potom mám šťastie 😀 aj alergologička mi povedala, že príznaky sa miernia v tehotenstve
Jedz, čo ti chuti...si tehotná, nie chorá...a všetkého veľa škodí aj mimo tehotenstva...rozumne a s mierou a nič sa nestane