Ahojte, tie čo máte v rodine rybárov alebo vy samé chodíte na ryby. Jedavate/jedavali ste ulovené ryby aj počas tehotenstva ? Po správnej tepelnej úprave by to malo byť bezpečné však ?
@viestta napr z Dunaja, Moravy alebo Hron a bežné ryby ako kapor, šťuka, mrena, zubáč...
Môže to aj jednorázovo uškodiť ? Prípadne občas ?
Áno, nedávala som. Milujem ryby. Je to diétne masko
Ak máš chuť na akúkoľvek rybku proste si ju daj , neboj sa nestane sa nič . Ulahodíš sebe aj bábätku . Nejedavas to predsa každý deň . Tak si raz za čas kľudne dopraj bez obáv 🐟🤗
Áno, jem ryby. Nejem ich každý deň, možno 2x do mesiaca, niekedy ani to nie, len keď dostanem chuť. Ale keď ju dostanem, normálne zjem rybu a neriešim že som ju zjedla. Nemyslím si, že si moje dieťa robí čiarky na stenu maternice kvôli tomu.
Môj lekár tvrdí, a ja som s ním zajedno, že v tehotenstve sa môže jesť úplne všetko, samozrejme s mierou. Ak mám chuť na sladké, dám si sladké. Kým nezblajznem celý makovnik sama a nezapijem ho litrovou kolou, je to podľa mňa v poriadku. Konzumujem všetko podľa zdravej miery a rozumu, slané, sladké, štipľavé, aj vyprážané si dám, proste čo mi napadne a na čo mám chuť. Pijem aj jednu kávu denne. Dávam si pozor akurát na bylinné čaje (v tých si radšej vždy dám poradiť v lekárni) a, samozrejme, žiaden alkohol, vyhýbam sa cigaretovemu dymu.
Malý v bruchu je vyvinutý tak ako má, nič mu podľa dostupných vyšetrení nechýba a ja som vo väčšej pohode keď neriešim jedálniček do poslednej maličkosti.
Ďakujem baby tak si občas dám teda a nebudem stresovať
Samozrejme, že si dám. Milujem rybu! Nemá ti ako uškodiť taký kapor, sumec, zubáč, pstruh, hejk... Pokojne. Myslím, že ryby majú aj dosť veľkú výživovú hodnotu.