Domáca tatárska v tehotenstve

13. jan 2024

Ahojte dnes som zjedla bagetu z bagetérie s tatárskou omáčkou, vobec som si to neuvedomila, že by to mohlo byť domaca tatarska. Keď som dojedla tak som to šla skontrolovať a všade uvádzajú- REMOLÁDA (domáca tatárska omáčka). Mala som bagetu zapečenú, myslíte, že sa mi može niečo stať?😭 Von jem minimalne a keď som si dala dnes niečo tak to takto dopadlo.

10zabka
13. jan 2024

veď si nezjedla celý pohár... ja som jedávala vyprážaný syr s tatarkou 🙂

31majka12
13. jan 2024

@10zabka a ja a každý týždeň musel byť 🤣

tetapetra
13. jan 2024

🤦🏻‍♀️

autor
13. jan 2024

Ja viem baby, ale domácu tatarsku? Kupovaná je vraj ok ale tam bolo uvedené domáca a tá sa vraj nesmie

10zabka
13. jan 2024

vraj... neber to tak vážne 😀

autor
13. jan 2024

@10zabka no naposledy som tu čitala diskusie o tom ako rozniesli baby v zuboch nejaku kvoli bryndzy, že ju vobec konzumuje v tehu🙈 tak už človek fakt nevie, čo može a čo nie…

10zabka
13. jan 2024

menej čítať a viac používať vlastný rozum 😉

thereisabear
13. jan 2024

Ja som mala v tehotenstve viackrát "domácu" tatársku z reštaurácie a nič sa nestalo. Akože tiež som za, že by sa nemalo, ale v tom čase to bolo najlepšie jedlo na svete 🤷‍♀️

autor
13. jan 2024

@10zabka
@thereisabear
Ďakujem vam za podporu 🙏🙏🙏

thereisabear
13. jan 2024

Tak v domácej môžu byť surové vajcia, je to isté riziko, ale dosť nízke.

autor
13. jan 2024

@thereisabear ďakujem, ja sa spolieham na to, že to realne ani nebola taka poctiva domáca..chutilo to ako kupovana tatarka, tak ktovie 🤷‍♀️

anjelicek26
13. jan 2024

Jest mozes vsetko... Problem nastane len v momente,ked je to pokazene. V zivote mi nebolo zle z kupovanej bagety a ani nepoznam nikoho,kto realne v zivote mal salmonelu ci listeriozu.. takze to asi v kazdej domacej tatarke nie je .. Nabuduce si pre dobry pocit kup nieco ineho.

autor
13. jan 2024

@anjelicek26 ďakujem pekne, určite si už tak skoro zasa nič nedam. Bolo to prve “reštauračné” jedlo za celych 6 mesiacov.

ja_mama
13. jan 2024

Tak cielene by som si tu tatarku nedavala, ale uz ked sa stalo netrapila by som sa tym. Nabuduce by som sa radsej opytala ci je zo surovych vajec. Lebo naozaj nie kazda "domaca" znamena ze je zo surovych, vacsinou si myslim ze je to len dochutena obycajna majoneza z obchodu.

stellarstar
13. jan 2024

Stačí zapnúť sedliacky rozum. To čo sa deje posledné roky ženy absolútne nerozmýšľajú a nevedia si zapnúť svoj vlastný mozog? Jedzte na čo máte chuť samozrejme s mierou

lugie
13. jan 2024

Nič sa ti nestane, ja som jedla aj domácu majonézu, aj pošírované vajce.. tu sme aj s dcérou 😊 nezješ toho kilo, všetko treba s mierou a bude dobre.

mimuska328
13. jan 2024

@anjelicek26 to buď rada ze nikoho takého nepoznáš.. ani najhoršiemu nepriateľovi by som to nepriala zažiť salmonelu a to sa ani priamo nedotklo mňa ale mojej rodiny a hlavne rodičov. Vďaka Bohu ze som vtedy nedala do úst zemiakový šalát

natall113
13. jan 2024

@anjelicek26 salmonelu som mala a je to fakt hnusné, neprajem nikomu.
Autorka buď v kľude nič sa nestane

autor
13. jan 2024

Ste zlate zienky dakujem za podporu!🙂

viestta
13. jan 2024

Neprehanaj. Ta majoneze by musela byt spravena z infikovanych vajec, z velkochovu je velmi mala pravdepodobnost, ze by boli infikovane. Za druhe, musela by byt nespravne skladovana dlhsi cas aby sa v nej salmonely namnozili. A musela by si tych salmonel zjest naozaj vela, ak sa nejaka v potravine aj najde, tak zaludocne stavy ju bezpecne zlikviduju.
(ja osobne si myslim, ze tu "domacu" remuladu vyrobili z majonezy z patkiloveho vedra, ktoru kupili vo velkoobchode a neobsierali sa ani s tym aby si z kupovanych vajec slahali vlastnu majonezu)

kitycat
13. jan 2024

Jedine co som nejedla bolo susji, ale sj to som di este rychlo objednala tyzden po testec🤭🤭

autor
13. jan 2024

@viestta tiez si myslim, aj to tak chutnalo🤭 ďakujem!🙏

mimuska328
13. jan 2024

@viestta to sa mýliš.. známa len prstom "olizala" zemiakový šalát a dostala ju. Akurát bola tehotná a hneď na to porodila predčasne

zorkahorka
13. jan 2024

O tatarke som teda nikdy necitala a nepocula, ze sa v tehu nesmie 🤔

zuzi0911
13. jan 2024

V tehotenstve som jedla zemiakový šalát s domácou majonézou a teda surové vajcia ..
Môžeš jest všetko s mierou ....

viestta
13. jan 2024

@mimuska328 tak v tom salate uz muselo byt kvantum namnozenych salmonel. Asi nebol dobre skladovany

belllinka
13. jan 2024

@zorkahorka tak lebo prava domaca tatarka je zo surovych vajec.
Autorka, velmi pochybujem, ze v bagete bola prava domaca 🙂 A salmonela moze byt aj v inych potravinach, napr. v mase, tak radsej nejedz nic.
@lugie jej, to ze ty si nemala salmonelu zo surovych vajec je zaruka, ze ju ani nikto iny nedostane? 🙂

patus_2
14. jan 2024

Bagetu si už zjedla, už to inak nebude. Nestresuj, je pomerne malá šanca, že tam domáca majonéza vôbec bola. A aj keby, tak aby ti uškodila, musela by byť kontaminovaná.
A pre ostatných a názorom "trochu neuškodí alebo všetko s mierou", tak presne tu ti neplatí. Ak sa k vám dostane infikované surové vajce, mäso, tak stačí iba kúsok a môže byť problém. Tu nejde o to, že to je nezdravé, ale o to, že tam môžu byť baktérie, preto sa tomu treba v tehu vyhybať

majlo1234
14. jan 2024

pravdepodobne sa nic nestane, nestresuj. Ja som sa vcera ulakomila na zltky s cukrom😅 a tiez zijem, takze asi neboli pokazene😂

danica2711
14. jan 2024

bageteria a domáca tatárska... 😂 never všetkému, čo na produkt napíšu