Ahojte, samozrejme ze som si pozerala rôzne stránky na nete a niekde sa píše ze sa môže inde zas ze nie. Kedze je chrípkové obdobie a už aj na sebe pociťujem ze ma chytá bolieť hrdlo tak pijem bazovy sirup v čaji. Sirup je robený doma. Môže sa normálne pit v tehotenstve? Som už v 3 trimestri
@thirstymonk sirup je domáci z kvetov bázy plus citrón do toho prevareny a ešte aj zavareny
Tak z toho sirupu mas len sladku vodu, vsetko v nom sa uvarilo.
@beata_k používame minimum cukru takže to není sladká voda.. pýtala som sa na niečo iné
Vsetko je tam 2x uvarene.
Ak si si nie ista, tak to neuzivaj. Skus Stopkasel sprej z lekarne. Mozu aj tehotne, aj dojciace.
Podľa mňa to v pohode môžeš, ale pipik do ohňa za to nedám. :D
Ahoj, bazový kvet sa môže užívať celé tehotenstvo. Nie je s tým problém. 🙂 takisto ju môžeš piť aj neskôr - zvyšuje produkciu materského mlieka (potom zo slovenských byliniek ešte aj taký bežný kôpor do omáčky napr.).
Počas tehotenstva môžeš na nachladnutie:
- bázu, šípku, dúšku materinnu. Tieto teda bez problémov. 🙂 Bylinky pestujeme a počas tehotenstva som tieto pila normálne.
Pekný zvyšok dňa.
@lenkakravcova ďakujem veľmi pekne za radu 🙏🙏 snažím sa co najviac prírodné aby som teraz nezostala chorá lebo nechcem predčasne porodiť.
Mne na nachladnutie pomáha zázvorový čaj z čerstvého zázvoru. V tehotenstve som čítala by s ním tiež nemal byť problém do istého množstva. Dokonca sa odporúča pri nevolnostiach ☺️
@littledaisy ano to viem. Ale ja som sa raz pozvracala keď som bola chorá a pila som zazvorovy caj a odvtedy ho do seba nijak nedostanem. Mala som extremny strach aj z tých lizatiek proti nevoľnosti ze ako dám ale tam som ho našťastie necítila.
Báza je v surovom stave (teda plody) mierne jedovatá, ale pokiaľ máš bazovy sirup z obchodu, tak zrejme ten už je prevarany, pasterizovany a bla bla bla a teda zbavený všetkého škodlivého.