Jedli ste arašidy v tehotenstve?

9. dec 2022

Mikuláš mi doniesol nelupané arašidy. Mám chuť. Vy ste ich v tehotenstve jedli?

elalala
9. dec 2022

Jedz, čo ti chuti...si tehotná, nie chorá...a všetkého veľa škodí aj mimo tehotenstva...rozumne a s mierou a nič sa nestane

lea202
9. dec 2022

Jedla som úplne všetko, na čo som mala chuť. Neriadila som sa tým, že som tehotná, tak toto by som asi nemala, nič som nečítala na internete, proste platí, že všetko s mierou.

pribinak
9. dec 2022

Áno, prečo nie? Nepila som alkohol nefajcila neužívala drogy
Arašidy nespadajú do ani jednej z týchto kategórii

nikpa
9. dec 2022

Čo je na arašidoch zle? Surové mäso a nepasterizovane mliečne výrobky nie sú vhodné v tehotenstve. V ničom inom problém nevidím. A presne ako píše hore, nie si chorá ale tehotná, stačí keď budeš používať obyčajný sedliacky rozum a nestresovat

kiki68
9. dec 2022

Ano

snehulak77
9. dec 2022

No, pokiaľ máš alergiu, tak nie. Ale v tom prípade tehotenstvo/netehotenstvo.

ivette1223
9. dec 2022

Jedla som aj ja, len pri arašidoch si treba davat veľký pozor na plesne. Ak chutia čudne, pachnu, alebo vidite nejake "zmeny" na arašidoch, treba ich vyhodiť. Tak isto ak zvyšok orechov (pistacie atd...) Zrovna teraz som vracala cely balik arašidov do tesca boli cele plesnivé 🤷🏻‍♀️

som_realistka
9. dec 2022

Pri orechoch si treba dávať pozor na plesne, ale to aj keď nie si tehotna😀. Dokonca mi všetci hovorili aby som nejedla grepy, ale lekárka povedala, že ovociaa ak naň nie som alergická môžem zjesť koľko chcem

lenkadenisa
9. dec 2022

#modrykomik sa zas poteší 😂 a na benzín chodíš?

autor
9. dec 2022
marianarem
9. dec 2022

Nie je ziadny dovod ich nejest. Ja mam velmi silnu alergiu, takze som sa samozrejme vyhybala, no oni byvaju napchate kade-tade a raz za par mesiacov sa mi stane, ze ich v niecom nedopatrenim zjem, lebo to necakam. Tak sa to stalo samozrejme aj v tehotenstve, aj s alergickou reakciou a aj tak to problem nebol.

jamidea
9. dec 2022

Hlavne orechy treba jest, tie su na mozog dobre

lenkadenisa
10. dec 2022

@marianarem ono to telo sa v tehotenstve mení, príznaky alergie bývajú miernejšie, ja napr nemôžem jesť jablká, ale teraz keď som tehotná, tak hej 😀 tak si to užívam

marianarem
10. dec 2022

@lenkadenisa No u mna nebola miernejsia, ja ozaj reagujem aj na najmensie stopy. Ostatne alergie, tie sezonne, boli miernejsie to je fakt. Len som chcela autorke povedat ze ani s tou obvyklou alergickou reakciou sa babatku nic nestalo, a teda ona bez alergie si moze kludne dopriat 🙂

preshibana
10. dec 2022

@lenkadenisa Speci pre tento koment som si aj temu vygooglila 🤣👌👏

preshibana
10. dec 2022

@jamidea Tak tu obcas badat vyrazny deficit...To aby sa Mikulas aj pretrhol a nevystaci...😉

natalala
10. dec 2022

Jedla som vsetko okrem nepasterizovanych mliecnych vyrobkov a tataraku, vajicok na makko. Dokonca aj sushi som si obcas dala. Este som ani nepocula, ze by sa pre nieco nemali arasidy.

19mmm71
10. dec 2022

@jamidea arasidy niesu orechy a jedla som ich v tehotenstve

1mina
10. dec 2022

Jasne, okrem tepelne neupravenych veci a alkoholu som jedla vsetko 🙂

jamidea
10. dec 2022

@19mmm71 ?? Niekto nepochopil moju odpoved???
Nech je orechy ked dala tak blbu otazku. Orechy podporia jej mozog a aj tych co nepochopili.

jamidea
10. dec 2022

@lenkadenisa blbost, alergia sa mi vyrazne zhorsila v tehotenstve, kamoske v tehotenstve alergia prisla a po porode aj odisla, asi tak

autor
10. dec 2022

@jamidea prečo urážaš? Niektoré ženy ste tu fakt otrasné. Pytala som sa na orechy preto, lebo si silný alergén a či nemôžu u bábätka vyvolať alergickú reakciu keď ju ja nemám.. Neviem čo bolo na mojej otázke blbé- a keď aj bolo tak radšej nekomentovať ako urážať

lenkadenisa
10. dec 2022

@jamidea tak potom mám šťastie 😀 aj alergologička mi povedala, že príznaky sa miernia v tehotenstve