Baza v tehotenstve

25. sep 2024

Ahojte, samozrejme ze som si pozerala rôzne stránky na nete a niekde sa píše ze sa môže inde zas ze nie. Kedze je chrípkové obdobie a už aj na sebe pociťujem ze ma chytá bolieť hrdlo tak pijem bazovy sirup v čaji. Sirup je robený doma. Môže sa normálne pit v tehotenstve? Som už v 3 trimestri

thirstymonk
25. sep 2024

Báza je v surovom stave (teda plody) mierne jedovatá, ale pokiaľ máš bazovy sirup z obchodu, tak zrejme ten už je prevarany, pasterizovany a bla bla bla a teda zbavený všetkého škodlivého.

autor
25. sep 2024

@thirstymonk sirup je domáci z kvetov bázy plus citrón do toho prevareny a ešte aj zavareny

beata_k
25. sep 2024

Tak z toho sirupu mas len sladku vodu, vsetko v nom sa uvarilo.

autor
25. sep 2024

@beata_k používame minimum cukru takže to není sladká voda.. pýtala som sa na niečo iné

beata_k
25. sep 2024

Vsetko je tam 2x uvarene.

beata_k
25. sep 2024

Ak si si nie ista, tak to neuzivaj. Skus Stopkasel sprej z lekarne. Mozu aj tehotne, aj dojciace.

thirstymonk
25. sep 2024

Podľa mňa to v pohode môžeš, ale pipik do ohňa za to nedám. :D

lenkakravcova
25. sep 2024

Ahoj, bazový kvet sa môže užívať celé tehotenstvo. Nie je s tým problém. 🙂 takisto ju môžeš piť aj neskôr - zvyšuje produkciu materského mlieka (potom zo slovenských byliniek ešte aj taký bežný kôpor do omáčky napr.).
Počas tehotenstva môžeš na nachladnutie:
- bázu, šípku, dúšku materinnu. Tieto teda bez problémov. 🙂 Bylinky pestujeme a počas tehotenstva som tieto pila normálne.
Pekný zvyšok dňa.

autor
25. sep 2024

@lenkakravcova ďakujem veľmi pekne za radu 🙏🙏 snažím sa co najviac prírodné aby som teraz nezostala chorá lebo nechcem predčasne porodiť.

littledaisy
26. sep 2024

Mne na nachladnutie pomáha zázvorový čaj z čerstvého zázvoru. V tehotenstve som čítala by s ním tiež nemal byť problém do istého množstva. Dokonca sa odporúča pri nevolnostiach ☺️

autor
26. sep 2024

@littledaisy ano to viem. Ale ja som sa raz pozvracala keď som bola chorá a pila som zazvorovy caj a odvtedy ho do seba nijak nedostanem. Mala som extremny strach aj z tých lizatiek proti nevoľnosti ze ako dám ale tam som ho našťastie necítila.