Ahojte,
Ja by som sa len chcela s vami poradit ,nakolko moj maly bude mat dva rocky 14.juna a uz od polky decembra minuleho roku som ho davala sadat na nocnik a furt sa mi tam pekne vypisal,sem tam vykakal a to uz do pol hodinky ,ale zrazu uz ma par tyzdnov takych ze tam sedi aj hodinu a sa nevycika a ked mu dam plienku tak tam to pusti abo sa vykaka..v juni by som ho chcela zacat odplienkovavat len neviem preco uz s nocnikom strajkuje:(neviete mi poradit pokial mate podobne skusenosti? Dakujem..
To aj moja skoro dvojročná tak .. niekedy sedela pekne potrebu urobila a teraz vstane z nočníka po pár sekundách natiahne na seba nohavice a koniec 😂 utečie preč. A napríklad začala sa hanbiť kakať alebo keď kaká a začne okolo nej smrdieť tak ukazuje prstom na každého koho vidí že "ty" .. buď utečie a vykaka sa v rohu (do plienky samozrejme) alebo obviní druhých že to oni 😂
@majka200 Moja tiez tak... ako keby sa hanbila za to. Oni si v dvoch rokoch uvedomia, co robia...pockala som dva mesiace, nakolko sa nam narodilo babatko, tak to bolo narocne pre vsetkych. A zrazu - ma 2roky 2 mesiace - mi zacala hlasit sama ze kakala alebo ze prave kaka... je to o psychike. Ked vnimas, ze je zrazu z nocika nervozny, nepojde to lamat cez kolenu
Nácvik na nočník u nás trval asi polrok, najprv pravidelné ranné sedenie, niekedy aj bez výsledku, potom pár týždňov úspechy, potom zase ani vidieť, ale nikdy som nenútila, ak nechcela si sadnúť, tak nič. Ale nočník bol stále v kúpeľni, po každom úspechu lepenie nálepiek na obkladacky. A už pár týždňov sama od seba chce len gaťky, prípadne teplé ģaťky na spanie... a samozrejme rodič na záchode nikdy nie je sám, ideme priklado😂
@majka200 posaď ho tam len po zobudení po poobedňajšom spánku a ráno, chvíľu, v žiadnom prípade nie dlhšie ako päť minút, lebo mu nočník sprotivíš. Tak, ako ti radili vyššie, v lete zobrať plienky, všímaj si, ako reaguje, keď sa pociká, či sa nejako zarazí, schová a pod. alebo si to ani neuvedomuje, možno ešte nie je pripravený a vycikal alebo vykakal sa len preto, že si to ty ustriehla, nie preto, že by si to uvedomoval. Tak či tak ho na nočník dávaj, aby si mu vytvorila návyk. Tiež nerozumie, prečo si má večer čistiť zuby, ale robí to.
@majka200 na nocniku ma dieta sediet kratko nie hodinu. Na teraz by som to nechala tak a prioravovala ho na to ze na dva roky pojdu plienk na den prec. A ked dovrsi 2r plienku mu nedas a zacnes s odplienkovanim. My sme tak zacali pred rokom v juni a nie je lepsie obdobie ako leto👍