V tehotenstve som nejedla bryndzu a teraz kojiť tiež nemôžem?
Jedla som bryndzu ako tehotná a aj ako dojciaca.
Neviem prečo by som nemala.
Paszerizovanu môžeš normálne aj v tehotenstve a pri dojčení dupľom.
Bryndzu liptov môžeš aj v tehotenstve a ja som počas dojčenia už neriešila a jedla hociakú
Bryndzu počas kojenia v žiadnom prípade. Viem z vlastnej skúsenosti. Keď som ju zjedla keď som kojila, babo tak strašne bolelo brucho aj tri dni plakalo, koliky neskutocne. Bryndza je počas kojenia totálne nevhodná. V tehotenstve sa môže.
@mimi2018 vhodne a nevhodne potraviny su velmi individualna zalezitost. Niektora matka moze akurat tak cistu vodu a suche rozky aj tak ma dieta koliky, dalsia je zaradom vsetko... S tym "prechadzanim" potravin do mlieka je to take na hrane hypotez a vymyslancov, dokazane nie je nic.
Bryndzové halušky som jedla počas tehotenstva 8 mesiacov 6x do týždňa, lebo som skrátka musela 😁 Aj počas dojčenia. Syn bryndzu miluje od mala 😄
Pri dojceni uz nie je problem. A v tehotenstve by sa nemala nepasterizovana. Pasterizovana balena nie je problem.
@mimi2018 toto je vysoko individuálne, to že tvojmu malému to nerobilo dobre neznamená, že to bude aj u nej. Ja osobne som napr. Jedla bryndzu a malý nemal ani koliky ani bolesti resp. Sa ani nijak inak nesprával ako obvykle...
@mimi2018 toto neplati vo vseobecnosti. Ako vlastne vsetko. My mame 5 deti a len jedno malo koliky. A vreval, stale. Ci clovek neico jedol alebo bol len na cistej vode. Baby napriklad obidve uplne v pohode. A to som jedla vsetko zaradom. Aj brindzu, aj kavu som pila a normalne spali a predstav si, este v porodnici mi dali brokolicu, TO uz aj ja som si pomyslela. Ale zjedla a deckam nic nebolo. Ja som aj makove buchty, aj kyslu kapustu jedla, aj pocas tehotenstiev aj pocas kojenia (vsetky deti boli do zavedenia prikrmov cisto kojene, nikdy nemali UM). Ako to uz baby predomnou pisali, je to vysoko individualne a treba len skusat.
Bryndzu z pasterizovaneho mlieka mozu aj tehotne aj dojciace aj deti starsie ako 2 roky