Ahojte môžem si dať čerstvú klobásu ktorá bola grilovaná. Svokra robila cez obed a dala nám. Neviem či si s nej môžem dať mam strach z tej texoplazmózy.
Grilovanú by som si kľudne dala. Veď prešla tepelnou úpravou ...
Grilovana predsa nie je surova.
Toxoplazmozu skor chytis z neumytej lesnej cucoriedky alebo jahody ako z pecenej klobasy.
@domcavesel
@patus_2
@anjelicek26
@viestta
No práve nad tým som premýšľala či to prešlo poriadne tepelnou úpravou keď to grilovala. Ale myslím si že asi áno. Je ta klobása aj dosť mastná ale to mi môže jedine spôsobiť asi to že ma bude žalúdok bolieť. A nevadí že už je vychladnutá ? Zohriala by som si ju v mikrovlnke.
Na znicenie toxoplazmov staci 60°C, takze ak ta klobasa bola tepla, tak bola dostatocne tepelne spracovana
Preboha otazky ako od 5 rocneho decka... "A nevadí že už je vychladnutá ? Zohriala by som si ju v mikrovlnke."
@viky173 ako som sa to malo spýtať aby to nevyznelo ako od decka. Ja sa slušne pýtam ľudí aký majú na to názor a chcem poradiť. Keď nemáte odpoveď tak radšej nekomentujte. Ďakujem
Ja by som vôbec neriešila či je studená a či nie, jednoducho už prešla tepelnou úpravou, a nemyslím si že je treba sa niečoho obávať. Ja som teraz v 12 týždni a jem všetko, samozrejme s výnimkou surového mäsa, vajec a nepasterizovaného mlieka. Ale čo sa týka párok, salám, jem naozaj všetko.
Autorka, to by musela chladnúť a ležať až kým by sa nepokazila.
Ja by som si dala pokiaľ prešla riadnou tepelnou úpravou, čo si myslím, že áno 😊