Ahojte môžem zjesť bagetu z obchodu s kuracím mäsom a píše sa tam že je tam majonéza a vaječni žĺtok len tam není napísané že pasterizovane.
Ak je normalne skladovana (cize bola v chladnicke) a je v zaruke, tak mozes. Ak nieco nie je pasterizovane, tak to tam musi byt napisane. Ak to pasterizovane je, tak nemusi - automaticky sa berie, ze je to pasterizovane. Akoze ja osobne by som to nejedla ani mimo tehotenstva, ale ked mas chut, tak si kludne daj. Listeroza tam nebude. Max ti to mozno nesadne.
Majoneza v kupovanej bagete je urcite z pasterizovanych vajec, kvôli trvanlivosti
Tehotny nie som,som chlap,ale po skusenostiach odporucam zjest nieco ine.Toto je moja skusenost,po rokoch cestovania na Sk.Radsej müsli tycinku alebo hocico ine...Vsetko co ta bageta obsahuje je velmi citlive na zachovanie trvanlivosti a nevies ci bednicky nezostali hodinu,dve na rampe vylozene,kym sa dostali do chladiaceho boxu.Ja obcas porusim pravidlo,ktore som si dal,ze nikdy viac a potom si nadavam,ze ci mi to bolo treba🤭
Ty sa nazdavas, ze vyrobca bagiet si vyraba vlastnu majonezu z cerstvych vajec? Nie, nevyraba. Kupuje presne taku istu majonezu ako kupujes ty v obchode, len nie je balena v trojdecovych poharikoch ale patnastlitrovych vedrach
A čo si myslíš, že keď si tehotná, tak si niečo "viac" ako ostatní? Či len pre Teba by bola taká bageta nebezpečná? Ostatní môžu zjesť aj pokazenú a neviem aku?
Ja som v tehotenstve niekoľko týždňov fičala na debrecínskej bagete a coca-cole, nič iné som v sebe nevedela udržať. 🤢😂
...to si zase Ty s tou Deli tyčinku čo? 😃
Môžeš