Ahojte dočítala som sa že v tehotenstve by sa karotén nemal. Chcela som si dať vianočku s hrozienkami lenže v tom zložení je napísané že je tam ten karotén. Aký máte na to názor ?
že karotén je prírodné farbivo a musela by si tej vianočný zjesť za kamión aby ti vitamín A nejako ublížil
A pre tvoje vlastne dobro, prestaň čítať takéto chobotiny
🙉🙉🙉 a mrkvu jest mozes?
Karoten je proretinol, teda z neho si telo vyrobi retinol (A vitamin) ak uzna za potrebne ho vyrobit. Ak ho nepotrebuje cast ulozi do koze a zvysok sa vyluci. Takze karotenu sa bat nemusis ani ako tehotna, pre plod su nebezpecne nadmerne davky retinolu, a ten v sa beznej strave nevyskytuje v nadmernom mnozstve. Lepsie je jest viac proretinolov (napriklad karoten) a telo s nim nalozi ako potrebuje ako vitaminy s pridavkom A vitaminu, ktory sa priamo vstrebava
@vyrovnanaosoba cooooo, grep sa nemôže???
to vážne,toto??🙈
@marhulka13 tak grepy obsahujú chinín.
Ale zároveň kopu ďalších vitamínov ak ich neplánuješ jest na tony nič ti nebude
@janai1 hehe, už neskoro, cele tehotenstvo so synom som jedla len grepy aj tri denne, syn už bude mať 14 a okrem toho, že zdedil lásku k grepom, tak nič iné mu nie je
Predpokladám že mrkvu z jedálnička si vyradila 😁
To co sa dnes deje? 🙈 najprv deva, teraz vianocka 🙈
@zorkahorka vianocka je tu od minuleho tyzdna
@viestta 😃 nemam pojem o case 😆
@zorkahorka vsak ja nic, len ze toto nie je dnes
Asi taky ako aj na tonic a grep v tehotenstve, či farbenie vlasov a kúpanie sa na kúpalisku 😉