Čipsy v tehotenstve

19. mar 2024

Ahojte môžem si dať čipsy paprikove Lays ? Mám chuť na to len vraj by sa čipsy v tehotenstve nemali jesť.

dzulli1980
19. mar 2024

V žiadnom prípade ... len chlieb so soľou môžeš ... a teraz vážne, daj si, na čo máš chuť, ja som jedla všetko okrem nepasterizovaných vecí a surového mäsa.

matullienka
19. mar 2024

Nevidím dôvod prečo by si si nemohla dať? Kľudne jedz všetko s mierou, jedine čo by som vynechala je surové mäso a sushi

mikasa_ackerman
19. mar 2024

Kde presne je na nich napísané, že ich nemôžeš jesť v tehotenstve?

crazy_cat_lady
19. mar 2024

prečo by sa chipsy nemohli/nemali jest v hehotenstve?

autor
19. mar 2024

Na internete sa píše že by sa nemali lebo obsahujú veľa soli a ešte niečo. Najviac som začala pochybovať keď je tam napísané ( inozinan disodny ... )

anavixy
19. mar 2024

To sa zasa kde pise? 🫠🫠 ano, mas sa stravovat zdravo a racionalne, to znamena okrem ineho aj s rozumom. Nemusis zjest cely balik, ale kludne si mozes dat aj cipsy tak, ako aj netehotna (tj nie su sice zdrave, ale raz za cas neublizia).
A co s inozinatom? Nasla si niekde o nom pisane ze je skodlive pre plod?

yanni
19. mar 2024

@dzulli1980 pre pana Jana, netrep. Soooool? Ved sol je strasne skodliva. a chlieb tiez nie. Tam je tiez sol a kvasnice a ktovie co este vsetko.😉

majamat
19. mar 2024

no to,c o vadi v chipsoch teuhliam, vadi vsetkym aj mimo tehu, to nie je o tom, ez by si to v tehu nemala, ale o tom, ez by to ludstvo nemalo vobec jedavat.

zanettsur
19. mar 2024

Jedz uplne vsetko, co ti pride na chut. Tiez som tak jedla, aj ked teda som pribrala 23kg, ale to je uz iny pribeh 😂 Zaprisahala som sa, ze pri druhom dietati (ak bude), budem jest zdravsie a nie tak pazravo ako pri prvom, pretoze som extremne pribrala 😀 Ale aspon dietatku nic nechybalo 😂

januska12323
19. mar 2024

Kúp si "zdravšie čipsy" alebo si urob doma a bude to bez pridaných zbytočností. Čipsy majú byť len zemiaky, olej a soľ a to snáď ješ aj normálne.

vikiki29
19. mar 2024

@yanni tak presne, nejesť radšej nič, lebo vo všetkom je niečo… piť iba čistú vodu. A vlastne ani tú nie, lebo nie je úplne čistá. 🤷‍♀️

stanulienkat
19. mar 2024

Tie by si nemala jest ani normalne. Vysmazany mastny presoleny potravinarsky odpad. Ale aj ja obcas zhresim.

evivb
19. mar 2024

Ano, keby si jedla kazdy den aspon 3x po dlhu dobu, veru by nebolo prospesne pre babatko. Preto treba jest vsetko, okrem surovych a nepasterizovanych. ;)

iwesska
19. mar 2024

To,kde je glutaman sodny a spol by som nejedla ani mimo tehotenstva. Max.tak jeden by som zo slusnosti ochutnala,keby ma niekto ponukol.

saxana000
19. mar 2024

@iwesska lebo na navsteve mas bezne k dispozicii sacik so.zlozenim k nahliadnutiu

mimikarol
19. mar 2024

Veď ich nezjes za vlečku... Ja som istý čas v tehotenstve doslova žila len na pukancoch a nanukoch. Zo všetkého mi bolo zle, netravilo mi, toto bolo to čo ma držalo pri živote. A dieťa je ok už 9 rokov, živá, zdravá. Trochu čipsov je v pohode

tehotna40
19. mar 2024

Keď ich ješ v norme, trochu tak to absolútne nevadí. Keby chrumeš celý deň len cipsy ,jasne ze to vadí lebo to dieťa nemá z toho žiadne živiny. Jedla som normálne všetko, okrem suroveho mlieka a nepasterizovanych vyrobkov, nič nečítaj lebo by si nejedla naozaj nič ani suché rozky.

tehotna40
19. mar 2024

@dzulli1980 chlieb so soľou si sa zbláznila ? 😀 ved soľ sa nesmie v tehotenstve 😀 😀

mima1608
19. mar 2024

Nesmieš jesť nič. Len doma pečený chlieb (nepoužívať soľ) a piť čistú 10x prefiltrovanú vodu.

h2
19. mar 2024

A chlorid sodný ti nevadí? 😂

autor
19. mar 2024

@stanulienkat @zanettsur @majamat47 @anavixy @matullienka103 @dzulli198044 @evivb @mimikarol @tehotna40
Tak myslím že to nemôže uškodiť predsa nejem čipsy každý deň a keď si dám raz za mesiac jeden balíček tak to asi nebude problém. A zajem to jablkom alebo nejakým ovocím 😊

h2
19. mar 2024

Jeden balíček? To akože zješ celý? To by som nespravila, ani ako netehotná. Veď si daj za malú misku, keď už musíš.

evivb
19. mar 2024

Jasneeeee! Kludne si daj, neblaaazni! ❤️ To su endorfiny. 🥰

autor
19. mar 2024

A to môže nejako uškodiť bábätku ? Napríklad keby som jedla častejšie čipsy alebo nezdravé. Čo určite nebudem. Alebo to môže uškodiť len mne že budem mať veľkú váhu po pôrode ?

evivb
19. mar 2024

Nehrešte
Ako to len pôjde, vyhýbajte sa príliš spracovaným potravinám. Chipsy a presladené bublinkové nápoje neobsahujú žiadnu nutričnú hodnotu, jedlo z fastfoodu vám tiež (okrem jedného listu šalátu) nič svetoborné neodovzdá. To však neznamená, že sa počas tehotenstva musíte vyhýbať všetkým svojim obľúbeným jedlám a byť z toho v psychickej nepohode! Stačí „junk food“ vyvážiť výživnými potravinami, aby vám nechýbali žiadne dôležité vitamíny ani minerály, a nájsť si balans, ktorý bude vyhovovať vášmu organizmu.

Precitaj si: https://www.svetplodu.sk/clanok/310/co-jest-v-t...

mandzula
19. mar 2024

@saxana000 ver tomu, ze kto ma problem s glutamanom (mam za sebou anafylakticky sok), tak si na navsteve nic, pri com si nemoze overit zlozenie, nevezme.

memma
19. mar 2024

Ja som skoro cele tehotenstvo jedla cipsy. Brutálne mi chutili. Často večer pred spaním. Pribrala som iba 5 kg. Porodila dcéru, mala cez 3 kg. Onedlho bude mať 15 rokov. Je krásna, šikovná a inteligentna

mandzula
19. mar 2024

@memma ale zas si povedzme, ze nie su chipsy ako chipsy, urcite su prijatelnejsie tie, ktore maju v zlozeni zemiaky, olej a sol, kym tie ochutene budu vacsi hnus.

autor
19. mar 2024

@memma aké čipsy ste jedla ?

ropucha6
19. mar 2024

Balik chipsov som bezne jedla pred tehotenstvom, pocas aj po 🙂 ked mas chut, tak si daj.