Ahojte som v 1 trimestri aké ste mali chute viac sladké alebo slané ja mam stále chuť na sladké a strašne veľa toho zjem. Dúfam že to nevadí 😁 Ako ste boli na tom vy ? Vyhýbali ste sa nejakým jedlám v tehotenstve alebo ste jedli všetko ako aj pred tehotenstvom ?
Jem ako pred tehotenstvo,nie viac,nie menej.. sme v 28.tyzdni a 5 Kil hore... Chute nejake extra na nic nemam ziadne, nastastie🤣🤣
Moja dcera jedla tatarsky biftek z pravej svieckovice a nic sa nestalo. Toto maso zvalovec nenapada. Horsie su hrube kusy hydiny, ryb, ktore sa neprepecu, alebo kebab.
Tehotenstvo sice nie je choroba, ale tiez sa netreba utrhnut a zjest vsetko co nezje teba. Nekontrolovane jedenie a nasledne priberanie zatazuje organizmus. Riskujes rozne ochorenia, od cukrovky, vysokeho.krvneho tlaku po predcasny a tazky porod, ci krvacanie po porode... Zena by pocas tehotenstva mala optimalne pribrat o 9 do 15 kil, vsetko navyse je skratka navyse. A diety tiez nie je dobre drzat. Skratka treba jest normalne s rozumom.
Jest mozes vsetko, ale dobre je sa vyhybat potravinam, ktore moze byt nakazane - nedostatocne spracovane maso, makke syry v ktorych moze listeria, surove vajicka so salmonelou... vycerpanie a dehydratacia ktoru mozu sposobit mozu ohrozit plod. A tiez posledna vec co chces je grcat a hnackovat tehotna.... takze aj tu treba jest s rozumom, predvidat a neriskovat.
Tehotenstvo nie je choroba, jest mozes vsetko.