Bryndzová pizza v tehotenstve

19. aug 2023

Ahojte vcera sme boli na kolibe a vedla bol salaš.. dali sme si pizzu a kde bola aj bryndza a mne az potom doslo ze ta bryndza je isto zo salasa …myslite si ze sa mi moze nieco stat ? Som v 6 mesiaci tehotenstva dakujem

tehotna40
19. aug 2023

Keď je tepelne upravená podľa mňa je to v poriadku

thereisabear
19. aug 2023

To už by si vedela, ak by sa ti niečo málo stať...

autor
19. aug 2023

@tehotna40 dakujem 🙂

autor
19. aug 2023

@thereisabear po jednom dni ? Bojim sa boreliozy 🤦🏼‍♀️

dskjhfdlkdjhl
19. aug 2023

Boreliozy? To fakt?

klara351
19. aug 2023

Boreliozu z bryndze urcite nedostanes, takze sa mozes prestat bat.

petamich
19. aug 2023

@klara351 ale ano pokojne moze z nepasterizovanej bryndze a ovcieho syra, nejeden pripad je potvrdeny za posledne roky na Slovensku 🙂 takze az taka by som si nebola ista tvrdenim, ze nemoze

petamich
19. aug 2023

autorka: ta bryndza presla tepelnou upravou, takze snad to bude v poriadku a aj ta borelioza a pod. nie je bezny jav ale skor ojedinely ukaz, bude to urcite v poriadku

autor
19. aug 2023

@petamich dakujem mozno sa mylim alebo encefalitida ?neviem teraz je totho dost vela s ovcich syrov bryndze hlavne so salasov …ale tak verim ze to bude dobre

janai1
19. aug 2023

Ved ta bryndza sa piekla na tej pizzy nie? Či bola len na vrchu pomrvená?

gejb
19. aug 2023

Skor si myslela asi kliestovu encefalitídu.
Ak bola tepelné upravená bude to OK. Vyhybaj sa ale nepasterizovanej bryndze zo salasov...

dskjhfdlkdjhl
19. aug 2023

Ja tipujem, ze si myslela listeriozu.

klara351
19. aug 2023

@petamich To je encefalitida, nie borelioza. Z tej bryndze moze mat z toho viac, ale boreliozu nie. A na vsetko je mala pravdepodobnost, v pripade pizze, ktora sa piekla, ziadna.

petamich
19. aug 2023

@klara351 nie je to aj borelioza 🙂 staci si dat do googla - mozne je oboje aj encefalitidu aj boreliozu aj kadeco ine

luliu
19. aug 2023

@petamich určite nie boreliózu 🙏, asi myslíš encefalitidu

petamich
19. aug 2023

@luliu no schvalne som si to este dala do googla a naslo niekolko clankov o oboch 🤷‍♀️ aj encefalitida aj borelioza (kazdopadne necitala som kazdy z nich, takze nejdem davat ruku do ohna, takze aj som si ich ponylila, ospravedlnujem sa damy)

klara351
19. aug 2023

@petamich Nie borelioza sa prenasa vylucne kliestami. Momentalne sa uvazuje, ze by ju mohol prenasat aj iny krv sajuci hmyz, ale to nie je potvrdene.

petamich
19. aug 2023

@klara351 priznavam, ze som si evidentne aj ja tie dve pomylila - takze sa ospravedlnujem a dakujem