Ahojte som v 13tt a chcela by som si spraviť jahodové tiramisu lenže mam obavy z toho mascarpone alebo z lidl značky cream cheese a zo šľahačky 40% pretože keď sa ten krem nijako tepelné nespracovava to nevadí nemôže to mať nejaké tu salmonelu či čo to je ?
Nie ,neboj sa . Kľudne si daj . Aj jogurt si bezne dáš ci nie? Alebo syr .
Ja by som jahodove tiramisu nejedla ani netehotna.
Ani nevies ci co to je ale mas obavy. Trosku vseobecneho prehladu by nezaskodilo
Nepiješ ani mlieko ani neješ jogurty, syry, maslo? V klasickom tiramisu by som sa aj ja bála tých surových vajec, ale toto je určite v poriadku, z obchodu je to predsa pasterizované
Tak to by si nemohla jesť nič 🤷🏽♀️
Nejedz plesnive syry,surove maso a surove vajicka.Inak myslim ze v rozumnom mnozstvo mozes vsetko 😀
🙊🙈🤦♀️
Skôr by som sa obávala tých nedostatočne tepelne spracovaných vajec
Prave tiramisu sa vyraba slahanim vajec nad parou. Teplota by mala mat istu teplotu, aby sa pripadne zabili zarodky bakterii. Ja osobne by som prave tiramisu neriskovala.
Ale ak tam das len mascarpone a slahacku a jahody, tak sa nema co stat, ak to nezjes pokazene.
@nevenka ja som si dnes spravila chleba vo vajci z domácich vajec to zabilo zárodky pri tej teplote ?
preboha 🤦♀️ ty sa zblázniš do konca tehotenstva...
Mozes jest aj chleba vo vajci, aj prazenicu, aj volske oko, aj vajicko natvrdo (tekuty zltok by som asi neriskovala)... Mozes jest aj mascarpone, smotanu, riccotu, mozzarelu, jogurty, pit mlieko (cerstve prevarit), syry aj bryndzu (z pasterizovaneho mlieka)... Ja si dam aj camembert a hermelin v pohode, ale niekto s tym nie je ok.
Okrem suroveho masa, suroveho vajicka, nepasterizovaneho mlieka a alkoholu mozes v podstate vsetko s mierou. Si tehotna, nie chora na diete. Ved pouzivaj zdravy rozum a nebudes musiet panikarit z takychto kravin, lebo do konca tehotenstva sa zblaznis.
Že ty len chceš byť na modrom komikovi ty nezbedníčka 😀 nie, nezabilo to zárodky, vyliahnu sa ti kuriatka
oba ktoré sa predávajú v obchodoch sa vyrábajú z pasterizovaneho mlieka