Jedávate riečne ryby v tehotenstve?

28. aug 2021

Ahojte, tie čo máte v rodine rybárov alebo vy samé chodíte na ryby. Jedavate/jedavali ste ulovené ryby aj počas tehotenstva ? Po správnej tepelnej úprave by to malo byť bezpečné však ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. aug 2021

@viestta napr z Dunaja, Moravy alebo Hron a bežné ryby ako kapor, šťuka, mrena, zubáč...
Môže to aj jednorázovo uškodiť ? Prípadne občas ?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
28. aug 2021

Áno, nedávala som. Milujem ryby. Je to diétne masko

ki_ki2
28. aug 2021

Ak máš chuť na akúkoľvek rybku proste si ju daj , neboj sa nestane sa nič . Ulahodíš sebe aj bábätku . Nejedavas to predsa každý deň . Tak si raz za čas kľudne dopraj bez obáv 🐟🤗

michaela789
29. aug 2021

Áno, jem ryby. Nejem ich každý deň, možno 2x do mesiaca, niekedy ani to nie, len keď dostanem chuť. Ale keď ju dostanem, normálne zjem rybu a neriešim že som ju zjedla. Nemyslím si, že si moje dieťa robí čiarky na stenu maternice kvôli tomu.
Môj lekár tvrdí, a ja som s ním zajedno, že v tehotenstve sa môže jesť úplne všetko, samozrejme s mierou. Ak mám chuť na sladké, dám si sladké. Kým nezblajznem celý makovnik sama a nezapijem ho litrovou kolou, je to podľa mňa v poriadku. Konzumujem všetko podľa zdravej miery a rozumu, slané, sladké, štipľavé, aj vyprážané si dám, proste čo mi napadne a na čo mám chuť. Pijem aj jednu kávu denne. Dávam si pozor akurát na bylinné čaje (v tých si radšej vždy dám poradiť v lekárni) a, samozrejme, žiaden alkohol, vyhýbam sa cigaretovemu dymu.
Malý v bruchu je vyvinutý tak ako má, nič mu podľa dostupných vyšetrení nechýba a ja som vo väčšej pohode keď neriešim jedálniček do poslednej maličkosti.

autor
29. aug 2021

Ďakujem baby tak si občas dám teda a nebudem stresovať

janiela6
29. aug 2021

Samozrejme, že si dám. Milujem rybu! Nemá ti ako uškodiť taký kapor, sumec, zubáč, pstruh, hejk... Pokojne. Myslím, že ryby majú aj dosť veľkú výživovú hodnotu.